Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu, když se posuneme „o dva roky později“, jsou na trhu VHS kazety filmů Vetřelec (1979) a Jurský park (1993). (griph)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 27,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 83,1 mil. (NIRO)
  • V lednu roku 2017 společnost Paramount vydala video s herečkou, oblečenou jako Samara, vyskakující z televize tak, aby vystrašila lidi v obchodě s elektronikou. Toto video mělo na Facebooku 200 milionů zhlédnutí za 24 hodin. (griph)
  • V roce 2014 oznámila společnost Paramount původní název "The Ring 3D". Avšak v listopadu režisér filmu nahrál na Instagram fotku už s názvem Rings (Kruhy). (griph)
  • Film nebyl předem promítán kritikům. (ČSFD)
  • Film byl natočen v Atlantě v Georgii. (filmsim)
  • Matilda Anna Ingrid Lutz a Alex Roe, ktorí tvoria ústrednú dvojicu (Julia + Holt), bývali v rovnakej budove. Nakoľko počas natáčania nemali čas na nacvičovanie scén, ich zakaždým skúšali večer pred klapkou. (Marceloo)
  • Matilda Anna Ingrid Lutz (Julia) spočiatku netušila, že ide o horor. Keď dostala ponuku, natáčala práve v Taliansku, takže ju prijala bez toho, aby zisťovala viac informácií o projekte. Pravdu sa dozvedela až na druhej skúške. (Marceloo)
  • Hlavná herečka Matilda Anna Ingrid Lutz (Julia) si pred natáčaním po dlhých rokoch pripomenula Kruh (2002). Pre interview priznala, že aj napriek tomu, že ho sledovala za svetla v poobedných hodinách, musela zavolať svojho brata, nech ho dopozerá s ňou. (Marceloo)
  • Prvotné špekulácie o tom, že sa bude jednať o prequel, poprel až režisér F. Javier Gutiérrez na Twitteri, kde zároveň aj potvrdil, že sa bude jednať o pokračovanie, odohrávajúce sa v súčasnosti. (figliar)
  • Podľa dizajnéra špeciálnych make-up efektov, trvalo asi šesť a pol hodiny, kým sa spravil Samarin (Bonnie Morgan) make-up a jej kostým. To zahŕňalo aj vodný systém pod šatami, ktorý umožnil efekt neustále kvapkajúcej vody. (figliar)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama