Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Varování, text obsahuje spoilery k předchozím dílům.  Na začátku všeho byl malý černý notes s podivným nápisem Death note. A nebyl to notes jen tak obyčejný, byl to notes Boha smrti, který nálezci umožňuje zabít pouhým vepsáním jména. A co čert nechtěl, notesu se připletl do cesty mladík jménem Light Yagami, nadějný student a beznadějný egoista. Light pochopil obrovský potenciál svého objevu a brzy začal ve jménu nové lepší společnosti zbavovat svět lidské špíny. A páchal by tak nepochybně až do konce svého veleúspěšného života, pokud by se mu do cesty nepostavil zákon v čele s geniálním detektivem, skrývajícím se před světem za prostou iniciálou „L“. Tak začala bitva intelektů, jejíž konec se nikdo neodvažoval předvídat...
Třetí a prozatím poslední film navazuje bezprostředně na události v DEATH NOTE: THE LAST NAME. Případ Kira je u konce, vrah dostal, co si zasloužil a zanechal po sobě poslední oběť. Tou obětí je právě L, kterému se sice podařilo případ uzavřít, ale zaplatil za to cenou nejvyšší.
Teď má před sebou poslední případ a pouhých 23 dní na jeho vyřešení. Na scéně se objevuje dvojice dětí, která může být klíčem k tomuto případu a L se musí rozhodnout, zda je ochoten je chránit i za cenu své pověstné anonymity. Poprvé (a naposledy) tak musí ukázat svou tvář na veřejnosti a jednat s lidmi svým vlastním jménem.
L: CHANGE THE WORLD uzavírá trilogii snímků, natočených na motivy slavné mangy DEATH NOTE. V roli mladého detektiva se opět objeví herec Kenichi Matsuyama, avšak režisérskou štafetu převzal po Shusuke Kaneko tvůrce legendárního hororu KRUH Hideo Nakata. (Brusinka)

(více)

Recenze (28)

JAn 

všechny recenze uživatele

Watari, I want to live a little bit more in this world. Konečně je to tady. Jen pod jiným režisérem a tak trochu v odlišném hávu. Kanekův tmavý svět opoustíme během několika málo minut, kde ´sou ještě dovysvětleny nějaké ty drobnosti z prvních dvou filmů, L napíše poslední jméno do černého notesu, rozloučíme se s Ryuukem a ještě jednou dáme poslední sbohem Watarimu. A právě tady se Nakatův svět rozchází s tím Kanekovým. Slavný detektiv tentokrát stojí proti skupině teroristů, která, podobně jako Yagami Light dříve, prahne po lepším světě, ve kterém přežívají jen ti nejsilnější. Jenomže Kira je mrtev a s ním je nadobro pryč i Death Note. Tudíž žádný nadpřirozený prvek, ale prachobyčejný virus je zbraň, jakou mají teroristi v ruce. Ovšem bez funkční protilátky není možno tento vir jen tak vypustit, ani prodat, a tak je L musí zastavit dříve, než se jim protilátku podaří získat. Oproti svému předchůdci Nakata výrazně zvolnil tempo - dočkáme se jen tří akčních scén, a tím, že vypustil veškeré nadpřirozeno, temná atmosféra původního snímku/ů je ta tam. Příběh je jednoduchý, bez jakýchkoli výraznějších zvratů či odbíhaček od základní linie. Nicméně, o ten tady až tak nejde. V první řadě je tu přece L a jeho posledních 23 dní mezi námi. Matsuyama spolehlivě rozvíjí svou postavu a dokazuje, že celý film zvládne utáhnout sám, bez Fujiwarovi pomoci. Zdárně mu sekundují i oba dětští protagonisté, jejichž přítomnost nese nejzásadnější vliv na vývoji (i zániku) L-ova charakteru. Skvostná je například scéna pikniku na střeše, kdy ho děti přimějí narovnat se. A právě v těchto momentech Nakata vítězí na plné čáře. Velice povedené ´sou i zmiňované akční scény, jimž jasně dominuje násilný únos letadla a následné vypuštění viru. V samotném závěru pak potkáme i L-ova nástupce, matematického génia, Near. To vše podpořené dosud nejlepším Kenji Kawaiem. Největším problémem filmu tak (jako u těch dvou předchozích) zůstává nevýrazný rozpočet a jeho TV look a zejména pomalé vyprávění v první půly filmi. Taky se mi příliš nezamlouvá, že ač jde o celonárodní ohrožení, proti teroristům stojí pouze L, jeden agent FBI, vědec a dvě děti a dopad několika málo dalších nepřehlédnutelných nelogičností. Napodruhé mnohem slabší, přesto ale L: Change the World stále zůstává důstojným pokračováním. L Lawliet RESTS IN PEACE. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Tohle už je o něco slabší než Zápisník smrti. Zaprvé je to vlastně něco úplně jiného. Začátek je koncem druhého dílu, zápisník je spálen, a pak se děje úplně něco jiného, co už ale není moc originální ani překvapivé, ale dosti připomínající kdejaký film, kde někdo ohrožuje lidi virem. Hlavní postavou je L. Snaží se ho tu trochu polidštit. Do konce života mu na začátku filmu 23 dní, a čas utíká... ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ptáte se mě, proč tomuto filmu dávám 4 hvězdičky? Kdybych to měla brát trochu víc objektivně, film by si zasloužil nejvíc 3. Konec konců je to už jen spin-off volně navazující na dva předešlé filmy Death Note a rozhodně nemá tak dobrý a promyšlený příběh jako Death Note, ani herci (snad až na herečku, skoro už "veteránku", Youki Kudoh) nepodali žádné výjimečné výkony. Přesto je zde L, moje oblíbená postava, kterou mám ráda už od doby, co jsem četla mangu Death Note. A právě kvůli němu opravdu nemůžu své hodnocení snížit. Možná, že nápad ukázat lidštější stránku jeho povahy je trochu divný, dokonce se to k jeho charakteru zrovna moc nehodí, přesto můžeme ve filmu sledovat typické L-ovo chování ztvárněné Kenichim Matsuyamou - způsob, jak píše na klávesnici, jak jí, jak sedí, atd, atd... Můžu jen říct, že film jsem si neskutečně užila a mám z něho dobrý pocit. ~(4,2)~ ()

stration 

všechny recenze uživatele

Bohužel obrovské zklamání. Vůbec nerozumím tomu, proč toto někdo natočil. S původním příběhem ze Zápisníku smrti to má společného pouze ústřední postavu - tajemného a geniálního L. Ten bohužel jako jediný stojí za pozornost. Zápletka je chabá, děj se vleče, hromada nelogičností a scénaristických kotrmelců. Tak si snad ani L své loučení a svých posledních 23 dní nepředstavoval. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žalbohu samostatný film o detektivovi L se moc nevyvedl, byť snaha byla ukázat L v trochu jiném světle, mně nevadí, že místo detekitvky se z toho stal akčňák, vadí mi, že příběh je dosti nudný někdy, plný děr no a ta akce mohla být přece jen pojata lépe. Škoda této šance, která měla vystavět L pomník, teď je to asi provždy zazděno. Potěší cameo Asaky Seto. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama