Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh muzikálu je jednoduchý a opět v něm jde především o prostor pro skvělá taneční čísla legendární dvojice "Ginger a Fred". Slavný tanečník Peter Peters s uměleckým pseudonymem Petrov, mistr v baletu, který k nelibosti svého zaměstnavatele do baletu přidává prvky stepu, si zamane získat srdce tanečnice Lindy Keetonové. Linda jako správná emancipovaná žena samozřejmě nemá v nejmenším úmyslu si Petera vzít. Alespoň zpočátku ne. A tady je prostor pro neodolatelného svůdníka Freda Astairea, aby tanečním uměním přivábil svou vyvolenou. Spolu se svou partnerkou Ginger Rogersovou předvedli špičkový výkon. Neuvěřitelné taneční kreace jsou doplněny hudebním doprovodem dokonale navozujícím atmosféru třicátých let - autory písní jsou George a Ira Gershwinovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

hans500 

všechny recenze uživatele

Po "Veselém rozvodu" je tohle druhý nejlepší muzikál Ginger a Freda. Dobré písně, dobré taneční scény, slušná dávka humoru, nic nechybí - za 5*. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Čo tam po deji, keď je to takéto krásne :) Scéna na korčuliach je absolútna dokonalosť a ten pocit radosti a úsmev takmer celý čas je tým najlepším, čo film vie dať. Podobné snímky sú mojou slabinou, milujem toto obdobie a táto dvojica ma nikdy neprestane baviť. Vďaka. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus moc zpěvu, ovšem tance je dost a i solidní dávka humoru. Scéna na bruslích výborná a originální. Ovšem je to trochu bez tempa, Ginger je sice výborná, ale jindy víc živelná, tady je několik hluchých míst. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Už jsem se bál, že to nikdy neuvidím, ale nakonec jsem se dohledal i tohoto klenotu. Lehká, svěží a ztřeštěná komedie plná omylů a náhod se skvělou art-deco atmosférou (jako mají téměř všechny filmy Freda a Ginger) a krásnou hudbou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší z filmů Astaire - Rogersová. Scénáristi už neví jak dvojici od sebe odloučit, takže vymýšlí pitomou zápletku s falešným, pravým, a rozvádějícím se manželstvím a nahazují houf komických postaviček, které se trefují jen občas. Ale i tak tanec stojí za to (strojovna, úžasná bruslařská scéna) a nakonec člověk ve finále drží palce, aby to dobře dopadlo. Komedie roku 1937. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film má šmrnc a spád, spoustu humoru a tentokrát je i celkem věrohodnou a zábavnou romantickou zápletku. Velmi dobře sem se bavil, nejlepší film Astaira a Rogersové. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Navzdory vysokému hodnocení mě tento díl série filmů společnosti RKO s Astairem (tady jako "Očičornyje" Petrov :) ) a Rogersovou nijak neuchvátil, ač obsahuje hudbu George Gershwina a texty jeho bratra Iry. Je ale fakt, že tanec na kolečkových bruslích (to ještě nebyly žádné in-liny) se jen tak nevidí, a řetězové hláskování (onen zmiňovaný telefonát z vězení) nebo záměna jmen při představování byly od té doby jako komediální prvek použity nesčetněkrát. :) ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

je zajímavé, jak se stačilo vrátit k osvědčenému tvůrčímu týmu (M. Sandrich, bratři Gershwinové) a vymyslet jakžtakž ucházející zápletku a film je hned lepší než předchozí Svět valčíků. Rozbředlou sentimentalitu nahradil někdy až nečekaný humor. Taneční čísla jsou jako obvykle dokonalá, ale někdy i překvapující. Mezi nimi nepochybně vede scéna z lodní strojovny, a hlavně ta její část, kdy Astaire tančil jen za zvuků pístů a převodů. Jeden z nejlepších filmů Astaira a Rogersové. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Horší než Svět valčíků, ale když si člověk uvědomí, co za šmíru se skrývá za dnešním pojmem "romantická komedie" stále bezva film s bezva hudbou a o tanci a půvabu Ginger ani netřeba se stále opakovat.... ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Ve své době to musela být bomba a teď se mi to líbilo taky, je tu přítomný duchaplný humor a tak nějak to dokonce i pohladí po duši. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Moje zklamání tkvělo v tom, že jsem čekal světoborný film. Přitom je to takový běžný romantický film s několika krásnými písněmi a pořádnou dávkou vaty. Holt každý je jiný a má jiný vkus, tak tady jsem já naprosto špatně. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Klasický romantický film s hezkou herečkou v hlavní roli. Ale když jsem slyšela: Hahaha, hohoho, hihihi.. They all laughed at Christopher Columbus When he said the world was round, They all laughed when Edison recorded sound. They all laughed at Wilbur and his brother When they said that man could fly. They told Marconi, Wireless was a phony It's the same old cry. They laughed at me, wanting you Said I was reaching for the moon, But oh, you came through Now they'll have to change their tune. They all said we never could be happy, They laughed at us and how! But ho, ho, ho! Who's got the last laugh now? Byla jsem samozřejmě do kolen. Navíc mi tato písnička připomíná našeho zenového učitele, který má ten nejkrásnější smích. Vždycky když se mile směje mým hláškám, tak mám chuť začít zpívat tuhle písničku, ale bohužel neumím zpívat. ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Muzikály veľmi nepozerám a veľa som ich nevidel ale toto sa mi páčilo. Výborný Fred a Ginger a vtipné scénky najmä tá s telefonátom z väzenia. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden ze slabších filmů A+R. Přece jen, čím více filmů od nich zhlédnete, tím méně jste překvapen a okouzlen. Kromě tanečních čísel, film zachraňuje komické duo - Horton a Blore. V rámci žánru za 3. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Můj první zážitek s Fredem Astairem a ačkoliv to na plný počet nebylo, tak jsem se náramně bavil. Smím prosit? je vtipný, zábavný a romatický film, ústřední dvojici to šlape skvěle a místy jsem se řehtal skoro na zemi. 85%. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Fred Astaire bol machrom "stepu" a akrobatickeho muzikalu stareho Hollywoodu, Ginger Rogers zase jeho "zvodnym zlatickom" a najlubeznejsou spevackou. Ak v zabere tito dvaja tancuju, alebo spievaju je na co pozerat... Ak vsak zacnu riesit vztahy a konverzuju, je to dobovo povrchne, umele, gycovite, naskrobene, az otravne. ()

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná hudba doplněná skvělými tanečními kreacemi a vtipným námětem. Jeden z mála filmů, na které se můžete koukat pořád a nikdy neomrzí. ()

Reklama

Reklama