Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka seniorů se schází po večerech u sklenky dobré brendy a kvalitního doutníčku, přitom si vypráví staré pověry a soutěží mezi sebou kdo z nich bude mít lepší historku... Jenže řada náhod a neštastných příhod tomu ne(chtělo), aby se odkrylo i jedno jejich dávné tajemství... (Rodriguez)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela zajímavá a docela hezky natočená duchařina, na stranu druhou s až příliš rozvleklým dějem, jemuž chybí výraznější tempo a krapet víc hororovějších momentů. Velmi slibný úvod postupně zabředne do jakési záhrobní romance s podivnou minulostí a jednoho zbytečně dlouhého flashbacku. Masky ale super, o tom žádná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V knižní předloze je Ricky Hawthorne fanouškem starého Hollywoodu a v jedné chvíli se zamyslí nad tím, že by se do jejich společnosti skvěle hodil třeba takový Fred Astair. No a hádejte, kdo hraje Rickyho Hawthorna v tomto filmu! Je to slušná podívaná televizního střihu, která knihu navzdory všem změnám a škrtům různých vedlejších postav odráží poměrně věrně. Není tak rafinovaná a pointa není vlastně vůbec tajemná, ale to hlavní - jde o duchařský příběh složený z duchařských příběhů, které dávají pořádný smysl až pohromadě - zůstalo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Knihu Petera Strauba, podle níž je film natočen, jsem před lety četl a je to jeho nejlepší kniha, co jsem od něj četl. Filmové zpracování je sice trošku slabší (hlavně ne zcela věrné) než kniha, přesto je však docela povedené, jsou tu dobré triky, na svou dobu poměrně dobré erotické scény. A hlavní hrdinka vypadá úplně jako mladá Magda Vášáryová. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

První část překvapí svou směšností. Jen málokdy máte šanci zhlédnout film, který by tak mocně ohlodal zub času. Velmi tmavá místnost, ve které sedí skupina seniorů a navzájem si vyprávějí strašidelné historky působí opravdu podivně, zvláště samotná vsuvka s mužem, který byl pohřben zaživa. Následující rozhovor ("Nejstrašnější příběh jaký jsem kdy slyšel."; "Málem jsem si nadělal do kalhot.") však jistým způsobem dává najevo, že úkolem téhle scény rozhodně nebylo diváka vystrašit, ale spíše symbolizovat ticho před bouří. Divák je stejně jako postavy ukonejšen vidinou falešného bezpečí. Druhá část příběhu je o poznání zajímavější, přesto jsem však nebyl zrovna nadšen. Jeden mrtvolný obliček střídá druhý, občas zaznějí děsivé tóny, ale něčeho opravdu zajímavého se nedočkáme. Vlastně ano, pár scén se opravdu povedlo, ale jen kvůli nim si tenhle snímek celý znovu nepustím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak seriózně a tajemně uvádějí scény z vyprávěcího sedánku diváka do děje, se scénář až příliš často nechá unášet líčením záhadných stařeckých starostí a z napínavého thrilleru se tak marně pokouší stát příběhem s psychologickým přesahem. Přitom zcela zbytečně, protože tahle velká duchařská historka je skvěle vypointovaná a dostatečně hrůzostrašná. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle předlohy Petera Strauba. (Rainey13)
  • Robin Curtis v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama