Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to moja chyba. Asi som nemal domov priviesť smrteľne nebezpečné divoké zviera.“ Ako minule, ani teraz nejde o príbeh, dej, postavy a ani logiku. Ide o čo najbrutálnejšie sparodovanie slávnych filmov, ideálne filmov z posledných mesiacov, aby ešte divákovi nevyšumeli z hlavy (takže bude "zaujímavé" pozerať takýto "aktuálny" film dajme tomu v roku 2030). Niektoré vtipy sú vtipné (Matt Damon, poník, hispánska slúžka) a to dokonca aj tie hrubozrnné, ale čím menej vulgárni a nechutní tvorcovia sú, o to je to vtipnejšie (pomerne inteligentný vtip a zároveň super nápad, ako ušetriť: namiesto scény, v ktorej hrdinky idú autom lesnou cestou, je záber na hračkárske autíčko). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Fakulta od Roberta Rodrigueze jedna postava říká: "Já jsem se na tu čtyřku fakt nadřel. Byla to moje čtyřka." Kdyby se filmy známkovaly jako ve škole, bylo by to něco jako případ tohoto filmu. Většina parodií je sice očekávaná a některé jsou i trochu (dost) hloupoučké, ale když si vzpomenu na své rage komentáře k filmům, ze kterých je si zde utahováno, tak se intelektuálně propadám někam na základní školu a mám velmi bazální radost z toho, že jak se v těch hloupých vtipech zrcadlí hloupost originálů, viz třeba moje arch nemesis Černá labuť, bože, jak já nenávidím ten film, chi chi. Abych to shrnula, dívala jsem se ve čtyři v noci noci u vyšívání Brada Pitta ve smokingu a chichotala jsem se dostatečně na to, aby film výtečně splnil svůj účel. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Předešlé díly sem měl celkem rád. Tenhle znova vidět nepotřebuju. Fórky tam nějaké byly, ale nic kule rvoucího. Všechno je to takový spíš trapný. Kupa scén, které se pojetím nehodí ke zbytku. Např. hned na začátku začnou Lohan a Sheen souložit, a celé to to zrychlí a na posteli se dějí úmyslně nesmysly. A takových scén, které nezapadají ke zbytku je to plné. Neříkám, že to v předešlých dílech nebylo, ale tam to měli celkem dobře vypoměrované a dobrých fórů bylo víc, že tam mě to bavilo. U tohohle pátého dílu ale vše odflákli. To, jaké horory spojili dohromady, to bylo celkem pěkné, ty další filmy z jiných žánrů už tolik ne, to už bylo takové navíc, takže potenciál tam celkem byl, ale využili ho prabídně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Scary movie V ničím nepřekvapilo. Opět se jedná o značně přepálenou parodii, která si utahuje i sama ze sebe. Velkou nevýhodou je značná podobnost s filmem Pár nenormálních aktivit, kdy jim tento film takřka vypálil rybník. Návrat hlavních postav se nekoná a Charlie Sheen má zde opravdu směšně malou úlohu, což je škoda. Ze začátku jsem chtěl dát odpad, pak jsem se ale začal bavit a celkem i smát. I tak je to však pro mě nejhorší díl série, přece jen tomu něco chybí...50% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Je to sice blbůstka na jedno kouknutí, ale jakožto hororový fanda jsem se bavil skvěle. Ano, vtipy jsou sice předvídatelné, ale úvodní parodie na Paranormal Activity mě prostě dostala. :D K tomu narážka na film Chata v horách, parodie na Mama, Sinister, Evil Dead, Black Swan, skvělá na knihu Padesát odstínů šedi a další kvanta. Já prostě nemohl. :D Chtěl jsem film pro relax a toto je super. Nic přeborného, ale svůj účel stupidní parodie to plní. A když už nic, tak kočka s lízátkem musí odrovnat každého. :)) "Kdo si myslíte, že by vám chtěl ublížit? Žárlivý kolega, kamarád z facebooku, kterého jste ignorovali? Možná jste adoptovali dítě z Afriky, pojmenovali jste ho Ika a slíbíli, že mu budete dávat 2x denně najíst.. Ale zapomněli jste na to!" ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy se Kendra (Erica Ash) snaží odvrátit pozornost Jody (Ashley Tisdale) ukázáním na podlahu a slovy "Oh. Food," si můžeme povšimnout, že tato slova neodpovídají mimice jejího obličeje. (civrss)
  • Vo filme je parodovaná aj hororová snímka Evil Dead (2013), ktorá si odbila premiéru v amerických kinách len týždeň pred Scary Movie 5. Tvorcovia vychádzali iba z jej traileru. (ShortyIC)
  • Jedná se o jediný film série, kde nefiguruje žádné hlavní postavy z předchozích filmů. Neobjevuje se Cindy Campbell (Anna Faris) ani Brenda Meeks (Regina Hall). (rafix)

Reklama

Reklama