Reklama

Reklama

Recenze (7)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Brak, ktory je zaujimavy iba miestami (male reminiscencie na Suzukiho), ovsem udernost Miikeho "ranych" peciek sa uz asi tazko dockame. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace herní legendy Yakuza. Já jsem nedávno dohrál Yakuza Kiwami 1, tedy remake původní hry, takže jsem byl logicky zvědavý na film, ale nic moc jsem od něj nečekal. Příběh této hry považuji za jeden z nejlepších videoherních příběhů vůbec. Ve filmu z něj zbylo naprosté minimum. Vytratila se jakákoliv hloubka, pozadí postav a souvislosti (to bylo ještě umocněné anglickým překladem titulků, které nedávaly dost často vůbec smysl). Důležité body hry - milostný trojúhelník Kiryu - Yumi - Nishiki, přátelství a následné nepřátelství Kiriyu a Nishikiho, vražda patriarcha Dojimy, kterou na sebe Kiriyu vzal a kvůli které šel sedět, odhalení, kdo je otcem Haruky (byl to ten týpek ve vrtulníku) atd. To vše je pryč. Zbylo tu jen ukradených deset miliard, pátrání po matce Haruky a nekončící souboje s Goro Majimou. Goro Majima je nejvíc cool postavou z her a zůstalo mu to i ve filmu. Zcela nelogicky tu máme několik dějových linek, které ve hře nebyly - nepovedené vyloupení banky, dvojice teenagerů, co přepadává obchody ... Proč? Těžko říct. Nicméně kytarový soundtrack byl super, Goro Majima baví tak jako ve hrách a závěrečná bitka, kde si Kiryu napije Staminan X, aby mu dodal zdraví a sílu, tak jako ve hrách, to byl už prostě totální vrchol guilty pleasure. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, které mě od Takashiho Miikeho opravdu moc nebavil. Téma mě samo o sobě zaujalo - grázl se z vězení vrací do společnosti a chce se polepšit - ale samotné provedení vyniká jen v několika málo scénách. Celkově je to opravdu spíše kýčovité a vy jen čekáte na nějakou tu řežbu, nebo třeba zajímavou scénu s vrtulníkem. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nechápu to dementní hodnocení, jako fakt jste na to asi koukali zhulení nebo já nevím. Tohle byla oproti celé sérii Dead or Alive skvělá řezba. Která u mě byla na 4*, ale jelikož jsou někteří natvrdlý tak trochu zvyšuju ať není film kvůli málo % zavržen. ()

countzero 

všechny recenze uživatele

Po delší době nějaký Miike, který měl (alespoň v mém světě) hlavu a patu. Je to podobně nepravděpodobné jako Dead or Alive a je to dobré. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Bývalý yakuzák Ryu sa po desiatich rokoch dostáva na slobodu. Po dlhej dobe strávenej vo väzení sa rozhodol, že s životom mafiána skončí a nastúpi na dráhu poctivého občana. Lenže to nebude mať zas tak ľahké, keď sa naňho prilepí dievča menom Haruka, hľadajúca svoju matku, a istí bývalí priatelia si myslia, že má prsty v zmiznutí 100 miliónov dolárov...Hneď z kraja WTF???? Miike ma povesť ultra-turbo-workoholického blázna a Like A Dragon dostáva jeho menu. LaD je adaptácia ps2 hry menom Yakuza a ako taká dostala do vienku obrovské množstvo nadsázky, komixovosť čpie z každého filmového políčka, či už sa jedná o vynikajúce obrazové filtre, efektné súboje alebo do absurdna vyhnané postavy (najmä hlavný bastard Majima je totálny retard a zaslúžil by cenu) Keby Miike zostal iba pri trailery, nebol by dôvod nedať 5*, lenže film má 110 minút a občasnú bitku a výstupy afektovaného Majimu by bolo treba prepojiť nejakým príbehom, a tu Miike zlyháva na CELEJ čiare. Pôvodná hra sa pýši prepracovaným príbehom (teda aspoň to sa všade píše, nehral som) a nám nezostáva než veriť, gratulúvať tvorcom a otvárať šampanské, lenže ten je nám na MONŠTRÓZNY prd keďže film ma 100 minut a hra mala 15hodín. Z príbehu zostali minimálne fragmenty nutné pre pochopenie toho čo sa deje na plátne, postavy lietajú jak na bežiacom páse, hlavne posledná polhodina je výdatná na nečakané, 30-sekundové dramatické vstupy postáv do deja a ešte nečakanejšie odchody. Keď si to celé zhrnieme tak tu máme dvojhodinovú nudu spestrenú nejakou tou peknou bitkou, vynikajúcim gitarovým výjazdom v soundtracku a dvojicou neskutočne otravných japonských teenagerov, ktorých zmysel som nepochopil (zabudol som spomenúť, že príbehové línie sú asi tak štyri a všetky sa prelínajú, ale absolútne netuším ako). Ak ste nehrali hru tak NEBRAŤ. ()

DarkDumb 

všechny recenze uživatele

Film, který se nedá doporučit jinak, než jako vtipná jednohubka skalním fanouškům videoherní série. Jakýkoliv příběh se tu vytratil a zůstalo jen pár momentů, které zůstanou v paměti možná pár dní. Ikonické herní postavy jsou převedené na plátno s určitou dávkou péče, ale rozbitý film to bohužel nezachrání. ()

Reklama

Reklama