Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

maddy 

všechny recenze uživatele

TOTÁLNA KRAVINA, ktorú ani nemám chuť komentovať, ale keďže nie som odporca tejto parodickej série a svojho času som ju mal celkom rád, tak musím vyjadriť nechuť až odpor, ktorý sa dostavil s jej piatym pokračovaním. Upadajúci trend bol síce značný už od začiatku (Scary Movie (5*) / Scary Movie 2 (4*) / Scary Movie 3 (3*) / Scary Movie 4 (2*), ale že päťka klesne až na absolútne dno som teda vážne nečakal ani po tej nude, ktorú naservíroval trailer. Aktuálny materiál na parodovanie bol pritom zvolený priam ukážkovo, či už známe hororové kúsky Mama (v podstate celý dej je variácia na Mamu, tak ako bol kedysi prvý Scary Movie variáciou na Scream), Evil Dead, Paranormal Activity, v jednej nepodstatnej scéne aj Sinister alebo známe filmy Black Swan a Rise of the Planet of the Apes, prípadne pár narážok prekvapivo aj na The Help a Inception, ale nevykúzliť zo scén ani jeden fungujúci vtip je až trestuhodné. Druhotriedne hollywoodske rádoby hviezdičky ako Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Ashley Tisdale alebo Simon Rex (už sa nečudujem prečo od toho zutekala ikona série Anna Faris) sa síce pokúšajú o vtip snáď 8652x počas filmu, ale absolútne všetko vyúsťuje do totálne trápnosti až nevkusu. Navyše dielo skazy dokonáva aj samotný režisér, ktorý celý film natočil pravdepodobne s mariškou v ústach, lebo inak si neviem vysvetliť zmysel asi štyridsiatich scén, ktorú sú pustené v zrýchlenom režime, prípadne zvolený strih, ktorý scény usekne ani nie stotinu po vyznení (ehm) vtipu hneď na to nadväzuje ďalšia nezmyselná päť sekundová „vtipná“ scéna a takto nesúrodne sa pokračuje pomaly po celý film so scénami nahádzanými na seba bez ľadu a skladu. Nie, nie, nie a ešte raz NIE! Druhý krát to už nechcem zahliadnuť ani len jedným okom. Pri takých blbostiach ako 30 Nights of Paranomal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo sa nad tou trápnosťou dá mávnuť rukou, keďže to sú skrz naskrz amatérske počiny s minimálnym rozpočtom. Ale že v dnešnej dobe niekto so všetkou serióznosťou vyšle do kín toto? Ani sa nečudujem tomu prepadu. Ďakujem neprosím, sériu radšej ukončiť. Bratia Wayansovci našťastie presedlali k novej rozbiehajúcej sa paródii A Haunted House (3*), tam to ide aspoň o niečo lepšie. CELKOVO: 1* - aj to len z čistej ľútosti a za to, že som sa asi 2x v duchu pousmial (od zasmiatia to malo však na míle ďaleko). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale mě se tento pátý díl parodující hlavně film Mama líbil hodně. Nasmál jsem se u spousty scén a narážek na všelijaký nový horory. Podle mě by parodie na horor měla vtipně fungovat a já se bavil opravdu hodně. A to jsem podle ukázky čekal, že to bude úplná srágora. Pro mě určitě nejlepší díl po jedničce. Za mě 85% :) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predošlé dva diely boli tak otrasné, že piaty diel som si prvýkrát pustil až dnes. A prekvapivo to tentoraz nedopadlo vôbec zle. Dokonca by som povedal, že sa to vyrovná priemernej dvojke. Síce sa jedná o reštart, takže aj keď sa tu objaví Charlie Sheen a Simon Rex, tak hrajú iné postavy. Krásku Annu Farisovú nahradila ďalšia krásna blondínka Ashley Tisdaleová. Odporných nechutností tu je minimum a viacero scén ma aspoň trochu rozosmialo. Plusom je aj ultrakrátka stopáž. 70 minút bez záverečných titulkov. Mínusom pre mňa je to, že väčšinu filmov, ktoré sa parodujú som nevidel. A to vrátane dvoch (Paranormal Activity a Čierna labuť) z troch (nová Planéta opíc), ktoré tvoria hlavné dejovú linku. Možno práve preto mi nevadilo ak sa znova doslovne kopírujú nejaké scény. Občas som síce nechápal, čomu sa mám smiať, ale väčšinou to bolo vtipné aj bez znalosti originálu a už to nebolo založené len na nonstop pádoch ako v predošlých dvoch dieloch. Takže nakoniec to je na súčasné pomery solídna parodická jednohubka. 5/10. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

What the actual fuck?! Tohle je restart série? Počtvrtém díle se rozhodl někdo, že udělá částečný restart série a jak to dopadlo? Místo trapné parodie která se utápí ve vlnách břečky a absurdity dostaneme naprosto zbytečný, blbě natočený, nudný, nevtipný a totálně odfláklý tekutý výměšek. Ta jedna jediná hvězda je za to, že se tam několikrát alespoň trochu přiblíží tomu, co by se dalo označit za lehce úsměvné. Rozhodně nejslabší díl série, která měla po docela ještě snesitelně špatném čtvrtém díle skončit. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal ještě horší, než na to nakonec bylo. Z prvními třemi díly se toto nedá srovnávat, ono vlastně kdybych nevěděl, že se jedná o Scary Movie, tak bych si myslel, že sleduji nějakou jinou parodii. Nejvíce mě pobavila parodie na Evil Dead, opičák Caesar a gangsta Snoop Dogg. Jinak jsou vtipy průměrné a nebo vyloženě trapné. Anna Faris mi chyběla, ale Ashley taky v pohodě :) 4/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Přibližně v čase 34:19 si můžeme všimnout, že je zrychlený čas. Jenže zatímco v ložnici Jody (Ashley Tisdale) a Dana (Simon Rex) je zrychlení vidět, Maria (Lidia Porto) žehlí a luxuje pomalu, přestože v její scéně by měl být čas zrychlený také. (Rose.Doesnow)
  • Ve scéně kdy Jody (Ashley Tisdale) podruhé vyřkne 4 zakletá slova, uřeže si muž v košili s kravatou všechny končetiny, ale po 3. přečtení slov má v záběru viditelně ruce. (D3NJI)

Reklama

Reklama