Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka seniorů se schází po večerech u sklenky dobré brendy a kvalitního doutníčku, přitom si vypráví staré pověry a soutěží mezi sebou kdo z nich bude mít lepší historku... Jenže řada náhod a neštastných příhod tomu ne(chtělo), aby se odkrylo i jedno jejich dávné tajemství... (Rodriguez)

Recenze (42)

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice starých dědků, kteří to mají takříkajíc na háku, má zpocená tílka z toho, že jim jde kdosi po krku a ten kdosi nemusí být nutně člověkem, natožpak člověkem živým. Hodně laciná duchařina, u které jsem si až do konce nebyl jistý, nemá-li jít o komedii. 40% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mírně zdlouhavá, ale i tak ve výsledku nadprůměrná hororová podívaná, která si sice z geniální Straubovy knižní předlohy (která mi ve třinácti letech přichystala jeden z nejnapínavějších čtenářských zážitků) bere pouze leitmotiv, ale i tak je po více než dvaceti letech od svého vzniku stále napínavá a hlavně, s odkrytými bubáky maximálně děsivá. Současní hororoví babráci mají co závidět, jelikož takhle! to má vypadat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak seriózně a tajemně uvádějí scény z vyprávěcího sedánku diváka do děje, se scénář až příliš často nechá unášet líčením záhadných stařeckých starostí a z napínavého thrilleru se tak marně pokouší stát příběhem s psychologickým přesahem. Přitom zcela zbytečně, protože tahle velká duchařská historka je skvěle vypointovaná a dostatečně hrůzostrašná. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela zajímavá a docela hezky natočená duchařina, na stranu druhou s až příliš rozvleklým dějem, jemuž chybí výraznější tempo a krapet víc hororovějších momentů. Velmi slibný úvod postupně zabředne do jakési záhrobní romance s podivnou minulostí a jednoho zbytečně dlouhého flashbacku. Masky ale super, o tom žádná. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé rozpoložení po zhlédnutí Duchařského příběhu dobře vystihl komentář Sidzeje. Podstatná část dnešní hororové produkce představuje, objektivně vzato, horší řemeslo než které vložil Irvin do svého filmu, ale co naplat, ta béčková a céčková produkce poskytuje zase jiná lákadla. Duchařský příběh představoval ve své době žánrový průměr, ale dnes z mého pohledu beznadějně zastaral a okoral. Je to jeden z těch filmů, kde se po hodině podíváte na hodinky a zjistíte, že uplynulo stěží 20 minut. Z nudy a otupění nevytáhne diváka ani solidní obsazení. Příběh je beznadějně tuctový a stopáž notně přepísklá. Celkový dojem: 40 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

První část překvapí svou směšností. Jen málokdy máte šanci zhlédnout film, který by tak mocně ohlodal zub času. Velmi tmavá místnost, ve které sedí skupina seniorů a navzájem si vyprávějí strašidelné historky působí opravdu podivně, zvláště samotná vsuvka s mužem, který byl pohřben zaživa. Následující rozhovor ("Nejstrašnější příběh jaký jsem kdy slyšel."; "Málem jsem si nadělal do kalhot.") však jistým způsobem dává najevo, že úkolem téhle scény rozhodně nebylo diváka vystrašit, ale spíše symbolizovat ticho před bouří. Divák je stejně jako postavy ukonejšen vidinou falešného bezpečí. Druhá část příběhu je o poznání zajímavější, přesto jsem však nebyl zrovna nadšen. Jeden mrtvolný obliček střídá druhý, občas zaznějí děsivé tóny, ale něčeho opravdu zajímavého se nedočkáme. Vlastně ano, pár scén se opravdu povedlo, ale jen kvůli nim si tenhle snímek celý znovu nepustím. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Duchařský příběh s odstupem času trochu zestárl, působí chvílema naivně a tempo má jak na houpačče (kéž by se film nesl v duchu úvodních a závěrečných dvaceti minut), přesto má atmosféru stále pořádně hutnou, některé lekačky jsou i po letech účinné a nepostrádá kouzlo poctivých gotických hororů ze staré školy. 65%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V knižní předloze je Ricky Hawthorne fanouškem starého Hollywoodu a v jedné chvíli se zamyslí nad tím, že by se do jejich společnosti skvěle hodil třeba takový Fred Astair. No a hádejte, kdo hraje Rickyho Hawthorna v tomto filmu! Je to slušná podívaná televizního střihu, která knihu navzdory všem změnám a škrtům různých vedlejších postav odráží poměrně věrně. Není tak rafinovaná a pointa není vlastně vůbec tajemná, ale to hlavní - jde o duchařský příběh složený z duchařských příběhů, které dávají pořádný smysl až pohromadě - zůstalo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začátek nic moc, ale pak se to docela rozjelo. Netvrdím, že je to nějak inovativní dílo, ale má to co ty dnešní duchařský horory jak přes kopírku nemají a to je dobová atmosféra. Oni holt tehdy věděli jak na to.55% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mimořádně zajímavý snímek už pro přítomnost tolika velkých starých hvězd "Stříbrného plátna".. skvělá atmosféra. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím přiznat, že po letech tento horror hodně ztratil. Hvězdné obsazení, příhodná hudba, dobrá kamera, zdařilé speciální efekty - mrtvolný duch je stále strašidelný i dnes. Celkově však chybí stupňující se napětí. Mnohé i starší snímky dokážou stále diváka vtáhnout do děje a do konce ho nepustit. Zde se tíživá atmosféra mihne jen několikrát a zákonitě se dostavuje nuda. Hřbitov v mlze, městečko nořící se do šera, starý dům vypůjčený z Psycha, roztékající se mrtvola a natahující se hnilobný spár. Efektní, leč pro celovečerní film nedostačující. Škoda, potenciál na počátku jistě byl, byť rozuzlení příběhu je použito v řadě filmů i knih... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Lacný duchársky žvást v ktorom, ako už názov uvádza, si štvorčlenná parta starcov vypráva za dlhých zimných večerov duchárske príbehy. Avšak jedného dňa do ich skupiny prenikne skutočný duch a situácia sa skomplikuje záhadnou smrťou syna jedného člena z tejto skupiny. Treba tým pádom uvažovať v súvislostiach a dopátrať sa ku koreňu tejto nezávidenia hodnej situácie. Ghost Story je veľmi slabý film a tobôž horor, obsahuje totiž žalostne málo hororových efektov. Ale aj keby ich bolo dosť, film by to nezachránilo. Označenie horor v tomto prípade nie je smerodajné, hlavne je to, dalo by sa povedať dráma resp. desná „zívačka“ bez desu. Strata času. 1* za to, že by sa z filmu (pre pobavenie, žiadne dych berúce zábery) dalo vystrihnúť pár momentiek (v trvaní max do 10 min, ináč je to brak) a urobiť tak zábavný klip. Ináč žalostný výkon. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snímek se může skutečně opírat o několik velice povedených scén a místy skvěle propracovanou atmosféru. Jenže jako celek na mě moc velký dojem neudělal. Je zde spousta zdlouhavých a dle mého názoru i zbytečných scén. Knižní předlohu jsem nečetl, takže nemohu srovnávat. Čím víc se však film blížil ke svému konci, tím mě přestával bavit víc a víc. Dám tomu lehce nadprůměrné hodnocení 60% za již zmíněné některé scény, které jsem si (coby hororový fanda) doslova užíval , pěkné triky a pohlednou herečku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Knihu Petera Strauba, podle níž je film natočen, jsem před lety četl a je to jeho nejlepší kniha, co jsem od něj četl. Filmové zpracování je sice trošku slabší (hlavně ne zcela věrné) než kniha, přesto je však docela povedené, jsou tu dobré triky, na svou dobu poměrně dobré erotické scény. A hlavní hrdinka vypadá úplně jako mladá Magda Vášáryová. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tajemný horror s mrazivou atmosférou (hudba Philippe Sarde) a řadou lekaček. Alice Krige se sem perfektně hodí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Žiť 50 rokov s ( možno ) výčitkami svedomia, na to treba mať teda kurv@ povahu. Štvorica pánov v dosť pokročilom veku na to asi malo. Kto na to však nemá, je divák. Ten nevydrží ani tú hodinu trištvrte podpriemernej, nestrašidelnej a zúfalo nudnej báchorky, ktorú by mali púšťať pred spaním v domove dôchodcov. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že musím siahnuť po takom nízkom hodnotení. Mrzí ma to z toho dôvodu, že to vôbec nebolo zle natočené. Väčšine súčasných hororov vyčítam tony klišé, prehrávajúcich hercov, samoúčelnú brutalitu a videoklipársky strih. Ghost story je natočené starým oldschoolovským štýlom s dobrým obsadením, žiaľ príbehovo film nemá absolútne čo ponúknuť. Je to nehorázne naťahovaná nuda pri ktorej som mal po hodine pocit, že to sledujem už celú večnosť. Sem-tam sa niečo udeje, nejaká tá lakačka podporená slušnými maskami ale ten zvyšok väčšinou vyšumel do prázdna. Čo-to mohla vylepšiť hudobná stránka, žiaľ nestalo sa. Nebola vyložene zlá ale to disharmonické kvílenie mi dralo uši, postrádala nejaký pamätný motív. (I keď si uvedomujem, že vyčítať toho hororovej kompozícii nie je celkom na mieste). 50% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Ja si pre vás prídem." Ešte som nezomrela, stále žijem vo vašich spomienkach a nenechám vás na pokoji nikdy v živote, po kým si po vás všetkých neprídem. Tento film je v niečom výnimočný, či už tou atmosférou, alebo prekombinovaným príbehom, ktorý vas zavedie do minulosti a zoznámi vás s prítomnosťou a odhalí vám tajomstvo, alebo dramatický záver plný odhalených vecí, ktoré súvisia s posmrtným životom a mladou ženou 80 percent. ()

Reklama

Reklama