Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dororo je adaptací stejnojmenné manga série, kterou slavný průkopník Osamu Tezuka stvořil na konci šedesátých let minulého století. Děj je zasazen do období Sengoku, kdy se na japonských ostrovech ve velkém prolévala krev alespoň dvakrát denně. Nejsilnějších 48 démonů cítí, že se blíží zrod mocného člověka, jenž by mohl jejich existenci ohrozit. Válečník jménem Kagemitsu Daigo je však ochoten s démony uzavřít obchod. Nabídne jim osmačtyřicet částí těla svého nenarozeného syna výměnou za neporazitelnost v boji a možnost stát se lordem protektorem celého Japonska. Zmrzačené dítě se skutečně narodí, ale je okamžitě posláno v košíku pryč po řece. Novorozeně naštěstí objeví Jukai, zručný lékař, který mu pomocí rafinovaných protéz umožní normálně existovat. Chlapec oplývající nadpřirozenými schopnostmi je pojmenován Hyakkimaru. Když dosáhne dospělosti, vydává se společně se zlodějkou Dororo na epickou cestu, na jejímž konci snad čeká čtyřicet osm mrtvol a vrácené údy. (Fary)

(více)

Recenze (31)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

I přes viditelně nižší rozpočet, který se projevuje hlavně na animaci příšerek (i když to mimi bylo skvělé i tak), se pro mě jedná o velmi dobrý a hlavně dosti zajímavý film... Hlavně po stránce příběhové, jelikož jsem čekal naprosto jiný děj (ano, bylo to jako už tisíckrát jinde o pomstě, nicméně zde to mělo, jak to říci, jiný "náboj")... Nelze opomenout i zajímavý výběr hudebního podkladu (hlavně uprostřed filmu) a též herecké výkony obou hlavních představitelů... Zpracování soubojů též bylo na dobré úrovni a trochu těch vtipných poznámek či scének jaksi malinko "odlehčilo" celý děj a pomohlo mu... Líbilo, jelikož jsem čekal vcelku něco jiného... ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Předně si myslím, že se filmu musíte přizpůsobit, protože je to místy opravdu... zvláštní :) Ale jinak je to určitě zajímavé dílko. Po první půlhodině, kdy jsem si zvykl na styl, jsem se začal bavit a to se počítá. Mezi hlavní klady patří rozhodně právě ona neobvyklost a pak také samozřejmě krása Kou Shibasaki. Pět hvězdiček z toho nebude, ale vcelku fajn věc. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slibný, zajímavý, říkala jsem si, že jsem se fakt trefila při výběru filmu. Ale pak mě - nevím proč - zklamaly ty tanečnice v tom "historickém baru", ale i s tímto pocitem jsem se dívala s nadšením dál, protože tam byl Tsumabuki, kvůli kterému jsem si to pustila, nasadila jsem spokojený výraz a pokračovala dál. Ale některé mangy by měly zůstat mangami (nebo popřípadě maximálně by mohly být předělány do anime), protože na stříbrném plátně vypadají hrozně - momentálně mluvím o těch příšerách, ach jo, mluvím i tom uspěchaném a přitom nedokončeném příběhu, který říká, že jestli chceš vědět, jak to dopadlo, a jestli si to chceš užít víc, otevři mangu, mluvím o těch pomalu plajících ostří, kterými nikoho nepořežete, leda vypíchnete oko. Ale zase tak hrozný film to nebyl, jen jsem prostě čekala něco víc, něco "hmm, hmm" (rozumíte, použití tohoto citoslovce..?). Pro mě se na hodnocení promítá zklamání. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, u kterého se budete dobře bavit, když odpustíte výrazně digitální příšerky. Dostal jsem co jsem požadoval, dobré a sympatické obsazení a dobře vypadající bojové scény. Příběh je jednoduchý, ale nečekal jsem něco převratného, největší výtku mám k celkové stopáži, jež se dala o takových 20 min zkrátit, jelikož se zde nachází docela hodně hluchých míst a to trošku zamrzí. Mé hodnocení 3 hvězdičky, tak zajímavou hudbu při bojových sekvencích jsem ještě neslyšel :-) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Dororo v sebe spaja tri elementy. Umelecky zdatneho indie rezisera v prvom velkorozpoctovom jobe, kultovy komiks, akysi pinokia+astro boy vo fantasy obale a velkorozpotovu trikovu japonsku fantasy. So zarobenymi 30 mil. dolarov ide stale o jeden z najuspesnejsich jap. filmov tohto roka (o par milionov ho prekonal len dalsi, x-ty diel pokenoma a filmova verzia kultoveho serialu monkey magic) co sa tyka spracovania ci obsahu, je to horsie. Akihiko Shiota je sice umelecky zdatny, ale vizualne (aspon doteraz) nulovy, na rozdiel od cinskych indie majstrov 6 generacie ako Yimou Zhang a Kaige Chen, ktori cit pre nadstandardne graficke spracovanie preukazali aj v lacnych a neskor aj drahych fantasy filmoch, Akihiko Shiota je na tom asi tak ako Ryuhei Kitamura v Azumi ci Takashi Miike v The Great Yokai War. Neda mi, ale zda sa, ze hierarchicka poslusnost je v japonskom blockbusteri nad autortskou originalitou, neviem si inac vysvetlit, preco by inac autorski originalni a v mnohom velmi svojski reziseri natacali tak obsahovo aj formale primitivne filmy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Film do jisté míry vychází z videohry "Blood Will Tell" z roku 2004, jejíž celosvětový úspěch přiměl tvůrce k natočení filmu. (ČSFD)
  • K příběhu měla být zpracována další pokračování a zvažováno bylo také natočení amerického remaku. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Terva)

Reklama

Reklama