Reklama

Reklama

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejodsuzovanějších hudebních žánrů. Unikátní kanadský dokument. Heavymetalový nadšenec a „hrozič" Sam Dunn, původní profesí antropolog, hledá v netradičně pojatém dlouhometrážním dokumentu odpověď na otázku, proč je jeho oblíbený žánr předmětem ustavičného stereotypního odmítání a odsuzování. Heavy metal si během své čtyřicetileté existence získal miliony příznivců po celém světě. Při svém putování zpovídá Sam řadu význačných i rozporuplných osobností ze všech stran názorového spektra. Snaží se pochopit motivaci odpůrců heavy metalu a současně pátrá po příčinách až bezmezného obdivu jeho stoupenců. Za svůj dokument obdržel Sam Dunn v roce 2007 Cenu Kanadské filmové a televizní asociace (Gemini) za nejlepší původní scénář. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Karel321 

všechny recenze uživatele

Jsem duší i srdcem metalista a velice mě sklamalo, že film je jakoby šitý horkou jehlou. Aby účinkovalo pár hvězd a divák byl spokojený. Metal je mnohem širší a má mnoho jiných významných zajímavých skupin a osobností, které měly vystoupit místo několika rozhovorů o ničem. Je to škoda. Kde je Supultura, Slayer, Bathory, King Diamond, Kreator atd. atd. ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

Není to nejkomplexnější dokument o metalu a možná ani žádný takový nebude. Metalistu potěší, laikovi přiblíží. ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil tu atmosféru, ty lidi, volnost, davové šílenství, mrazení po celém těle, jakoby chtěl dobýt svět v bratru se všemi kolem, tu obrovskou rodinu, ten celistvý spolek po celém světě a vše, co k pořádnému metalovému festivalu patří, kdo nepochopil tu hudbu, styl a myšlení lidí, pro které je metal životem, pro které metal není jen jen hudbou, tomu je těžko něco vyprávět. Kdo ví o čem mluvím, tomu nemusím vyprávět už vůbec... ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Metalovou muziku mám hodně rád (i tu extrémní), ale nesnáším, když se z metalu dělá modla třeba jako v tomhle dokumentu. Je to pořád hlavně a jen HUDBA. ()

Reklama

Reklama