Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Holly a Gerry se vracejí z návštěvy od její matky. Hádají se a vyčítají si, že nemají peníze, dítě… Jejich hádka se ale nakonec změní v příjemné usmiřování. Je jim spolu dobře.  V baru Hollyiny matky se schází skupinka lidí. Nejde však o nějakou veselou událost. Důvodem je Gerryho smrt. Je zde Holly a jejich přátelé. Poté se Holly uzavírá do sebe a myslí jen a jen na Gerryho. Dokonce s ním i rozmlouvá. I po třech letech je Holly živa pouze ze vzpomínek na Gerryho. V den jejích třicetin ji navštěvuje matka a přátelé. Všichni jsou zaskočeni tím, jak Holly žije a na nic nedbá. Dávají do pořádku i její byt. Holly dostává balíček. Je v něm záznam, který Gerry musel pořídit v době, kdy již věděl, že umírá. Sděluje na něm Holly, ať hlavně začne žít a že od zítřka jí začnou chodit jeho dopisy, což si zařídil...Holly se jde bavit, ale myšlenkami stejně končí u Gerryho. V baru u své matky rozmlouvá s Danielem, který zde pracuje. Pak z opilosti usíná. Ráno nachází dopis od Gerryho. Ten ji nabádá, aby si koupila něco pěkného na sebe. Za pomoci své kamarádky Sharon se Holly vrací do práce. Druhý den dostává další dopis od Gerryho. Žádá ji, aby vystoupila na karaoke. To už kdysi udělala, ale měla pád a poranila se. Tentokrát zpívá jen pro Gerryho. Večer zde ještě vede rozhovor s Danielem. Ten ji později pomáhá zabalit a odnést Gerryho věci. V dalším dopisu Gerry posílá Holly a její kamarádky Denise a Sharon na dovolenou, kterou zařídil – do jeho rodného Irska. Zde si Holly uvědomuje, že na rozdíl od ní její kamarádky „žijou“: jedna čeká dítě a druhá se bude vdávat. Ona poznává Williama – bývalého kamaráda jejího manžela, se kterým dokonce stráví noc. Pak se vydává za Gerryho rodiči. Zde na ni čeká další dopis od Gerryho... (TV Prima)

(více)

Recenze (886)

golfista 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když po skvělých, ale těžkých jídlech dostanete přímo živelnou chuť na moučník ? Něco sladkého, aby se vám líp trávilo ... Přesně tenhle pocit jsme měl v poslední době. Viděl jsem několik opravdu výborných dramat a tak jsem je potřeboval strávit - trošku se "vyčistit" .... Poslední dobou na slušnou "romantiku" nenarazíte, tak už jsem tomu přestával věřit, ale TENHLE filmík to dokázal ! Mimovolný úsměv se mi v obličeji usadil poměrně brzy po začátku, a i když byl v průběhu filmu několikrát vystřídán dojetím, vydržel mi tam až do konce .... Tenhle moučník má výborný recept, upekl ho zručný kuchař a přinesla ho skvělá parta servírek a číšníků. A i když mi sem tam zaskřípalo zrnko cukru mezi zuby, musím dát v hodnocení na svůj pocit při závěrečných titulcích .... P.S. I Love ... :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vkusné, vtipné, svieže, výborne obsadené i zahrané, ľahké ale inteligentné. Hilary Swank netreba komentovať, Gerard Butler príjemne prekvapuje (Meg Ryan musí blednúť závisťou). Scenár hodný oscarovej nominácie a mne je trápne, že neviem, prečo nedávam plných 5*. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Že nebožtíci přejí lásce, to věděl už Billy Wilder, ale ten uměl nějak! opříst sladkou pavučinkou a nějak! rozesmát. I nebožtík Garry se o to pokusil, u mne ale neuspěl, ačkoli se aktéři většinou na plné chrupy usmívali nebo na plné váčky slzeli a při tom se ujišťovali, jak moc pro sebe znamenají. Dialogy místy hloupoučké, scének odjinud kopec, občas podařená replika i celá skeč, ale stejně jsem jednu chvíli hořce zalitovala, že sedím v kině a tudíž se nemůžu natáhnout a spát. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70%. Po prvních dvaceti minutách jsem ten film nenáviděl, s odstupem několika dnů jsem si ale zvykl na zvýšený obsah cukru v krvi (dobrá, je to spíš rovnou romantická cukrovka) a pomalu se do toho lesklého kýče zakoukal. Přítelkyně a partnerky z toho budou blahem bez sebe. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je to sice sladkobolný doják jak poleno, ale já se občas ráda nechám dojmout a tenhle film jsem komplet celý probrečela a některé momenty na mě hluboce zapůsobily. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce - a že je to štreka (DVĚ HODINY) - precizně na efekt vypočítané romantické koukání, jemuž nelze upřít fungující chemii mezi Gerardem a Hilary, na což navazuje velice dobré herectví filmové dcery (Hilary) a matky (kterou si střihla Kathy Bates). Bohužel jsou tu zásadní negativa, která rovněž pramení z chladné producentské kalkulace. Předně jsou tu "děsně funny" scénky s kamarádkami, přičemž by jen tak btw Lisa Kudrow už mohla pochopit, že na potrhlou Phoebe tu není nikdo zvědavý, a že je mrtvá jako "pro přátele Gerry" Butler. Pak jsou tu ještě takové drobnosti jako kdo koho kdy přefikne (protože to je jedno velké WTF odtržené od reality) nebo lehká předvídatelnost děje... nicméně pozitiva převažují, ačkoliv mi to úplně nejde z huby, protože představa, že někdo jako on by měl sahat na někoho jako Hilary je sice strašná, ale když se budete dost snažit být objektivní, nakonec si řeknete, že Gerard Butler to není, že je to ten irský "sympaťák", kterého hraje, a hlavně ten, kterého Hilaryina Holly miluje, takže je to vcelku OK:) A navíc tomu zmetkovi nejde upřít komediální talent, i když pořád trvám na tom, že to není žádný kvalitní herec... Takže, drazí moji, díky promyšlenosti, řemeslné kvalitě a chemii mezi hlavní dvojicí jde o velice slušný nadprůměr mezi romantickými "komediemi". A to je všechno, žádné historické úspěchy se nekonají, a navíc je tu ta pachuť nějak podivně vsouvaných scének rozbíjejících jinak velmi slušnou atmosféru, scének navíc zjevně cílených na určitou diváckou skupinu, do které rozhodně nepatřím. Výsledek je potom 70% s tím, že někdy za dlouhý čas bych se možná mohl podívat ještě jednou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Těžké si stěžovat na film, který už svým názvem jakoby varoval „nejsi-li vysoce citlivá, zhruba třicetiletá žena, které sleduje Poštu pro tebe z jiných důvodů, než je sebetrýzeň či sociologický výzkum, miň mě“. K dobrovolnému zhlédnutí jsem se rozhodnul po zkušenostech s jinými, převážně jihokorejskými plačtivými melodramaty, jimiž vyvolané slzy měly příjemně očistný efekt. Peesko je bohužel přitažené za vlasy buď příliš, nebo nepříliš. Příliš precizní načasování záhrobních dopisů… pominu. Jestli Gerry před smrtí prodal nějaký orgán, aby na celou záležitost měl peníze… pominu. Že jsou všichni (dva) Irové podáni jako věčně nezadaní zoufalci, vyčkávající poslušně příjezdu princezny z Ameriky… pominu. Ale nemohu pominout nefér přístup k ženám, o nichž a pro něž by to celé mělo být. Závislost hrdinek na jejich mužských protějšcích je výsměchem slovu emancipace. Holly (Hilary Swank víc sluší vážnější role) se otrocky řídí příkazy možná milého, leč zesnulého, její dvě kamarádky bez výhrad akceptovaly, co se od nich čeká – najít si partnera a zplodit dítě – pročež hledají partnera/plodí děti. Největší tragédie Holly tedy spočívá v jejím osamocení a s tím související nemožností zachovat rod. Ad absurdum je fixace hrdinek na muže dohnána na loďce, kdy jsou po ztrátě vesel schopny jenom sedět a křičet, dokud neumrznou, nebo se pod vlivem „ponorky“ vzájemně nezardousí (zvolené řešení je samozřejmě humánnější a filmovější). Od většího cynismu mne dlouho odrazovala atypicky dlouhá otevírací scéna filmu, kdy o ústředním páru vtipně a bez zábran zvíme většinu podstatného. Celou ji završuje vystřelené oko a nakopnutý palec, s krásnou nenuceností narušující v jiných filmech nenarušitelnou atmosféru, jež předchází dokonalému milostnému aktu. S vyhlídkou více takových momentů jsem se dobral konce a zjištění, že nakonec vážně jde jenom o sladce malinovou červenou knihovnu. P.S., Nezlob se, ale víc než tebe miluji Můj život beze mne. 65% Zajímavé komentáře: k212, mm13, ScarPoul, PetaBlack, Skleni ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh, který začíná hodně smutně a pak se to s ním veze po celou dobu. Škoda toho, že je tak dlouhý. Nebýt tak mocného smutku, možná bych u toho vydržel. Fakt je, že jsem se ale od půlky nesnesitelně nudil, ale byl jsem zvědavý na to jak takový film vlastně dokáže skončit. Začíná totiž tak ranitelně, a pak se to s ním nenápadně vezlo až do samotného konce. Nejhorší je, že se těžko hledají dobré stránky na takovém filmu. Jediné co mohu potvrdit, že herci zahráli výborně a občas jsem se nějakým narážkám nenápadně pousmál. Každopádně bych do toho znova určitě nešel. Je to takový film na který se jednou podívám a i přes silné výkony mě ani tak nezaujme i když má dost silný příběh, který stojí za to sledovat od samotného začátku. --- P. S. I really love YOU ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $53,695,808Tržby Celosvetovo $156,835,339Tržby za predaj DVD v USA $29,120,279 //počet predaných kusov 1,907,913║ Veľmi príjemný film s podmanivou atmosférou. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Víte, proč miluji cukrovou vatu? Protože je nechutně sladká a já miluji sladké. Přesně takhle jsou moje romantické chutě ukojeny PS: Miluji Tě. Ukrutně přeslazená romantika, které se těžko odolává. Příběh je vcelku originální, kdy překvapivě brzo, po první hádce a usmíření, které uvidíme, umírá manžel hlavní postavy. Ta se skrze ztrátu snaží dostat, ale pořádně ji pomůže až dopis od jejího mrtvého manžela... První dopis z deseti, které mají změnit její život, do kterého se má navrátit úsměv a láska. Gerard Butler je velmi mužný a každý rychle pochopí, čím si svou manželku zasloužil. Samotná Hilary Swank je konečně pro mě tou krásnou ženou, kterou dokáže být. V některých filmech jsem až bytostně nenáviděl její snahu "nebýt krásnou ženou", ale konečně prokoukla se svým úsměvem a netradičními rysy. Vlastně na co si stěžovat? Ten film je dojemný a sladký, romance každým coulem, která není pro pesimisty a lidi, kteří nevěří v lásku až za hrob.... Možná trochu větší délka, možná chvílemi až příliš romantické, tak jako tak ne čistých 5*, ale velmi dobré a romantické 4*. Gratuluji, po dlouhé době jsem opět cítil z romantického filmu lásku, potěšení a emoce. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard LaGravenese, Steven Rogers .. Zima... jaro, léto, podzim a zima. Do jednoho roku zarámovaný očistec mladé ženy od své životní lásky, která nedobrovolně odešla. Chytře a citlivě stavěný příběh s velkou porcí romantického odéru, srdceryvně smutných momentů i jemného, elegantního humoru. Skladba vyprávění je sice pozvolná a délka filmu by mola budit rozpaky, naštěstí nejrůznější mezižánrové balancování a přísun děje působí velice vyváženě a nějaké ty slabší chvilky tak naštěstí nehrozí, zkrátka pořád je co posouvat dále a objevovat. Herecká dvojice Gerard Butler & Hilary Swank působí na první pohled velice neotřele až odvážně, zvláště pokud máte, podobně jako já, problém poznat Butlera neoholeného v civilním oblečení (tedy znáte jen z 300) a Swank máte ve škatulce spíše chlapských rolí (Million Dollar Baby, Boys Don't Cry). Jejich spojení přesto funguje, Gerard mě skutečně překvapil přirozeností a Hilary dokáže být krásnou, přitažlivou ženou. Z filmu, mimo sladce bolavé romance, silně dýchá taktéž irská atmosféra a to zejména kvůli mnoha Irským odrhovačkám, whisky, tamní přírodní scenerii i původu spisovatelky (Irka Cecelia Ahern vydala tento svůj knižní bestseller už v jednadvaceti letech, což je, vzhledem k tématu, jistě obdivuhodné). Přes žánrová zařazení, která mohou signalizovat tuctovou záležitost, se každopádně P.S. I Love You vymyká běžné produkci a mnohé rozhodně v ledasčem překvapí, potěší, dojme a pobaví. Pro ženy takřka povinnost. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantika, co jsem za posledních pár let viděl. Obvykle se vyhýbám Hilary Swank, ale tady byla snesitelná, Butlera taky nemusím, ale tady byl super. Díky bohu za originální nápad (v tomhle žánru aby je člověk hledal lupou) a hodně slušnej scénář, kterej umí i v závěru překvapit. 8/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrý úvodní nápad. Navíc nezůstalo pouze u něho a je to zaobaleno i do dobrého, na poměry žánru samozřejmě, scénáře. Přeslazené je to místy až moc, ale jednou v roce na Vánoce se to dá vydržet. Přitom stačilo málo a vůbec by to nevadilo. Nechat diváka se dojmout "přirozenou cestou" a nevalit to na něj horem spodem, nic víc netřeba. Takto je ta tsunami jímavých scén mnohdy více chtěná než opravdová. A že to jde i přirozenou a nenásilnou cestou tvůrci během filmu několikrát prokáží. Kupříkladu první setkání Holly s Gerrym v Irsku je prostě perfektní. Přesto tvůrci zvládají vyváženě dojímat i bavit. Škoda, že celý film táhnou spíše vedlejší postavy. Což vzhledem k tomu, že v poslední třetině zcela vyklidí prostor pro hlavní zápletku docela zamrzí. Obvzláště když se na scénu již nevrátí a všechny nakonec vyzní naprosto do ztracena. V hlavní roli by byl ideální prostor pro nějakou milou tvářičku s okouzlujícím úsměvem. Tedy přesný opak než je Hilary Swank. Ona je sice zajímavou a netuctou volbou, ale přes její nesporné herecké kvality tu stejně většinu stopáže působí jako pěst na oko. Zdá se, že je tu těch záporů až přespříliš, že? Jenže ono je to celé takové sympatické až to prostě nelze odstřelit. Inu, i přeslazená limonáda může jednou za čas zachutnat. P.S. Miluji tě je totiž romantický film v trochu jiném stylu než na jaký jsme z Hollywoodu navyklí, jelikož se v něm tak trochu mísí vlivy jihokorejských sladkobolných melodramat. Jak vidět tak to lze i bez remaku. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ultraromantika a rozhodně dobrej film. Jenže je to prostě určený holkám a já si nemohl pomoct a dost jsem se chvílema nudil. Chápu ale, že slečny to se suchým okem nedokoukají :) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Začátek se odehrává pouze ve dvou místnostech, což není jen odvážné, ale i důmyslně natočené. Zbytek je krapet neduživý. Vrchol je nešťastný casting. Gerard Butler se snaží zbavit svého legendárního zvolání „This is Sparta!“ a jakžtakž úspěšně zakotvil v roli potulného minesengra. Ne tak Hilary Swank. Příliš oduševnělá, příliš vážná a neschopná humoru. Zbylý skanzen postaviček se dá při dobrý vůli označit za nesympatický a vyloženě si říká o naložení do vagonu a o odvoz. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tyhle věci se občas stávají. Ne tak často, ale občas jo….. Garry je týpek přesně podle mýho gusta (takovej pohřeb bych chtěl taky!). Jde o romantiku s laskavým humorem, kde vedlejší postavy (hlavně L.Kudrov) připomínají chováním ,,Přátele“ a jsou více než příjemným oživením. Romanticky praštěná H.Swank a pro mě překvapující G.Butler mají od počátku jediný cíl: dojmout! To se jim podařilo. Ne však třeba obsazení ,,náhradníka“ (H.Connick Jr.), jehož postava mi vůbec neseděla. A taky to postupně začala být nuda. Takže jsem vydržel hlavně ze zvědavosti. A odměnou mi byla závěrečná část snímku věnovaná ,,jejich“ seznámení, kterou bych si klidně zopakoval. Kdyby ,,rejža“ vynechal to ,,uprostřed“, mohl jsem zde ,,vrnět“ blahem. Přesto jsou to lepší ***. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Četl jsem komentáře, někdo dokonce film probrečel.... Proboha u jaké scény? Zřejmě jsem cynik, ale mne tento film nedojal. A kdyby tam nehrála Lisa Kudrow a nebyla by tam scénka na loďce, kdy Lisa Kudrow zatáhne za vesty, tak byl film označil jako odpad. Podle mne to byl průměrný film, jakých je denně tucet na Hallmarku! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

P.S. Už nikdy nechci vidět kšandy a Hillary Swank v romantickém dojáku. Ubohá Cecelia Ahern, takhle znásilnit její milou irskou plážovou předlohu...Disgusting. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nápaditý scenár ktorý je pekne a sympaticky zahraný obzvlášť Gerardom Butlerom ktorému ale milo sekunduje Hilary Swank. Milé, pekné, romantické. P.S: Gerardov hlas je dosť hustý. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stačí jen pár dopisů a skvělý doják, romantická komedie roku, je na světě..Blahopřeji, pane režisére..Film, na který nesmíte jít sám, ale nejlépe se svojí partnerkou, abyste si pak případně uvědomili, o co společně přicházíte... Tento druh filmu sice moc nepreferuji (čekal jsem opět nějakou přeslazenou růžovou knihovnu), ale i tak to pro mě bylo příjemné překvapení. Prvních dvacet minut mě fakt nebavilo, hádka střídala hádku, bylo to takové zmatené, ale pak po těch všech dopisech, scénách v baru, hudebním vystoupením Holly a výletu do Irska se to rozjelo a se mnou, resp. s námi, to šlo s kopce:-) Ve finále skoro ukápla i ta slza:-) Ty hvězdy dávám především za ten irský humor, který byl nádherný, nenásilný a skoro nenapodobitelný, samozřejmě, že i za irskou přírodu..a pak především za skvělou Lisu Kudrow se svým nenapodobitelným oťukáváním chlapů..Jste sám? Ano! Jste gay? Ano! Nashle!!! Jste sám? Ano! Jste gay? Ne! Pracujete? Ne! Nashle!!! Moc příjemný, úsměvný, ale na druhou stranu také dost tragikomický snímek, avšak se skvělými hereckými výstupy. ()

Související novinky

P.S. Miluji tě se dočká po letech pokračování

P.S. Miluji tě se dočká po letech pokračování

13.02.2020

Oblíbená romantická komedie P.S. Miluji tě podle knihy Cecelie Ahern se oficiálně dočká po třinácti letech pokračování. Studio Alcon Entertainment získalo práva ke knize Postscript od stejné autorky,… (více)

Reklama

Reklama