Reklama

Reklama

Dobyvatel

  • Japonsko Aoki Ôkami: Chi Hate Umi Tsukiru Made (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vládce největší říše světa. Historický velkofilm. Vždy udeř první! Na začátku bylo sjednocení mongolských kmenů do jednoho národa a na konci útok na Velkou čínskou zeď i celou císařskou dynastii Jin. Fascinující osud Temüdžina, jenž se stal slavným Čingischánem ožívá ve výpravném historickém snímku! (oficiální text distributora)

Recenze (18)

Fr 

všechny recenze uživatele

“Pojedu kam až to půjde. Tam, kde to dobudu, zmizí hranice. Svoboda pohybu napomůže obchodu. Lidé si budou vážit zvyků. Budou žít dobře…..“ Ti Mongolští vojevůdci (zvlášť když je hrají Japonci!!!) mají pořádný charisma! A většinou to nejsou žádní tupci. Asi proto se na ně dobře dívá. Vyprávění o potomkovi Šedého vlka, jenž byl vyslán na zem, aby vybudoval jeho zemi bere všechno od počátku. Než mongolský lid spojil své síly, aby vznikla mocná a bohatá říše – od hrstky válečníků, jejichž cílem bylo jednoduché ,,kůň za koně, žena za ženu“, až po stotisícovou armádu táhnoucí na Velkou zeď s cílem zničit nenáviděného protivníka - chvilku to trvalo. PŘÍBĚH NADE VŠE!! DOSLOVA! Tenhle průvodce nejdůležitějšími okamžiky cesty Čingischána k moci a tedy sjednocení mongolského lidu není špatnej. Jen nenáročnému publiku mnoho zábavy nenabídne. DOBYVATELE ocení příznivci Čt2, v jejichž žilách koluje krev Šedého vlka. Ti ostatní ať raději mrknou na Mongola. Ale nevím, jestli budou jejich militantní choutky ukojeny. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem alespoň z 1/3 Mongolec. 2.) Můj tchán Čingi nechápe, proč mu říkaj Temüdžine. 3.) Měl jsem sen, že přiletěl bílý sokol a v pařátech držel Slunce a Měsíc. 4.) Zajímá mě, jaký osud měli mongolské ženy. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Jedině, co jsem si užil, byly hezké krajinné scény liduprázdných hor a širých stepí a putováním krajem odváté minulosti, v němž se děj odehrává. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Výprava 7/10/// +slušná výprava, vyprávění občas jde i do podrobností -přes vše kladné si nejsem jist jestli lze tak obsáhlý příběh odvyprávět v jednom filmu, dvoudílný film by byl asi lepší volbou, trochu víc emocí a napětí by se hodilo/// Nebýt tak velké stopáže a občas přílišné roztahanosti či rozvleklosti snímku, byla by to ještě o stupeň lepší podívaná. I tak to ale není nezajímavé, právě naopak. Kdo je trošku trpělivější a nebude očekávat přílišnou akčnost, rychlí střih a zbrklou kameru, ten si přijde na své./// Celkem 64%/// ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kým NOMÁD alebo MONGOL sa hrajú na moderné "západné" veľkofilmy, Najväčší dobyvateľ je skôr v duchu starých dobrých indiánok s Gojkom MItičom :-) Džingischánov príbeh je však zaujímavý aj v tomto prevedení... aj keď trochu pridlhom. Zaujímavé, že hudba občas pripomenie ALEXANDRA VEĽKÉHO.... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Co to mělo, do prkýnka dubového, být? Mongolům dočista jeblo, jinak si tenhle paskvil vyložit nedokážu. ~ K 800. výročí vytvoření jednotného Mongolska vznikl historický epos o tom, jak právě Mongolsko vznikalo, co tomu předcházelo a jak se tehdy žilo. Při natáčení ale chyběly peníze a výsledek je neskutečně dlouhý, nudný a celkově dost blbý na to, aby sem to byl schopen celé v kuse dokoukat. Postupnému přeskakování se tak vyhnout prostě nedalo. ~ Územím nikoho se prohání drožka nebo povoz, nebo jak to nazvat, bůh ví proč. Vrací se vůdce jednoho z mnoha mongolských kmenů ze svatby se svou ženou. Doprovodem jsou jim celí dva vojáci. V tom je ale na napadá horda asi pěti maníků na koních, nevěstu tak nechávají za sebou a ta se stává rodičkou dětí jiného vůdce jiného kmene. Narodí se kluk, vyroste a během toho si utváří známosti s ostatními kmeny (vždy v počtu jednoho natáčecího štábu). Během svého dospívání využije tyto kontakty ke spojenectví a mlácení se mezi různými kmeny, kdy si všichni dělají se všemi děti a je jim fuk, že se všude chcípá a to se musí oslavit! ~ A mele se to a pletichaří tak dlouho, až se to všechno semele, kamarád kuchne kamaráda, protože ho o to požádal, stává se Čingischánem a všechny sjednocuje. Pro mír a prosperitu? Hovno, aby mohli jak mouchy dorážet na Číňany a jejich velkou zeď. ~ Co z toho plyne? Že lidi byli vopice a stále jimi jsou a budou. Dvě hodiny nezáživně natočeného ničeho, o ničem a s nikým nikde, obklopeného prachem a šutrama. Když už si po první půlhodině v duchu při každém zobrazení nějakého Mongola říkáte "chcípni, ať už je konec", je na filmu asi něco špatně. Třeba v tomhle případě je na filmu špatný celý film, včetně titulků. ~ 0,5* ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Velmi výpravný film, který však v porovnání s Mongolem stojí za starou bačkoru. Nuda, šeď. Taky se tam nějakou záhadou zjevuje i Mulan za a) coby bojovnice a za b) coby milenka Čingischána. Zvláštní. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

To byl historický film nebo historická komedie :-). Nějak jsem tam nenašel rozdíl ty dialogy jsou perly klinematografie (příklad nezabíjej mé dítě nezabiju dítě ale Merkyta :-) a hlavní představitel Temudžina přehrává snad ještě více než všichni naši herci v Ordinaci a Ulici zároveň. Už dlouho jsem se tak nezasmál navíc boje jsou tak trapné že bitvy v Bathory jsou rovnou oskarové :-) ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Film pojednávající o sjednocení kmenů na území dnešního Mongolska pod vládou jediného člověka - Čingischána. Námětem i dějem dílo podobné filmu "Čingischán - Mongol", dokonce i ze stejného roku. Nejspíše oba natočeny k 800. výročí založení Mongolska. Bohužel tenhle je o hodně slabší. Nevím, jestli je to českým dabingem nebo celkově špatným scénářem, ale hodně dialogů a monologů je vysloveno většinou bez emocí a nejakého hlubšího hlasového zabarvení. Bojové scény, ikdyž se zdají masové, jsou velmi krátké a nepropracované. Celkově méně vyrazné dílo. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Koprodukčný film Japonska a Mongolska natočený k 800. výročiu zjednotenia mongolských kmeňov pod Džingischánom - čiže prakticky k výročiu založenia Mongolska. Film zobrazuje Džingischánov život od okolností okolo jeho narodenia až po vpád do Číny a zozačiatku sa vyvíja pomerne dobre a historické udalosti dobre zapája do príbehu (iba s minimálnymi historickými chybami). Po "náhodnom" nájdení a nepochopiteľnom pripojení sa mladej mongolskej "bojovníčky" (?), ktorá nemá vo filme prakticky nijakú rolu, sa to ale zvrtne a film sa posunie do vymyslenej, fantastickejšej, familiárnejšej a divácky prijateľnejšej línie, v ktorej chcú tvorcovia celou silou vypovedať nejaké posolstvo - napr. o realite života v tomto období a najmä utrpení žien a detí v tých krutých časoch (ktoré samo o sebe nie je zbytočné a jeho spracovanie nie je zlé a stojí za povšimnutie), problémom ale je, že sa to v závere zvrhne na prehnaný emocionálny žmýkač so záverom, ktorý sa histórii vyslovene vysmieva... Problémom sú sčasti aj Japonci - sledovať "Mongolov" ako rozprávajú po japonsky je netradičné, ale nemusí sa to brať ako chyba - problémom je, že všetci herci sa kompletne správajú, rozprávajú, kráčajú, jazdia a aj strieľajú takmer akoby hrali samurajov, len sú oblečení v mongolských kostýmoch, čím vzniká celkom zvláštny dojem... Hudba je väčšinu filmu oslavná a veľkolepá - či už ide o vyhlásenie za Džingischána alebo masakre a krvavé boje, kam sa samozrejme žiadna veľkoleposť vôbec nehodí, no a v závere je plná emócií. Určite treba ale pochváliť masové scény - vo filme údajne hralo vyše 20 000 komparzistov, čo je aj vidieť a menšie neduhy (nereálnosti, identické pády z koní atď.) možno odpustiť. Tu sa ale prejaví ďalšia tak trochu zvláštna vec a to uniformy - všetky armády sú odlíšené často až pestrofarebnými uniformami, čo pôsobí skôr nereálne a rušivo. Film zozačiatku výborne zobrazuje históriu a divákovi predostiera kvalitne spracované fakty, čím ho možno zaradiť zrejme k najhistorickejšiemu filmu o Džingischánovi, v závere sa ale od histórie úplne zvrtne k nereálnej, sentimentálnej, nepravdepodobnej, naivnej, rodinnej a uplakanej fikcii, ktorá má s históriou pramálo spoločné a dramaticky sa od nej odkláňa. Film mal očividne veľké ambície a snaží sa byť veľkolepý aj duchaplný zároveň a sčasti sa mu to aj podarilo, nič to ale nemení na tom, že viaceré scenáristické aj filmárske chyby ho nechávajú na hranici priemernosti. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Sice kapku zavánějí romantikou , málo historických faktů a sdělení , nicméně se to dalo shlédnout v dobrém rozpoložení!!! ()

TheBrain 

všechny recenze uživatele

Velky potencial, avsak minimalne vyuzity. Prehlbovanie povedomia o legende no nepovedia preco bol taky uspesny, neukazu akou strategiou vyhral...a koniec uplne useknuty, blbec by si dokonca mohol mysliet ze mongili dobyli tinou a pomenovali sa cinania ()

RexT 

všechny recenze uživatele

Někdo se sice snažil, ale celý film je tak trochu "asiatsky" toporný. Snad je to jinou kulturou, asijským filmům, vynecháme-li akční Hong-Kong obvykle chybí spád a připomínají spíše nafilmované divadlo. Také se místy ve filmu divák, neznalý tolik dějin Mongolska, ztrácí. Možná je to překladem. Ty bitevní scény, nevím, snad by se daly udělat lépe. Více jak 3* podle mě dát nelze. Jinak souhlasím s "klerikem". I já si u tohoto filmu, kdovíproč, vzpomněl na staré indiánky. ()

pelegryna 

všechny recenze uživatele

Myslím, že poměrně dobře uchopené téma, ale sáhodlouze přehrávané.Nicméně pokud je toto začátek pokusů o natočení Činkischána tak budiž.Ono bude asi nemožné věrně bez přimyslených holywoodských příběhů to natočit , ale rozhodně to je tak veliké téma, že nikdy neomrzí, byť by zpracování bylo tragické. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Film není špatný, spíš je jenom nedotažený. Bojové scény začínají velmi nadějně. Dvě masy jezdců se rozjedou proti sobě a střetnou se Ale to je bohužel vše, protože po chvilce se ozve "bitva trvala deset dní" a tím bojová scéna končí. A konec snímku přichází zbytečně brzo, hned po sjednocení mongolů. Poslední záběr je mongolská armáda před velkou čínskou zdí. Škoda. ()

Yossaretix 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film o Čingischánovi, co jsem viděl, chvílemi mi to přišlo jako afektované samurajské melodrama, bojoval aby se už nikdy nebojovalo a byl to ochránce žen, začátky celkem šli, filmu, bitev, linky přátelství, lásky, otcovství, vůdcovství, ale pak se pokračování to všeho rozteklo do bezbarvých rozpaků. Ovšem mongolské exteriéry byly úžasné. ()

Reklama

Reklama