Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpěvák Jim Hardy (Bing Crosby), tanečník Ted Hanover (Fred Astaire) a tanečnice Lila Dixon (Virginia Dale) spolu několik let baví svými výstupy diváky. Když se ale Jim jednoho dne dozví, že ho jeho přítelkyně Lila opouští právě kvůli Tedovi a že nově vzniklá dvojice chce vystupovat samostatně, rozhodne se, že je na čase odejít do důchodu. Jeho útočištěm se stává opuštěná farma na venkově a bývalá pěvecká hvězda rychle dochází k závěru, že by ji mohla přeměnit ve vlastní podnik; narozdíl od ostatních klubů v USA ale hodlá mít otevřeno jen během svátků. Chytrým tahem a hlavně nadáním pro psaní originálních výstupů laděných vždy v duchu svátku se podnik Holiday Inn brzy stává jedním z nejoblíbenějších. Když se Jim navíc seznamuje s okouzlující Lindou Mason (Marjorie Reynolds), zdá se, že jeho štěstí už nic nestojí v cestě. Jenže to ještě netuší, že se Ted a Lila rozešli a že ho starý přítel už brzy znovu navštíví. (StarsFan)

(více)

Recenze (23)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Astaire tančí, Crosby zpívá a nádherná vánoční atmosféra útočí ze všech stran... Ztracený klenot. "Souboje" dvou muzikálových velikánů jsem se docela bál, ale nakonec se z toho vyklubal prvotřídní zástupce žánru, ve kterém není nouze o originální ani legendární scény (Astaire tančící silně pod parou nebo jeho firecracker dance + Crosbyho filmová premiéra s White Christmas u hořícího krbu). Dojde samozřejmě i na spoustu špíčkování nebo přebírání dam a závěrečné "ateliérové odhalení" je takřka ultimátní fór. P. S.: Já jsem si hned říkal, že je to ten samý hotýlek jako ve White Christmas. A taky že ano! :) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zpěvákovi se sametovým hlasem a tváří Binga Crosbyho utekla přítelkyně s tanečním kolegou vypadajícím jako Fred Astaire. Zklamaný zpěvák se z incidentu otřepe po svém a všechen svůj um vloží do podniku "Holiday Inn", který bude otevřený - narozdíl od všech ostatních klubů v USA - jen na svátky, tedy asi 15x do roka. Z jeho nápadu je americká smetánka nadšená, představení jsou vyprodaná a k tomu všemu se hlavní hrdina seznamuje s neznámou zpěvačkou, která stojí po jeho boku nejen na podiu, ale i v životě. Jenže to už klepe na dveře onen starý známý kolega, kterému partnerka zdrhla s milionářem, a úspěšný podnikatel je ochotný udělat téměř cokoliv, aby mu dávný přítel nesebral i novou lásku... Tak nějak by se dal jednoduše shrnout děj tohoto amerického klenotu, který u nás po téměř sedmdesáti letech upadl v zapomnění. Ani já jsem neměla sebemenší ponětí, o čem a jaké Holiday Inn bude, proto jsem nevěřícně zírala už po půl hodině, kdy Bing najednou spustil: "I'm dreaming of white Christmas." Asi světově nejznámější vánoční píseň, vůbec nejúspěšnější píseň jakéhokoliv žánru všech dob a její premiéra se odehrála v jakémsi dávno zapadlém filmečku, kde ji někde na konci první třetiny Bing Crosby bez nějakých fanfár zpívá skromně u piana. Krásné, neskutečně krásné jako ostatně řada dalších originálních scén, kterými je Holiday Inn protkáno (Astairův opilecký tanec, Bingova černá tvář a úžasná píseň během oslav narození Abrahama Lincolna). Proč se sakra podobné filmy netočí i dnes? "Líbí se mi tu s tebou a Lindou." "A my jsme rádi, že jsi tu s námi. Kdy odjíždíš?" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná podívaná, v níž je všeho tak akorát a kterou si (především) americký divák díky množství svátků v ní obsažených může pustit prakticky kdykoliv během roku. Na souhru Binga Crosbyho a Freda Astaira je radost pohledět, a i když dvě nejlepší scény (opilý tanec a píseň o Abrahamu Lincolnovi) přijdou poměrně brzy, Holiday Inn má co nabídnout i po nich. Třeba tanec s petardami nebo závěr s filmem ve filmu. Ale mohlo to být kratší, to ano... Tři a půl. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Stretnutie muzikálových velikánov dopadlo nadmieru dobre, príbeh bol zjavne ušitý na ich mieru. Ten je jednoduchý ako facka a neznalý divák sa dozvie aj všetky americké sviatky. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Další z výborných muzikálových čtyřicítek. Dvě velké hudební hvězdy - můj veleoblíbený Fred (zde v takové trochu nezvykle zmetkovské, ale stějně roztomilé roli) a Bing Crosby se svým vánočním šlágrem White Christmas jsou zárukou skvělé zábavy první třídy. Písně s vánoční atmosférou i excelentní vtipná taneční čísla - prostě pohoda se starým dobrým Hollywoodem. Mimochodem scéna, kde alkoholem posilněný Fred dovádí s Marjorie na parketě nemá chybu, někde jsem četla, že se na to skutečmě posílil. Zdě několik nutných odkazů. http://www.youtube.com/watch?v=QEy1PTi-leI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=roX9C4ca4Oc&feature=channel_video_title http://www.youtube.com/watch?v=4qa6Eyfx0mE&feature=related ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Astaire bol veľkým hercom svojej doby, tento film má veľa tancov, no mne prídu na jedno kopyto. Dej nie je tak zaujímavý a svieži, aj keď má originálny nápad, komédiou by som to tiež nenazval. Avšak toto dielo vzniklo v roku 1942 a jeho obsahom je aj nádherná a veľmi úspešná pieseň White Christmas, myslím, že tento film si zaslúži uznanie. Nebola to nejaká veľká zábava, film mi príde priemerný, až podpriemerný, ale má v sebe pár zaujímavých momentov a tak je znesiteľný. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

I když na tyhle pěvecko-taneční muzikály moc nejsem, tak se mi Holiday Inn líbilo. Trochu mi to kazil Astaire, který mi nebyl ani trochu sympatický, ale aspoň jsem to o to víc přál Crosbymu :-) ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Hudba a písničky se mi na Holiday Inn líbí úplně nejvíc. Ani jsem nevěděl, že se tady zrodila slavná písnička "White Christmas", která je jedna z mých oblíbených vánočních. Co se týče příběhu, tak ten je spíš na vedlejší koleji, ale hlavní obsazení to dostatečně vynahradilo. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná romaticko-hudební komedie s velmi sympatickou ustřední trojici. Krásná atmosféra, pár výborných písníček, trochu té romantiky, vtipu, samozřejmě tance, no a pak Fred, to je prostě tutovka vždy a všude. Co více dodat, film, který zaručeně zvedne náladu. 85%. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

...pri totálne presladenej White Christmas pri krbe som sa roztopila...:) Trochu som sa toho samého spievania a tancovania bála - ale iba po prvé vystúpenie, od ktorého som dychtivo čakala na ďalšie. Americký patriotizmus tu silne kričí, respektíve spieva v jednotlivých gýčových piesniach o najvýznamnejších sviatkoch, ale je to jednoducho príjemné a úsmevné. Ústrední herci nemajú chybu. Je tu pár ikonických scén a mám také tušenie, že som Holiday Inn nenavštívila poslednýkrát v období Vianoc... ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

kdyby zpěvák a tanečník bojovali o přízeň dívky, jak by to udělali? V normálním světě by si vjeli do vlasů, v muzikále na to jdou písněmi a tancem. A když to jsou ti nejlepší v Hollywoodu, pak nám zbude nádhernej nedělní biják ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rešpekt pred umením Binga Crosbyho a Freda Astaira, no za ich speváckymi a tanečnými kreáciami sa skrýva len priemerný príbeh bez invencie. Niekedy ale poteší príjemnou vianočnou atmosférou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si sehnal jen díky Oscarové písničce, ale stálo to za to. Zpěvákovi Jimovi (Crosby) uteče přítelkyně Lily s tanečníkem Tedem (Astaire). Jim si nachází novou přítelkyni Lindu a otevírá podnik Holiday Inn, který hraje jen o svátkách. Ale Ted se vrací a znovu mu zkouší přebrat dívku. Námět je to špičkový, Crosby a Astaire jsou na stejné úrovni a tak člověk neví do poslední chvíle jak to dopadne, je tu pár povedených fórů (zkratka) a všechno to dopadne nejlíp jak to jen jde. Navíc ke každému svátku patří špičkové vystoupení s výbornou písničkou v čele s legendární vánoční peckou White Christmas. Příjemný film. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Počátkem 40. let už tenhle žánr vypadal na odepsání. Ale Irving Berlin měl ještě v zásobě spoustu úžasných hitovek, jeden roztomilý nápad a Mark Sandrich (velezkušený skoroveterán, který především s Astairem natočil krásné filmy) ještě nevyčerpal svou studnici nápadů. Příběh není příliš podstatný, až na onen nápad s podnikem, který otevírá jen o svátcích. Některá čísla vás dostanou, stejně jako dostala mně: Astairův opilecký tanec, nebo číslo s firecrackery, oslava Washingtonových narozenin, nebo konec ve filmovém studiu, jiná jsou "alespoň" zábavná. Všichni dělají všechno, aby vytvořili dobrou náladu a daří se jim. A "I'm dreaming of a White Christmas...," to už je jen taková třešnička na dortíku. ()

yamk5 

všechny recenze uživatele

Pár nesmrteľných pesničiek, Irving Berlin, Bing Crosby, Fred Astaire či vojna za oknami štúdia sú len dve veci, prečo tento muzikál je tak úspešný. ()

Reklama

Reklama