Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina neznámých lidí je během výletu po hollywoodském městečku uvězněna v tajemné budově. Nemohou se dostat ven a tak si vyprávějí děsivé příběhy, které nedávno zažili… (LIVINGDEAD)

Recenze (13)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další, byť neoficiální, Příběhy ze záhrobí spatlané do jednoho filmu. A stejně jako seriál i tady mají jednotlivé povídky kolísavou kvalitu. První, se splašenýma kozama, byla podle mě nejlepší a hned za ní druhá s mrtvým mnichem, který byl spíše šintoista, než budhista, ale to je jedno. Třetí a čtvrtá s upírkou resp. se zlou sestrou nestály za nic ani jako prostředek k uspávání a stejně tak mě neoslovil příběh, který všechny čtyři části rámoval. 35% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá a především nudná. V tomhle případě se ani nedá mluvit o nevyvážené antologii, Trapped Ashes je totiž slabá celkově. A nic na tom nemění ani jména tvůrců, kteří za jednotlivými povídkami stojí. Přitom minimálně Cunningham s Dantem mohli být zárukou kvality. Pokud bych ale musel vybrat tu nejlepší z nich, byla by to asi hned ta první od Russella, která má zajímavý námět o krvežíznivých, umělých kozách. Jo a v miniroličce se tu mihne i kultovní béčkař Dick Miller. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hororové antologie mám rád, jelikož je šance, že alespoň některá povídka za to bude stát. Ačkoliv se zde sešli známí režiséři, tak výsledkem je bohužel slabý průměr. Pro mne nejlepší je povídka o mladé ženě s masožravými, pardon krvechtivými ňadry. Ken Russell si ti vzpomněl na svůj film Noc hrůzy (1986), kde ukázal ňadra mající místo bradavek oči, nu, tak zde šel ještě dál a bylo to zábavné. Mrtvý milenec nic moc, alespoň mohlo dojít na peklo, jenže nedošlo. Upírka je nejslabším kouskem. Tasemnice má zajímavý nápad, ale podobně jako všechny povídky trpí očividně nedostatkem peněz. Ta by mohla být bývala skutečnou perlou. Samotný závěr docvakne v momentě, kdy průvodce dopoví konce jednotlivých příběhů. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka ľudí sa ocitne uväznená v hollywoodskom strašidelnom dome, v ktorom sa kedysi nakrúcal horor Hysteria. Podobne ako protagonisti tohto hororu si rozprávajú strašidelné príbehy. Prvý príbeh je o herečke, ktorá podstúpila veľmi zvláštny zákrok na zväčšenie pŕs. Žiaľ jej prsia nie sú celkom také, ako si predstavovala. Chválim hlavne originalitu. 4/5. Druhý príbeh je o duchovi budhistického mnícha, ktorý stiahol mladú ženu do pekla a o jej manželovi, ktorý sa ju snaží zachrániť. Má veľmi kvalitné masky a zaujala ma aj animovaná vložka v závere. 4/5. Tretí príbeh je taká romantická upírska báchorka o tajomnej kráske, ktorá zasiahne do života dvoch kamarátov. Toto ma žiaľ nezaujalo. Neuveriteľne ukecané a nudné. Jeden bodík za to, že sa tam spomenulo Československo. Posledný príbeh rozpráva o tehotnej žene, ktorá musela okrem dieťaťa živiť aj pásomnicu. Dieťa s ňou však nevyrastá len počas tehotenstva, ale aj po narodení. Bol jednoznačne najhororovejší a najoriginálnejší. Normálne by som bol rád, keby z tejto poviedky nakrútili celovečerný film. 5/5. Celkový záver hororu bol tiež podarený, aj keď som ho čakal. Resume: 70%, odporúčam. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Trapped Ashes je poněkud nevyrovnaná hororová antologie, jež sice spojuje některá velká jména žánrové kinematografie, avšak tuctový scénář Dennise Bartoka je jen opravdu strohou snůškou rozdílných epizod, z nichž většina nemá žádnou pointu a končí dřív, než se stihne rozběhnout. Pokusím se vám nějak přiblížit jednotlivé segmenty: Wraparound (Joe Dante): Rámcový příběh o skupince lidí, kteří se vydají na exkurzi do hollywoodského filmového studia a zůstanou uvězněni ve strašidelném domě. Aby se z něj dostali, musí každý z nich povědět strašidelnou historku ze života. Tato část bohužel slouží jen jako zaštítění ostatních segmentů a nedává Dantemu mnoho prostoru pro tvůrčí vyjádření, a tak jeho nejvýraznějším rukopisem v této povídce zůstává jen obsazení Henryho Gibsona a Dicka Millera - 50%. The Girl With Golden Breasts (Ken Russell): Neúspěšná herečka podstoupí plastickou operaci, načež se její prsa promění v krvelačná monstra. Toto je rozhodně nejbéčkovější ze všech epizod, a ačkoliv je to neskutečně přiblblé, opravdu to baví. Sám Ken Russell se zde objeví v bizarní roli - 60%. Jibaku (Sean S. Cunningham): Koketní americkou paničku postihne v Japonsku duch budhistického mnicha, co víc dodat? Cunningham přidává do této povídky prostřihy ve stylu japonského anime, aby ušetřil na speciálních efektech - 30%. Stanley's Girlfriend (Monte Hellman): Stárnoucí herec/scenárista vzpomíná, jak se kdysi dávno zapletl s čarodějnou přítelkyní svého kamaráda/režiséra, jenž nápadně připomíná Stanleyho Kubricka. S předchozí epizodou nejslabší část antologie, která spíše připomíná mysticky zabarvený film-noir než horor - 40%. My Twin, The Worm (John Gaeta): Těhotná žena se dozví, že kromě dítěte v jejím lůně roste i parazitický červ. Tato povídka je jediným režijním počinem tvůrce speciálních efektů Johna Gaeta (např. Matrix), a proto se dalo čekat, že bude vizuálně nejzajímavější. Ovšem že bude také ze všech nejlepší a nejhororovější, to jsem nečekal. Příjemné překvapení na závěr a námět, jaký bych si nechal líbit i v celovečerním filmu - 70%. Celková bilance je tedy slabá, jako béčková oddychovka tento snímek však vcelku funguje. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama