Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Recenze (324)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Noli turbare circulos meos,“ pronesl s arogantním úšklebkem Gutieréz. „Osculate posterior, debile,“ odvětil nasraně verbal neméně plynulou katalánštinou, nadrcenou k dokonalosti dlouholetým studiem příbalových letáků svých psychofarmak, a probodl ho. Pohledem natolik sžíravým, že už se ten manták znovu objeví ve studiu snad jen v případě, že bude nosit nějakému opravdovému režisérovi tortily ke svačině. Nejprve trojice narkoleptických matlalů narychlo uplácala kruhový scénář k bingu ve starobinci, poté se k tomu nachomejtl nějaký hispánský amatér, uchopil kruh mezi dvanáctkou a šestkou a zatáhl, načež totéž zopakoval mezi trojkou a devítkou. Ve vzniklém kosočtverci se pak vcelku bez reptání prznitelná italská kočička (jediné pozitivum) a mimořádné slizký, nesympatický a prkenný bukanýr, co si v mládí asi příliš často holil obočí, potácejí od ničeho k ničemu a chovají jako bitchíkovci po nukleotomii, aby jim náhodou místy až komická, nahnilá studniční mastňačka nezapatlala displej na elcédéčku. Výborná alternativa, když zatoužíte bezuzdně vyprcat nějakou vzpurnou figurantku a nemáte zrovna po ruce Rohypnol. Ale pozor, vy se samozřejmě musíte celou dobu dívat stranou, to dá rozum! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je tak, když jste producent a máte chuť trošku znásilnit originální předlohu. Vždyť před lety to už jednou Váš kolega udělal a byl z toho poměrně úspěch, tak proč by nebyl znova? Takže stačí vymyslet trošku jiný průběh VHSky, trošku horší herce, trošku slabšího režiséra a výsledek je na světě. Levnější plagiát, který má jediný štěstí v tom, že se příběh snaží vyprávět trošku jinak a přináší do příběhu pár zajímavých detailů. Jako celek ale samozřejmě totální zbytečnost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $27,793,018 Tržby Celosvetovo $83,080,890 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Iba ďalšie zbytočné prznenie upadajúcej série. Už druhý diel bol na hrane znesiteľnosti ale tu to už je len tuctová podpásovka, kde nič poriadne nefunguje a pozerám len na x-krát prevarené klišé. V podstate okrem pár vizuálnych depiek tu nič nezaberie a ide to dosť mimo koľají. Herci a réžia proste pasé. Nechápem kroky producentov keď chcú stále oživovať staré hororové série (Scream, Blair Witch, Saw,...) a dopĺňať ich takýmito hnilými nezáživnými kentusmi. /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kruh 1 ani Kruh 2 si už nepamatuji, takže nemohu porovnávat. Dá se říct, že Kruhy byl pro mne nový film. Sympatické herecké obsazení. Trošku mi ve filmu neseděl Johnny Galecki, přece jen jeho postava uťápnutého malého skrčka v Teorii velkého třesku je dost známá a tak mi vadil v roli profesora. Film byl ale dobře natočen a pár lekaček se taky našlo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 2,931 // Otvárací Víkend v USA: $13,002,632 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Verbinského jednotku dodnes pokladám za jeden z najstrašidelnejších a najinšpiratívnejších hororov, aké k nám od roku 2002 zavítali. Ale trojka je dosť biedna. Pritom scenár nie je zlý. Ak si odmyslíme ledva postačujúce postavy a plno neskutočne prestarnutých klišé (postava X má pre ostatných zásadnú informáciu, uteká im ju povedať a cestou k nim zomrie), tak je zaujímavé venovať sa zrodu Samary (hoci Japonci prequel nakrútili už v roku 2000, ehm). Poteší aj vedľajšia dejová linka s univerzitnou „sektou“, snažiacou sa vedecky (!) bojovať proti Samare (znie to blbo, ale má to niečo do seba). Takisto prostredie malého mestečka, kde sa to všetko začalo, je príjemné; mám rád vidiecke horory. A hoci sú postavy ozaj nie príliš prepracované, na Vincenta D´Onofria, Johnnyho Galeckého a Talianku Matildu Annu Lutz sa aspoň dobre pozerá. No je zvláštne, že Samara sa objavuje iba minimálne. Miestami to dokonca vyzerá skôr ako nejaký „iný“ horor, do ktorého sa štúdio prostredníctvom dotáčok rozhodlo dodatočne dodať Samaru, aby bol aspoň niečím zaujímavý. Ono už v jednotkách Hidea Nakatau/Gorea Verbinského sa Samara/Sadako objavovala iba v náznakoch a potom až na konci a o to desivejšie to bolo. Ale teraz to pôsobí predsa len dosť čudne. Ako návrat k legende, ktorá svoju studňovú púť začala pred 15. resp. 19. rokmi síce príjemné, no chcelo to oveľa viac a to ako na strane režiséra, tak hercov, producentov, maskérov, šéfov výpravy, kameramana, hudobného skladateľa, strihača... koho som zabudol? ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Vím, že se říká 100 lidí, 100 chutí a co člověk to názor. Takže vždy plně respektuji hodnocení ostatních ( lžu ) a nemám o nich kvůli jinému hodnocení špatné mínění (nelžu zas tak moc) . Nicméně, pokud někdo dá 5* dejme tomu 102 minut dlouhému dívání se do prdele, konkrétně na řiťák, ze kterýho nakonec vypadne hovno a chválí to do nebes, myslím si o něm, že je jebnutej, duševně zaostalej nedonošenej debil. Kruhy jsou něco velmi podobnýho, sice se nekoukáme do prdele, ale hovno či sračka z toho vyšla taky a to kolosální. Samara byla Gut-Érekcem zprzněna a opakovaně zneužívána na sucho do prdele a tak, kdysi obávaná hororová postava, budí už jen soucit. To jak moc je v píči, dokazuje, že vyleze z hajzlu, žaluje na vyžranýho kněze a dokazuje, že je totálně na hovno. Postavy jsou pestré - máme tu debila, krávu, absolutní píču, totálního čůráka a ještě pár podobných. Nejvíce jsem fandila štěkajícímu psu, který byl na scéně asi pět vteřin. Postavy vedou smysluplné konverzace o ničem typu - ,,To je kuřecí, řízek, nebo kuřecí řízek?" ,,Co vídíš? Co vidíš? Co vidíš? Co vidííííííš?" ,,Éééééé.....nevim" ,,Hmmm divné, to jsme tam neviděli." a tak podobně. Jako bonus se "duchařina" Kruhy rozhodne vykrádat Smrt ve tmě. To už bylo moc i na lidi kolem mě a já tak nebyla jediná, kdo v kině volal nahlas, jestli si dělaj prdel. Napravo ode mě se někdo začal hystericky smát. Půlka lidí odešla, ale ne ze strachu. Zbytek se dožadoval vrácení peněz nebo si flustrovaně dal třetí popcorn. Podle závěru téhle zahnilé poševní sekrece nazývané filmem, bude pokračování. Takže se možná brzo dočkáme drsných hororů jako Kolečka, Čtverečky, Obdélníčky a celé to završí finální Kosočtverce, jelikož konečně všem dojde jak moc je to celý na PÍČU !!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle budete koukat na dvojku jako na docela dobrej horor. Její pokračování je totiž jen smutnym odrazem hollywoodské sterility. Lekačky absolutně nefunkční, atmosféra se utopila asi někde ve studni a napětí se smrsklo na jedinou palčivou otázku: nedojde si profesor Leonard Hofstadter pro radu k profesoru Sheldonovi Cooperovi? Jenže nedošel, a tak je divák, počítající počet hlav v poloprázdnym sálu, svědkem toho, jak je Samara degradovaná na pouhou oběť v nepříliš funkčních family vztazích. Jediné, co zbylo, je známý hudební motiv a celkem mrdatelná hlavní hrdinka. "Ale no tak, Blooďáku, přece to nemůže bejt až tak zlý!" Ale ono to je, ty vole, ještě horší! Však uvidíte sami... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Rings jsem ve své fundované prognoze, se kterou se může každý seznámit na mém profilu, zařadil mezi 10 očekávaných mainstreamových propadáků hororového roku 2017 a asi nikoho nepřekvapí, že se má slova opět do puntíku vyplnila. Během projekce jsem se vyděsil pouze jednou a to asi v padesáté minutě při pohledu na časovou osu. I postava Samary by se totiž doplazila do závěrečných titulků rychleji než toto zdánlivě nekonečné hororové utrpení. Studia by se měla smířit se skutečností, že černokráska ze studny už svůj veškerý potenciál vyčerpala a nevyhazovat nevídaných 25 milionů dolarů za její opakovaný výlov, kterému navíc zcela nesmyslně velel hororový analfabet F. Javier Gutiérrez. Neustálá recyklace jednoho scénáře je tolerovatelná u superhrdinských prostoduchostí z dílny Marvelu, ale nikoliv u královského filmového žánru. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu po všech směrech sterilnímu Rings udělit nanejvýše jednu hvězdu. Před odpadem ho zachránila zejména Meirova zručná kamera a epizodní role mé oblíbené herečky Lizzie Brocheré. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem dokoukal před pěti minutama a přísahám bohu že už si nejsem jistý, jestli jsem ho vůbec viděl. Tak moc nezapamatování hodné to je. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po odchode svojho partnera na univerzitu zisťuje Julia (Matilda Anna Ingrid Lutz), že s ním niečo nie je v poriadku. Neodpovedá na jej telefonáty a správy, a preto sa rozhodne navštíviť ho. Keď príde na univerzitu, dozvie sa o záhadnom videu, po ktorého pozretí dostane divák telefonát so správou, že o sedem dní zomrie. Julia sa kvôli nerozvážnosti na video pozrie tiež, takže sa pre ňu začína boj s časom a na záchranu jej zostáva presne sedem dní. - Mňa to prekvapivo dosť bavilo, aj keď The Ring séria nepatrí medzi moje najoblúbenejšie. Samara vyzerá stále dobre, zaujala ma snaha zistiť, čo je dôvodom jej kliatby a ako ju poraziť, ktorá prebiehala na univerzite, hudba klasicky špičková a ani scenár mi neprišiel úplne mimo, pretože sa snažil prostredníctvom tretej časti odhaliť zase viac informácií, ktoré boli spracované uveritelne a do príbehu sa hodia. Trochu to kazia herecké výkony, ale aj preto sa mi to zdá uveritelnejšie, pretože tínedžeri nemôžu konať ako dospelá matka a kvalitná herečka Naomi Watts. Viditelná je aj neskúsenosť režiséra, ktorý sa akosi len tak objavil a hneď dostal miesto u tohto hororu. Chýbali mi tam aj nejaké poriadne lakačky, pretože aj keď sú v moderných hororoch tvorené len prehnanými zvukmi, už ich považujem za súčasť hororov. Ja som celkom spokojný, aj keď sa to určite nedá porovnávať s prvým The Ring. Ak od toho divák očakáva parádny horor, nech si radšej zopakuje The Ring, ale ak si niekto chce oddýchnuť a hladá niečo, pri čom nemusí rozmýšlať, je toto ideálnou volbou. + herec z Sinister + herečka z The Ganzfeld Haunting + herečka z Piranha a Fear Clinic + herečka z Cabin Fever 2: Spring Fever + herečka z Outcast ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Horor do pohody. Doslova. Vydesiť diváka nedokáže ani jednou scénou a absenciu napätia sa snaží zakrývať aspoň konzistentným tempom a slušnými nápadmi v rámci príbehu. Ale čo z toho, keď ostáva len pri nápadoch a Kruhy sú ako celok zbytočným sequelom, kde je lepšie neriešiť logiku celej zápletky. Nechajte už Samaru spať. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nevidel som síce všetky počiny zo série Ring, resp. Ringu, pretože nemám potrebu vidieť 14x skoro ten istý film, ale dovolím si tipnúť, že najhorší z nich bude práve tento... Toto už nie je stupídna / komerčná / naivná kokotina. Toto je kokotina na n-tú. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od najnovšieho pokračovania slávneho Kruhu som síce nemal žiadne veľké očakávania, ale že to bude až takáto bezvýznamná, absolútne zbytočná záležitosť ma skutočne ani nenapadlo. Normálne mi príde ako úplná drzosť a výsmech divákovi natočiť niečo takéto v áčkovej žánrovej produkcii a poslať to do kín. Nie som síce žiadny veľký fanúšik tohto univerza, skôr mi sadli iné japonské duchariny tej doby, ale predsa len musím uznať, že tie prvé diely, či už japonský originál, ale celkom aj ten trochu slabší americký remake mali niečo do seba a hlavne prínos do tohto žánru. No to sa o tomto najnovšom pokračovaní nedá povedať ani omylom. Ešte úvod v lietadle pôsobí celkom nádejne, ale aj následne sa mi celkom páčil ten nápad so školským programom, ktorým sa študenti zbavujú prekliatia Samary, ktorý je ale aj tak využitý len minimálne, ale inak je celá tá pátracia línia s hľadaním pravdy o Samarinom tajomstve len nanajvýš ohraná a nezaujímavá a navyše ešte aj so snahou parazitovať na minuloročnom hite Don't Breathe, čo sa im ale aj tak vôbec nepodarilo a tak bezradnosť tvorcov v tomto žánri vynikne ešte viac. Ale aj tak som čakal aspoň nejakú gradáciu alebo trochu údernejšie finále, no ani omylom, ešte aj záverečná fáza je úplne nevýrazná, tu už tvorcovia nemali ani len snahu divákom niečo predviesť. Takže po hororovej stránke tu nie je absolútne o nič stáť, atmosféra a napätie sú nulové, hororových sekvencií je málo, pričom ani tie za nič nestoja, ale čo ma prekvapilo najviac, ešte ani samotná Samara sa tu skoro vôbec neobjavuje, jedine v pár niekoľkosekundových záberoch. Takže tu sa už tvorcovia neobťažovali ani len s nejakou ikonickou scénou, akou je kultové vychádzanie z televízie. A obsadenie je na tom rovnako, ako aj celý film, zatiaľ čo na pôvodných Kruhoch sa mi páčilo, že v hlavných úlohách sú miesto ohraných klasických teenagerov aspoň dospelí novinári, tak tu sa tvorcovia zase vrátili k tomuto otravnému prvku a tak je v centre diania dvojica necharizmatických a aj pomerne nesympatických mladých ľudí. Ale trochu to zachraňuje profesor Johnny Galecki a slepec Vincent D'Onofrio. A technicky sa tu dá pochváliť jedine vizuálna stránka, tá je samozrejme bezchybná, ale inak je to režijne jedna veľká bezradnosť. Takže to relatívne znesiteľné hodnotenie je hlavne za ten áčkový vizuál, dve vedľajšie postavy a že som sa v prvej polovici zase tak moc nenudil, ale celkovo to nie je nič iné, len výsmech divákovi a snaha zarobiť na slávnej značke. 31% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze první (americkej) díl, kterej se mi velice líbil a tak trošku jsem čekal, že když se k látce po tolika letech vrátili, tak to bude buď (další) remake nebo nabalování mytologie. A skutečně se tu tvůrci snaží přijít s nějakou teorií, kterou by nevymysleli ani bratři Wayansové u Scary Movie. Principem je to, že vysokoškolský profesor Johnny Galecki má rád VHSky a kvůli své zálibě zabije mnoho lidí a zbytek je už to, co známe, přičemž kdo neviděl předchozí díly, asi úplně nebude točit, co je konkrétně Samara zač. Při psaní zápletky Vincenta D'Onofria zase tvůrci hodněkrát nakoukávali Don't Breathe, jinak tu podobnost ani nemůžu zhodnotit. Celkově tedy nepřekvapivě zbytečné sequel, který nikoho nezajímal, ale alespoň se producenti mohou vytasit s nějakou sběratelskou trilogií na stále více chřadnoucích pevných nosičích...6/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Člověk, který jde do kina na Kruhy (nebo na ně obecně jen kouká), by měl počítat se základní věcí. Kruhy ani náhodou nejsou hororem, jako spíše thrillerem, který za pomoci pátrání vysvětluje Samařin origin. S hororem to má společné opravdu jen nějaké málo. Lekačky (které většinou obsahují nestrašidelné běžnosti + jich není mnoho) a hudbu, která nějakým způsobem evokuje atmosféru strachu. Celkově strach mít nebudete. Já osobně patřím mezi skupinu lidí, kteří se z takovýchto filmů nějakým způsobem sesypou. Kruhy jsem zvládnul bez jakýchkoliv následků... Film tedy doplácí hlavně na to, že od něj diváci očekávají úplně něco jiného. Nemluvě o tom, že spoileroidní trailer vyzradí finální kličku, která by zřejmě divákovi mohla být skryta až do samotného konce. Co se týče filmu jako thrilleru... Atmosféra byla fajn a příběh měl celkem spád. Celkově bych to viděl na 3 hvězdičky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len skutočne veľmi naivný divák, respektíve ten, čo na horor žáner narazí asi tak často, ako na Cibulkovú v mestskej hromadnej doprave, mohol dúfať, ba dokonca prepadnúť ilúzií, že "Kruh na entú", naplní očakávania širokej verejnosti. Obzvlášť keď sa tejto úlohy chopil režisér, ktorý síce debutoval celkom zaujímavým "Tres Dias", no má z horor žánrom asi také skúsenosti, ako Ja s chovateľstvom dobermanov. Kúpiť granule rovnako nestačí, ako si naštudovať predlohu. Tá nadväznosť v určitých detailoch síce nebola až tak márna, pričom nemôžem taktiež povedať, že by sa jednalo o nejakú lacnú formu prevedenia. Lenže celý problém skrátka spočíva v tom, že ide o tretie pokračovanie hororu, ktorého prvotina nastolila latku príliš vysoko. Tu už sa veru emócií človek nedočká, ani keby ho rezali zaživa. Sledovať len zo zvedavosti, kam sa to celé uberá ... - 45% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

… já oslavuji Smrt, vy slavnost Vzkříšení; a opěvujete mou duši, jež se budí, mé hvězdy, žádná zář vás ze mne nevypudí! … Charles Baudelaire ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokus vytvářet ze Samary podobně hororovou postavu jako jsou například ikony Jason, Michael Myers nebo Freedy Kruger je naprosto naivní. Ze Samary si prostě v roce 2017 nikdo na zadek nesedne. Detektivní zápletka už potřetí je obsažená. Pomalu aby člověk očekával severskou detektivku a čekal kdy se vyšetřování protne s Blonkvistem a Lisbeth. Osvěžením je do velké míry postava kněze, kterého si s gustem zahrál Vincent. Takže když to shrnu, vyšetřili jsme v minulosti vztah Samary s rodičema, víme kdo je její skutečná matka a víme kdo si nepohlídal pinďu v kalhotech a vlezl na nebohou mámu. Takže tímto vidím vyšetřování jako ukončené a nechte už Samaru (sérii) konečně spát. 45% ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama