Reklama

Reklama

Dva soupeřící motorkářské gangy, Victors a Six-Six-Six's, oživí svou desítky let starou rivalitu... The Deuce (David Carradine) a Billy Wings (Vinnie Jones) jsou vůdci motorkářského gangu známého jako Six-Six-Sixers. Zavraždí členku nepřátelského gangu Victors Cherokee Kisumovou (Julia Jones), aby dokázali svou převahu a potrestali ji za ulití peněz z obchodu s drogami. Byly pro jejího syna, který po její smrti zmizel. Po letech se The Deuce a Wings vracejí do města jako byznysmeni. Pistolero (Larry Bishop), bývalý přítel Cherokee to vidí jako příležitost konečně se pomstít. Na pomoc si najme dva staré přátele, Genta (Michael Madsen) a Eddieho Zero (Dennis Hopper). (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Partička kolem Tarantina se rozhodla natočil vlastní film a Quentina zapořáhla jako producenta. No ještě že tak, kdyby seděl za kamerou, to by jeho úroveň klesla ještě níž. Tohle je slátanina, ve které se zápletku dozvíme asi dvacet minut před koncem a při rozuzlení vlastně ani nevíme, co v té truhličce bylo. Herecké obsazení hodně dobré, akorát hlavní postava BIshop mi tam vůbec nesedí. Spousta krásných ženských, a pokud je tam nějaká více než 20 sekund, tak je dominantní a svá, přesně taková, jak to má Tarantino rád :-) 2 a půl. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když někdo začne točit z pouhé euforie a scénář se mu v ruce příliš neohřeje. Larry Bishop chtěl zkrátka natočit bombastický šovinistický film, tak tam narve motorky, cool styl, hlášky parazitující na Tarantinových filmech a jelikož má každý chlap rád porno, tak tam nacpe i něco z tohohle krásnýho řemesla. O filmu jako takovém nemůže být řeč, spíše jde o takové pitomé leporelo jednoho omšelého herce o tom, jak natočit zpackaný film… ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím kde jsem k tomu přišel, asi se někde objevilo jméno Tarantino a já si to stáhl. Tohle jízda sice byla, ale plná násilí a sexu. V podstatě nulový děj a už vůbec žádná kladná postava, jen banda debilů co se bez sebemenší akce vraždí , žádný emoce, prostě nic, jen rychle zabít a jít dál. Kde je nějaký příběh , kde jsou policajti, kde je řekněme třeba nějaká pozitivní postava, tomu filmu prostě chybí to hlavní a to je nějaký smysl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi, ze se vsichni zucastneni strasne snazili natocit kultovni film, ale povedlo se maximalne jen par zapamatovani hodnejch scen. Nejvetsi problem je totiz v Larry Bishopovi, kterej to proste nezvlada ani rezijne, ani herecky. Pribeh by spatnej nebyl, mame tu nejakou odplatu za minulost, nepratelsky gangy a do toho jeste hledani pokladu a skutecne to pusobi jak motorkarskej film, takze se tu mluvi sproste, o mrtvoly neni nouze, jsou tu pekny zabery na jizdu na motorce a kdyz se tu objevi naka zenska, muzete si bejt jisty, ze ukaze minimalne kozy. A ze tu je zenskejch dost. A vetsina motorkaru na ne fakt vypada, spinavy, zarostly a potetovany drsnaci. Jenze pres tohle vsechno to proste nefunguje, jelikoz je to cely naprosto silene chaoticky. Da se sice zvladat sledovat o co jde, ale neustaly litani z mista na misto, padesat flashbacku vysvetlujicich dokola furt to samy a ne moc navazujici sceny, ktery kolikrat postradaj logiku proste film neskutecne srazej. Fakt nechapu, o co se Larry snazil, mel to natocit jako cistokrevny becko a ne se snazit udelat z filmu neco vic. No druhej problem s Larrym je hereckej, ma bejt za sefa gangu a nejvetsiho drsnaka, ale ja mu to proste neveril, jednak neumi hrat a navic nema zadny charisma. Nastesti to zachranujou spolehlivy Hopper, Madsen a Jones, ktery ale kolikrat musej rikat pekne pitomy dialogy, coz je ostatne dalsi problem filmu, neustale tu nekdo drsne keca a machruje, ale akce skoro zadna. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Motorkářský film z produkční garáže Quentina Tarantina od jeho dalšího chráněnce Larryho Bishopa (který si u něj zahrál majitele strip-klubu v KILL BILL 2) je formální nápodobou exploatačních biker movies (rapid-montáž, skokové vyprávění, barevně odlišené flashbacky...) a jejich uvědomělou poctou (hlavní hrdinové vzpomínají na věci staré víc jak 30 let a divák s nimi, protože se oslovuje jeho protetická paměť). Na HELL RIDE je tarantinovský dohled znát, protože otvíráme černobílou sekvencí, David Carradine má před smrtí dlouhý monolog a hudba by mohla vzejít z nepoužitých suit ke KILL BILLovi 2, Michael Madsen hraje násilníka po vzoru Mr. Blonde a na GAUNERY se stylisticky odkazuje ve scéně v "bistru"; pulpové dialogy a over-the-top násilí nechybí stejně jako pohled z krabice (obsahující duše jako v PULP FICTION?)._____ Jenže tahle podívaná vypadá jako exploatační béčko (na rozdíl od Rodriguezovy PLANETY TERROR), netematizuje klasický a postmoderní přístup k filmu a nemíchá současnost s retro prvky (na rozdíl od Tarantinova AUTA ZABIJÁK) a ani nemá potřebu uzpůsobovat film nárokům dnešních diváků a vytunnit dříve viděné (na rozdíl od SOUDNÉHO DNE). "Problém" je, že tyhle pokleslé podívané nebyly nikdy výsostně auteurské a nepojily se - vyjma produkcí Rogera Cormana - s osobou tvůrce (v tomto případě režisér, scénárista a představitel hlavní role Larry Bishop). Machistické, mizogynní a brutální, plné krve a koz, jak to má fanoušek těchle podívaných rád, s herci - Madsen, Bishop, Hopper, Carradine - z motorkářských flicků, kteří vzpomínají na staré (nikoliv dobré) časy a definitivně se s nimi před svou smrtí vypořádávají. Asi je nutné se smířit s tím, že nová vlna grindhouseů nebude, protože ty se přesunuly do hájemství ryzí tvůrčí a fanouškovské nostalgie. 90% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Producent Quentin Tarantino měl hrát původně postavu Comanche. (don corleone)
  • Jméno hlavní postavy Larryho Bishopa - Pistolero, je původní název filmu Roberta Rodrigueze Desperado (1995). (don corleone)

Reklama

Reklama