Reklama

Reklama

Helen malá lištička

  • Japonsko Kogitsune Helen (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Předjaří v Hokkaidu, v severním Japonsku. Taichi, mladý chlapec, který rád sní o všem možném, se právě vrátil z velkého města, aby začal žít se svou maminkou a jejím novým přítelem, veterinářem, a jeho dcerou právě zde. Jednoho dne po škole najde poblíž silnice malé liščátko a rozhodne se, že se o něj bude starat. Protože lišče nevidí, neslyší a nevydává žádné zvuky, Taichi jej pojmenuje Helen. Helen Kellerová byla slepá, neslyšící a němá žena, která jako první začala používat posunkovou řeč. Helen reaguje na chlapcovu péči a začne se „probouzet“ k životu navzdory svému křehounkému tělíčku. Chlapec a jeho rodina se o mládě starají s velkou láskou a je to pro ně velká výzva na posílení i rodinných vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

stub 

všechny recenze uživatele

Někoho možná překvapí kombinace zcela civilního pojetí a velmi sofistikované emoční ždímačky. Pro Japonce to ale není zas tak atypické (svým způsobem třeba slavný Tora-san). Tváří se to trochu jako dětský film, a vlastně by to děti asi i vidět měly, ale nechcete-li mít doma slzavé údolí, tak raději velmi opatrně. Když si představím, že vím o dětech, které obtížně rozdýchávaly Zootropolis (odhalení "zlé" ovečky), tak po tomhle by si psychologové přišli na slušný balík... ()

TO 

všechny recenze uživatele

Neustále smutný, ale jinak myslím docela příjemný snímek pro diváky, co rádi filmy o zvířatech. Já si u něj pěkně odpočinul. Goro – bílý pes to sice není, ale i tahle Helen – slepá a hluchá liška za vidění stojí. ()

Reklama

Reklama