Reklama

Reklama

Helen malá lištička

  • Japonsko Kogitsune Helen (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Předjaří v Hokkaidu, v severním Japonsku. Taichi, mladý chlapec, který rád sní o všem možném, se právě vrátil z velkého města, aby začal žít se svou maminkou a jejím novým přítelem, veterinářem, a jeho dcerou právě zde. Jednoho dne po škole najde poblíž silnice malé liščátko a rozhodne se, že se o něj bude starat. Protože lišče nevidí, neslyší a nevydává žádné zvuky, Taichi jej pojmenuje Helen. Helen Kellerová byla slepá, neslyšící a němá žena, která jako první začala používat posunkovou řeč. Helen reaguje na chlapcovu péči a začne se „probouzet“ k životu navzdory svému křehounkému tělíčku. Chlapec a jeho rodina se o mládě starají s velkou láskou a je to pro ně velká výzva na posílení i rodinných vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

TO 

všechny recenze uživatele

Neustále smutný, ale jinak myslím docela příjemný snímek pro diváky, co rádi filmy o zvířatech. Já si u něj pěkně odpočinul. Goro – bílý pes to sice není, ale i tahle Helen – slepá a hluchá liška za vidění stojí. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Někoho možná překvapí kombinace zcela civilního pojetí a velmi sofistikované emoční ždímačky. Pro Japonce to ale není zas tak atypické (svým způsobem třeba slavný Tora-san). Tváří se to trochu jako dětský film, a vlastně by to děti asi i vidět měly, ale nechcete-li mít doma slzavé údolí, tak raději velmi opatrně. Když si představím, že vím o dětech, které obtížně rozdýchávaly Zootropolis (odhalení "zlé" ovečky), tak po tomhle by si psychologové přišli na slušný balík... ()

Reklama

Reklama