Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh muzikálu je jednoduchý a opět v něm jde především o prostor pro skvělá taneční čísla legendární dvojice "Ginger a Fred". Slavný tanečník Peter Peters s uměleckým pseudonymem Petrov, mistr v baletu, který k nelibosti svého zaměstnavatele do baletu přidává prvky stepu, si zamane získat srdce tanečnice Lindy Keetonové. Linda jako správná emancipovaná žena samozřejmě nemá v nejmenším úmyslu si Petera vzít. Alespoň zpočátku ne. A tady je prostor pro neodolatelného svůdníka Freda Astairea, aby tanečním uměním přivábil svou vyvolenou. Spolu se svou partnerkou Ginger Rogersovou předvedli špičkový výkon. Neuvěřitelné taneční kreace jsou doplněny hudebním doprovodem dokonale navozujícím atmosféru třicátých let - autory písní jsou George a Ira Gershwinovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Matty 

všechny recenze uživatele

–Co lze uvést jako důvod k rozvodu? –Manželství Předvařování diváka, očekávajícího duet Ginger a Freda, je mimořádně dlouhé a sadisticky důmyslné. Čili když žádané konečně přišlo, jenom jsem němě zíral, vstřebával ten ohromný zápal pro věc a kdesi uvnitř tančil. Ale hledáte-li především to tančení, bude vám tahle výtečná konverzační komedie (hrátky se slovy jsou obzvlášť neodolatelné) možná připadat únavně strnulá, což vážně je, hlavně během statického zpívání. 80% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější spolupráce Freda a Ginger. Číslo na bruslích bych si mohl pouštět pořád dokola a telefonát z vězení je GENIÁLNÍ! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opět nezapomenutelné tancování a namlouvání - Ginger Rogers jako tanečnice Linda a Fred Astaire coby baletní sólista a současně fanoušek stepování Petrov. Scénář sice tentokrát kulhá na obě nohy, postavy se chovají nepřirozeně a překombinovanému příběhu bohužel nemůžete uvěřit. Je zde ale několik skvělých scén, které si zamilujete: Petrovovo stepování v podpalubí lodi za doprovodu jazzového zpěvu černošských lodníků zcela v rytmu ojnic a klikových hřídelí zobrazujících se jako pohybující se stíny na pozadí strojovny, dosud nikde neviděné stepování Petrova a Lindy na kolečkových bruslích v Central Parku, nebo závěrečné spojení baletu a stepovacího tance baleťaček s maskami s tváří Lindy. K tomu několik pěkných Gershwinových písní se zajímavými texty. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=5djLbkUaEfc ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taneční muzikálový mág 30. let vytvořil s Ginger Rogersovou nezapomenutelný stepující taneční pár, který si získal Ameriku. Banální příběhy, úchvatná atmosféra, dokonale sladěné pohyby. I to je Shall We Dance? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá zábava. Trošku mi to brzdili akurát tie spievané pasáže (tanečné boli super). Škoda, že sa už komédiám nevenuje taká realizačná pozornosť ako kedysi. 8/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +výborné dialogy, chytlavé, zábavné, zpěv, tanec, slušný příběh, chcete li zápletka -snad se tady i méně tančí a zpívá, což je trošku škoda/// Jejich filmy jsou si hodně podobné, což je nevýhoda když už máte něco za sebou, tak vás málo co překvapí. I tak jsem byl filmem řekněme pohlcen a když se překlenu přes hudbu, kterou snad poslouchala moje babička a děda, tak ve filmu objevím příjemnou atmosféru, odlehčené dialogy a kouzelné herce. Vlastně pár novinek se tu najde, více se klade důraz na zápletku a děj jako takový, i když je asi všem jasné, že pořád je na prvním místě tanec, zpěv a hudba. Smím prosit?/// Celkem 80%/// ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nenáročný muzikál so slávnou dvojicou poskytuje slušnú zábavu, perfektnú choreografiu a dokonca aj príbeh. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Někdy už je šílených nápadů na jeden film příliš a čekání na velké finále se tak natahuje až nekonečně - poklesy tempa však více než vyvažují energická taneční čísla, neúnavný zápal hlavních hrdinů pro fonetiku (spelling bee :-D ) a nedorozumění. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Další výborná muzikálová komedie s okouzlující dvojicí Fred a Ginger! Opět se lze těšit na nádherné písně a taneční kreace jako například "They All Laughed", "Shall We Dance", úžasné číslo na bruslích - "Let's Call The Whole Thing Off" a nebo nezapomenutelná píseň ''They can't take that away from me'', kterou Fred Ginger zazpíval ještě jednou, když se po letech sešli ve svém posledním filmu ''The Barkleys of Broadway'' (1949). Horton a Blore jsou opět skvělí (obzvláště telefonát z vězení) a humoru je ostatně dost...Oči čiorne:) ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Populární dvojice Astaire - Rogers si je od začátku souzena, ale přes hodinu a půl je od sebe nedůvtipnými scenáristickými kličkami odpuzována. Za zhlédnutí stojí především taneční sekvence ve strojovně lodi (s - nikoliv překvapivě - černošskými pracanty) a závěr s maskami hlavní ženské postavy. Hudbu složili Ira a George Gershwinovi. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film s Fredem a Ginger, který obsahuje geniální píseň Let's Call the Whole Thing Off, nezapomenutelnou scénu telefonátu z vězení a krásné taneční číslo na kolečkových bruslích! ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Další vynikající spolupráce dua Astaire/Rogers. Kromě místy hloupočkého děje nelze prakticky nic vytknout. Humor, tanec, zpěv, romantika a atmosféra, to vše je dokonalé. První půlka je ale zřejmě lepší než ta druhá, přesto že ty dvě nejpozoruhodnější pasáže jsou v té druhé části. 90%. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Mám rád Felliniho "Ginger a Fred", ale také tanec a zpěv. Třetí prvek - namlouvání - sem samozřejmě také patří, zde to byl však prvek nejslabší. Z oblasti tance tu byla jen jedna nepříjemná figura: pohyb na špičkách v záklonu devadesát stupňů, to mi šel až mráz po zádech. A co se týče herců: mladí Rogersová a Astair nemohou mít samozřejmě na staré (Masina a Mastroianni). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fred Aster ako baletnik ... bleeeee, toto fakt neznasam. Vsimol som si, ze sa tu brutalne vynasa do nebies Billy Elliot a chlapi, ktori tancuju balet ako Aster - tak tento film ma 82 %, este sa tu hodne vynasa do nebies zbuznela homoromantika, coz ja teda nechapem. Holt, stara konzerva sa zase ozvala, chlap moze u mna prerazit asexualnymi blaznivymi komediami pre deti, len tieto oslavy chlapskeho baletu a tu na databaze caste oslavy a glorifikovanie buzien mi dost vadia . 20 % ()

Reklama

Reklama