Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina neznámých lidí je během výletu po hollywoodském městečku uvězněna v tajemné budově. Nemohou se dostat ven a tak si vyprávějí děsivé příběhy, které nedávno zažili… (LIVINGDEAD)

Recenze (13)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hororové antologie mám rád, jelikož je šance, že alespoň některá povídka za to bude stát. Ačkoliv se zde sešli známí režiséři, tak výsledkem je bohužel slabý průměr. Pro mne nejlepší je povídka o mladé ženě s masožravými, pardon krvechtivými ňadry. Ken Russell si ti vzpomněl na svůj film Noc hrůzy (1986), kde ukázal ňadra mající místo bradavek oči, nu, tak zde šel ještě dál a bylo to zábavné. Mrtvý milenec nic moc, alespoň mohlo dojít na peklo, jenže nedošlo. Upírka je nejslabším kouskem. Tasemnice má zajímavý nápad, ale podobně jako všechny povídky trpí očividně nedostatkem peněz. Ta by mohla být bývala skutečnou perlou. Samotný závěr docvakne v momentě, kdy průvodce dopoví konce jednotlivých příběhů. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka ľudí sa ocitne uväznená v hollywoodskom strašidelnom dome, v ktorom sa kedysi nakrúcal horor Hysteria. Podobne ako protagonisti tohto hororu si rozprávajú strašidelné príbehy. Prvý príbeh je o herečke, ktorá podstúpila veľmi zvláštny zákrok na zväčšenie pŕs. Žiaľ jej prsia nie sú celkom také, ako si predstavovala. Chválim hlavne originalitu. 4/5. Druhý príbeh je o duchovi budhistického mnícha, ktorý stiahol mladú ženu do pekla a o jej manželovi, ktorý sa ju snaží zachrániť. Má veľmi kvalitné masky a zaujala ma aj animovaná vložka v závere. 4/5. Tretí príbeh je taká romantická upírska báchorka o tajomnej kráske, ktorá zasiahne do života dvoch kamarátov. Toto ma žiaľ nezaujalo. Neuveriteľne ukecané a nudné. Jeden bodík za to, že sa tam spomenulo Československo. Posledný príbeh rozpráva o tehotnej žene, ktorá musela okrem dieťaťa živiť aj pásomnicu. Dieťa s ňou však nevyrastá len počas tehotenstva, ale aj po narodení. Bol jednoznačne najhororovejší a najoriginálnejší. Normálne by som bol rád, keby z tejto poviedky nakrútili celovečerný film. 5/5. Celkový záver hororu bol tiež podarený, aj keď som ho čakal. Resume: 70%, odporúčam. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá a především nudná. V tomhle případě se ani nedá mluvit o nevyvážené antologii, Trapped Ashes je totiž slabá celkově. A nic na tom nemění ani jména tvůrců, kteří za jednotlivými povídkami stojí. Přitom minimálně Cunningham s Dantem mohli být zárukou kvality. Pokud bych ale musel vybrat tu nejlepší z nich, byla by to asi hned ta první od Russella, která má zajímavý námět o krvežíznivých, umělých kozách. Jo a v miniroličce se tu mihne i kultovní béčkař Dick Miller. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávanie príbehov ako naplnenie času. Mnohí ľudia si často myslia, že skutočné či nereálne bájky slúžia len vyplneniu nudy a hádam aj majú pravdu. No sú iní, čo sa domnievajú, že rozprávanie príbehov je naplnením života. Náhradou pred často nudnou a fádnou skutočnosťou monotónneho žitia v zajatí práce, vzťahov, rodiny a známych. A tak aj tu - znudené páriky, či vlci samotári dostali V.I.P. pozvánky na prehliadku filmových štúdií. K takejto vstupenke patrí aj bonus - návšteva ateliérového domu hrôzy z hororu. Vojsť doň je ľahké, no trávenie času v ňom si vyžaduje rozprávanie osobných strašidelných príbehov. 1. O herečke, ktorá si nechala zväčšiť prsia- podarený dizajn aj sarkastický humor - Ken Russell si stále drží formu -80%, 2. O žene, ktorú zviedol duch japonského mnícha - umne zmixovaný kaidan (starojaponský duchársky príbeh) so súčasnými reáliami, skvelý vizuál v podobe tajomných obrazov prítomných takmer stále v pozadí, do deja organicky včlenené animované prvky, tématizácia nekrofílie v plnej nahote mŕtvolného slizu do ktorého sa náruživo zabárajú prsty súložníka. 100% 3. O milostnom trojuholníku - nastolené tempo filmu sa zvoľňuje aby poskytlo miesto inšpiratívnym úvahám o tvorbe, priateľstve, zrade i takzvanej zrade, ktorá ňou nebola. A o starých filmoch, potvrdzujúcich dnešné pravdy. V poviedke sa spomína Česko-Slovensko aj Praha. 90% 4. O pásomnici počas tehotenstva - toto bol veľký úlet. Až taký, že dokázal znehodnotiť doterajšie hodnotenie - 20%. Ale samotné vypointovanie príbehu zase stojí za to a len potvrdilo, že toto bol premýšľavý horor, žiadna lacná filmárina zaslúžilých režisérov. 80% bez zaváhania! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Trapped Ashes je poněkud nevyrovnaná hororová antologie, jež sice spojuje některá velká jména žánrové kinematografie, avšak tuctový scénář Dennise Bartoka je jen opravdu strohou snůškou rozdílných epizod, z nichž většina nemá žádnou pointu a končí dřív, než se stihne rozběhnout. Pokusím se vám nějak přiblížit jednotlivé segmenty: Wraparound (Joe Dante): Rámcový příběh o skupince lidí, kteří se vydají na exkurzi do hollywoodského filmového studia a zůstanou uvězněni ve strašidelném domě. Aby se z něj dostali, musí každý z nich povědět strašidelnou historku ze života. Tato část bohužel slouží jen jako zaštítění ostatních segmentů a nedává Dantemu mnoho prostoru pro tvůrčí vyjádření, a tak jeho nejvýraznějším rukopisem v této povídce zůstává jen obsazení Henryho Gibsona a Dicka Millera - 50%. The Girl With Golden Breasts (Ken Russell): Neúspěšná herečka podstoupí plastickou operaci, načež se její prsa promění v krvelačná monstra. Toto je rozhodně nejbéčkovější ze všech epizod, a ačkoliv je to neskutečně přiblblé, opravdu to baví. Sám Ken Russell se zde objeví v bizarní roli - 60%. Jibaku (Sean S. Cunningham): Koketní americkou paničku postihne v Japonsku duch budhistického mnicha, co víc dodat? Cunningham přidává do této povídky prostřihy ve stylu japonského anime, aby ušetřil na speciálních efektech - 30%. Stanley's Girlfriend (Monte Hellman): Stárnoucí herec/scenárista vzpomíná, jak se kdysi dávno zapletl s čarodějnou přítelkyní svého kamaráda/režiséra, jenž nápadně připomíná Stanleyho Kubricka. S předchozí epizodou nejslabší část antologie, která spíše připomíná mysticky zabarvený film-noir než horor - 40%. My Twin, The Worm (John Gaeta): Těhotná žena se dozví, že kromě dítěte v jejím lůně roste i parazitický červ. Tato povídka je jediným režijním počinem tvůrce speciálních efektů Johna Gaeta (např. Matrix), a proto se dalo čekat, že bude vizuálně nejzajímavější. Ovšem že bude také ze všech nejlepší a nejhororovější, to jsem nečekal. Příjemné překvapení na závěr a námět, jaký bych si nechal líbit i v celovečerním filmu - 70%. Celková bilance je tedy slabá, jako béčková oddychovka tento snímek však vcelku funguje. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Starí páni Cunningham, Dante, Hellman (pred Trapped Ashes nič nerežíroval 17 rokov) a Russell (ten točil už v 50. rokoch) si počas nedeľňajšej partičky bridžu dopriali šálku povzbudzujúceho geriatrického čaju a dostali zaujímavý nápad, že by mohli spojiť svoje striebristé režisérske hlavičky a spoločne natočiť poviedkový horor. Je jasné, že títo veteráni sa na moderné žánrové trendy už moc nechytajú, určitý kvalitatívny štandard si však stále držia. Príjemne ma prekvapil 80. ročný Ken Russell, ktorý vo svojej epizóde "Dievča so zlatými prsiami" ukázal, že správna uletenosť mu nie je cudzia a podobne u mňa zabodoval aj v slávnom režisérskom ansámbli do ústrania odsunutý špecialista na vizuálne efekty John Gaeta, ktorý tu dostal priestor na natočenie príbehu "Moje dvojča, pásomnica", aj napriek istej hrubej chybe v scenári patriaceho k tomu lepšiemu, čo Trapped Ashes ponúka. Sklamaním bol pre mňa naopak ostrieľaný harcovník Cunningham, ktorého "Jibaku" vnímam ako najslabšiu epizódu a to, že sa v záverečnej sekvencii, rozhodol nahradiť nákladné špeciálne efekty, ktoré si dej vyžadoval anime animáciou mi príšlo ako alibistické riešenie, nedôstojné filmára, ktorý má na konte také hororové tituly ako Cunningham. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další, byť neoficiální, Příběhy ze záhrobí spatlané do jednoho filmu. A stejně jako seriál i tady mají jednotlivé povídky kolísavou kvalitu. První, se splašenýma kozama, byla podle mě nejlepší a hned za ní druhá s mrtvým mnichem, který byl spíše šintoista, než budhista, ale to je jedno. Třetí a čtvrtá s upírkou resp. se zlou sestrou nestály za nic ani jako prostředek k uspávání a stejně tak mě neoslovil příběh, který všechny čtyři části rámoval. 35% ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

ozubene dvorce sosaji krvavou limosku brckem ... a jine.... psycha... no,,,nebyt prepalene stopaze a klisovitych napadu udelat z filmu film co nejujetejsi, byl by to horror hodny vyssiho hodnoceni.....ale takhle je to jen zdlouhava nuda v jednom strasidelnem noexit dome..nedoporucuju ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

6 lidí jde na prohlídku filmového studia. Zaujme je tam dům jakéhosi slavného tvůrci tak se do něj jdou podívat a pak z něj nemůžou ven. Aby se z něho dostali vypráví si strašidelné příběhy co zažily. 1 příběh je o ženské co chce mít větší prsa, ale nechce silikony, ale prsa z mrtvých těl. Doktor jí, ale zamlčí, že se ty prsa živí lidskou krví. Totální blbost, která je, ale koukatelná bohužel jí kazí konec se záběrem na jakési chlápky zmalované jak ženské s ženskýma prsama. 40 procent 2 příběh je o ženské co se seznámí v Japonsku s jakýmsi chlápkem,který se pak zabije a vezme ji kdesi do podsvětí. Její manžel ji z tama pak chce zachránit. Totální blbost,která mě vůbec nebavila 0 procent 3 příběh je o 2 režisérech, kteří se seznámí s jednou ženou, která je upírka. Tohle mě vůbec nebavilo a zachraňuje to jen konec s těmi dobovými záběry 10 procent 4 příběh žena čeká dítě zároveň s tasemnicí. Jelikož o to dítě nechce přijít krmí jak tu tasemnici tak to dítě. Ze všech příběhů nejlepší, ale též žádné terno 50 procent Resume těžce průměrná záležitost, která kdyby vznikla v 80 letech tak by byla in bohužel od roku 2006 čekám něco lepšího tudíž odpad navíc mě štvala postava toho dědka ()

Fritaaa 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý celkový dojem zvedl až hodně neočekávaný konec. Ale popořadě. První povídka je absolutní blbost. To ani nejde vyjádřit slovy, jak perverzní kravina to byla. Druhá povídka byla dobrá, takový průměrný kraťas, nezklamal ani neurazil. Třetí příběh.. moment, příběh? Třetí "něco" stojí za nic.. čtvrtá a poslední povídka.. no.. vlastně to bylo o ničem a divák od začátku očekával, o co že tam jako půjde - konec nicméně uspokojivý není. Vcelku mě tedy oslovila jen druhá povídka a ta kaše kolem.. no, radši nemluvit. Herecké výkony nula nic, nahota samoúčelná, ale ženy vybrali hezké. Abych to shrnul, dvě hodiny byly moc, ten čas se dal zužitkovat lepším snímkem, ale vyloženě toho času nelituji. Pokud k tomu budete od začátku přistupovat jako k céčkové snaze o horor, vyloženě zklamaní nebudete. ()

Deacon59 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby to bylo natočeno v 80tých letech hodnotil bych jinak, ale ne v roce 2006. Ani jeden z příběhǔ mě příliš nezaujal. Celkově je to vhodné tak pro televizní vysílání. ()

Reklama

Reklama