Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v budoucnosti na planetě Amoi ve městě Tanagura, které ovládá superpočítač Jupiter. Lidská společnost je zde tvořena především muži a celkově se dělí do kast podle barvy vlasů. Takže na vrcholu společenského žebříčku stojí Blondies (Blonďáci) a na úplném dně jako ten nejhorší póvl se počítají Mongrels (Černovlasí). A pak jsou tu ještě tzv. Pets (Mazlíčci) což jsou lidé, které si Blondies kupují jako "otroky", které využívají především k sexuálním hrátkám.
Hlavní postavou příběhu je Mongrel Rikki, kterého hned na začátku příběhu zachrání Blondie Iason Mink před bandou chlápků, kteří ho chtějí zabít. Rikki nemá peníze a tak, aby Iasonovi nebyl nic dlužen nabídne mu sám sebe a Blondie samozřejmě přijme. Rikkimu se jeho nové postavení samozřejmě nelíbí a jeho snaha o svobození nakonec vede k tragickému konci. (Kocicka)

(více)

Recenze (13)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Žánr - Pokud považujeme shounen-ai za žánr s romantickým vztahem mezi muži a yaoi, za žánr, kde dochází k sexu mezi muži, tak Ai no Kusabi je yaoi. Nemusíte se však bát (či se těšit, dle vaší nátury) nějakého gay porna. Děj - Budoucnost se nejeví právě růžově, a to i v případě, že si nevšimneme, že se z ní ztratily všechny ženy. Dobře se má snad jen smetánka ve čtvrti Tonagura, která si život, hlavně ten sexuální, spestřuje vlastnictvím Pets (domácích mazlíčků), což jsou většinou nějací sexy mladíci. A jedním z Pets je i bývalý gangster Riki se svým páníčkem Iasonem, řečeným Blondie. Ovšem původ Rikiho nepřidává jinak váženému Blondiemu na společenském statutu. Rikiho se však vzdát nehodlá. Vztahy postav - Jsou poměrně nezvyklé, jak už to tak u yaoi žánru bývá, naštěstí se výhybají těm nejhorším žánrovým klišé, nicméně ne všem klišé. Riki např. je v podřízeném postavení, ovšem ne proto, že by byl přirozeně submisivní, ale protože si se svým společenským postavením nemůže vyskakovat. Není to žádný trouba ve vleku událostí, což mi zatím u žánrově spřízněných anime vadilo. Blondie sice zase má veškerou moc nad tělem Rikiho, ale nemá moc nad jeho city. Rovněž do příběhu trochu zasáhne i nějaká ta vedlejší postava. Yaoi - Zatím sexuálně nejotevřenější Yaoi, co jsem viděl, nicméně žánr nevyhledávám, takže... V každém případě jsou tu odhalení bishouneni, a to téměř zcela. Také spolu souloží, ale to už není vidět tak zcela. Hentai to rozhodne není. Shrnutí - Nadprůměrné Yaoi, u kterého bych vyzdvihl hlavně depresivní a mírně tajemnou atmosféru a prostředí, ne nepodobné třeba Blade Runnerovi. Blade Runnera ovšem IMHO dosaženo rozhodně není. Lepší ***. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Distopická hard urban sci-fi s prvkami neexplicitného znesiteľného hardcore yaoi s ambíciami veľkými ako Blade Runner, ktorý silno pripomína, a zaujímavo rozpracovanou sociálnou a hierarchickou štruktúrov, lenže celok v druhej polovici po všetkých stránkach absolútne zlyháva. 1. diel 70%, 2. diel 20%, celkový priemer = 45%. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá romantika zabalená do sci-fi kabátku. Láska mezi lidmi z rozdílných kast. Téma mnohokrát viděné, čtené. A přece má Ai no Kusabi co nabídnout. Perfektní atmosféru, krásný hudební doprovod a nesmírně geniální závěr s poslední cigaretou, který je sice dojemný, ale nikoliv na pilu tlačící. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Moje první filmové yaoi dopadlo nad očekávání dobře. Příběh a charaktery sice prajednoduché, ale ne extrémně pitomé, grafika jaksi nevyvážená - v některých okamžicích vypadala velmi dobře, jindy naopak nic moc, pěkná hudba a rozumná stopáž není ten úplně nejhorší mix. Erotické scény nezabírají většinu filmu a jsou nakresleny relativně vkusně, žádná full frontal nudity či přílišné detaily. Závěr na mě působil sice trochu rozpačitě, nicméně tohle byla asi ta nejlepší možnost, jak to celé zakončit, takže mi zase tak moc žíly netrhal. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě odradila toporná animace a taky, že "akce" začala téměř hned. Proto jsem film odložila a podívala se na něj až po delší době a nestačila se divit. Příběh pichlavé lásky zasazený do futuristického světa cizí planety a autoritářské společnosti rozdělené na kasty je plný děr v ději, ale nijak to nevadí pro pochopení, protože divák si je může domyslet. - - - - Dala bych přednost, kdyby měli Blondie a Riki spolu více prostoru, chyběl mi jasnější předěl od "nejsem idiot, abych se kvůli tobě svlíkal" k poslednímu nikotinovému polibku. Ale možná právě tohle je kouzlo nedořčeného vyprávění, že si dovolilo nechat to zahalené tajemstvím a divákovou fantazií. SHRNUTÍ: Když se ti prsten pro mazlíčky zaryje pod kůži. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvělá temná atmosféra, které ale mohlo být mnohem víc využito. Zajímavý byl i celý koncept světa ovládaného Jupiterem - ten by si zasloužil větší časovou plochu než necelých 130 minut. Škoda, ale i tak to stojí za vidění. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"If I said that I loved him, would you laugh?" Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by asi vypadalo spojení původního scénáře Pretty Woman a Blade Runner? Já taky ne, ale asi by to bylo něco jako hetero Ai no Kusabi. Výsledkem je velmi atmosférické dílko se silným (a stále aktuálním) sociálním komentářem, v jehož centru se odehrává tragický milostný příběh dvou lidí uvězněných v neférovém systému, ze kterého není úniku. Iason má moc, peníze, postavení a ještě je geneticky modifikovaný k dokonalosti, jinými slovy má všechno, co by si jen člověk mohl přát. Za zavřenými dveřmi ale žije osamělý život, neboť všechen luxus musí být vykoupen dodržováním přísných pravidel předepisující chladný život bez emocí nebo jakýchkoliv skutečných, trvalých mezilidských vztahů. Riki má jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou a žije ve slumech jako prostá krysa na okraji společnosti, bez jakýchkoliv reálných prospektů ke zlepšení životní úrovně, ale zato je obklopen věrnými přáteli, má právo na vlastní myšlenky a touhy a může si dělat, co se mu zlíbí. Když se těmto dvěma jednoho dne náhodně zkříží cesty a Iason je do Rikiho jednostranně zamiluje až po uši, rozehrají spolu nebezpečnou hru, ve které nemůže vyhrát ani jeden, a tak je jen otázka času, kdy to všechno praskne. Když jsem o tomto dílku před mnoha lety v prvopočátcích prozkoumávání BL slyšela, bylo mi kulantně sděleno, že je to jen prachsprosté explicitní a nechutné gay fetišporno a tím jakýkoliv další zájem z mojí strany úspěšně odpadl, ale teď je mi jasné, že tohle může říct jen člověk, který se nedostal přes úvodní scénu. Hambatých scén je tam za skoro dvě hodiny dohromady možná tak max 10 minut a ještě jsou všechny (snad kromě jedné) hodně decentní až cudné (porovnejte prosím s kterýmkoliv průměrným ecchi). Prakticky to nejvíc pohoršující můžou být leda letmé necenzurované polibky. A tak nějak se proto nemůžu zbavit dojmu, že být Riki žena, stal by se tento melancholický snímek opěvovaným undergroundovým kultovním klenotem, tak jako třeba Ghost in the Shell. Protože je opravdu až po strop narvaný hromadou metafor a zajímavých filozofický otázek o životě, osamělosti, svobodě, sebeobětování či lásce. A já jsem velmi ráda, že jsem si na něj mohla konečně udělat vlastní názor. Mrzí mě snad jen velice rychlé tempo vyprávění a častá zkratkovitost děje (neb knižní předloha je očividně vydatná), ale nedovedu si představit remake, protože bez stejného depresivního raného devadesátkového hávu by musel být zážitek poloviční. Každopádně teď budu mít minimálně ještě následujících pár dní o čem přemýšlet. 8.5/10 ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Parádne temný príbeh... Zaujímavé vykreslenie charakteru postáv, konflikt spoločenských tried, netypické vyvrcholenie a aj záver... Ale človek sa v tom stráca (teda aspoň ja som sa strácala)... občas som nevedela, že je to skok v čase, takže kým som sa do toho dostala, tak to chvíľku trvalo... A potom zse skok... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pán a „mazlíček“, Blondie a Riki, do toho Guy a celý příběh může začít … k tomu ty hlasy japonských herců, co namluvili jednotlivé postavy … co dodat … jen pro milovníky celovečerních animáků … 10999 ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Život na planetě Amoi se řídí přísnými pravidly. Elita Blondies se nerodí, jsou tvořeni a smí vše, ovšem jen zdánlivě v rámci všešněrujícíh regulí. Odpad Mongrelové se množí jako krysy a jejich život nemá cenu ani té krysy, přesto se však zdají být mnohem svobodnější než blonďatá elita. Co se však stane, když se pyšný a hrdý Mongrel stane nedobrovolným mazlíčkem nejvyššího ze všech Blondie, který nejen, že si proti všem možným myslitelným pravidlům pořídí odpad jako Pet, kterého se rozhodne za každou cenu zkrotit, ale dovolí si se do něj dokonce zamilovat? Možná jen právě tehdy a právě mezi těmi dvěma mohlo vzniknout něco jedinečného, něco co stejně zákonitě a ze stejných důvodů je od svého počátku nevyhnutelně odsouzeno k zániku. Vznikl tak příběh o lásce o smyslu života (což může být pro někoho jedno a totéž), o jejich hledání a o ceně, kterou je za toto poznání člověk ochoten zaplatit. Jestli existuje příběh, který dává maximální prostor pro přemýšlení a pro vlastní názor, pak je to Ai no kusabi. Jestli existuje film, který vzbuzuje víc otázek, než poskytuje odpovědí, pak je to Ai no kusabi. Útočí na lidskou představivost a člověk má neodbytný pocit, že za tím vším toho musí být víc, že toho, co se neřekne nahlas je mnohem víc, než toho, co si hlavní hrdinové říct stihnou. Ai no kusabi je sice yaoi, ale přesto vám v něm právě tahle jeho stránka přijde možná nejméně zvláštní a podivně opravdová. Právě pro tu opravdovost, pro nezaměnitelný hlas Iasona Minka prostě jen Blondieho, který dokáže hladit i mrazit a zároveň způsobovat nádherné mravenčení, pro tváře, které v rámci animace dokáží vyjádřit maximální emoce, pro Katzeho slzy, pro ten poslední hluboký polibek skrze poslední cigaretu zkrátka musím dát 5* a 95% je minimum, pod které jít zkrátka nejde. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Můj první Yaoi. Po pravdě řečeno na dlouhou dobu poslední. Pro mě je tento žánr velmi těžko stravitelný a to i přes to, že ho zabalili do krásného sci-fi. Pominu-li moji podvědomou předpojatost vůči lásce dvou mužů, musím ovšem konstatovat, že příběhově to špatné nebylo. V podstatě klasický milostný trojúhelník navíc napříč kastami. To je vždycky koukatelné téma. Jen jsem se občas lehce nudil. Na animovaný film zbytečně dlouhá stopáž. ()

Reklama

Reklama