Reklama

Reklama

Surfaři

  • USA Shelter
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Romance o dospívání a hledání vlastního místa.
Zach je mladý a pohledný umělec. Musí ale zanechat školy, aby pomohl sestře s výchovou nemanželského dítěte. Volný čas pak tráví s přítelem Gabem malováním nebo na surfu. Přijíždí Gabův bratr Shaun, který Zacha velmi zaujme. Zach se musí vyrovnávat nejen se svými životními prioritami, ale také se svou sexuální orientací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Addam 

všechny recenze uživatele

Jen více takových filmů, kde není podporován nesmyslný stereotyp gaye jako zženštilé šišlající karikatury kroutící zadkem a mluvící přitepleným hlasem. Shelter je velice příjemná romantika, která utekla tak rychle, že jsem se nestačil ani rozkoukat. Herci v hlavní roli podávají velice solidní a uvěřitelné výkony, vedlejší role už tak senzační nejsou, ale to se tomuhle filmu prostě musí odpustit. Jsem gay, takže nemůžu jinak než dát 5* :) Pro zájemce o podobný žánr bych ještě doporučil film Patrik 1,5. ()

lena60 odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s komentářem uživatele jendamaty. Pravděpodobně veškerá kvalita filmu byla zničena otřesným dabingem, čemuž ovšem až tak moc nevěřím. Abych se přesvědčila, v nejbližší době se na film podívám znovu v originálním znění, a pak mé nelichotivé hodnocení k libosti jednoho zdejšího rozhořčeného uživatele možná změním. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Bože, to je na kapesníček. Když se dva kluci dokážou seznámit i jinak, než (pod vlivem) v zahuleným gay baru, v setmělým parku, na veřejných záchodcích nebo prostřednictvím ubíjejícího internetu, tak si s chutí zavzpomínám na první lásku z knihovny a hodnocení nezaručuju objektivní :). Mínusem je - SPOILER - sladký happy-end a mírně neoriginální děj, najdou se i ryze špatná místa (prostě tam nesmějí děti, prostě proto, prostě protože jsem to řekla, prostě protože jsme to potřebovali do scénáře). Nicméně vše povznáší za každé situace totálně sexy Trevor Wright, který je skonzumovatelný i po nejedné nuzné noci strávené v autě. Aby toho patosu nebylo málo, tak hlavní hrdina má navíc výtvarné nadání (jak citlivé) a je tak oduševněle obětavý, že "pro rodinu" potlačuje i sebe sama (přijetí na VŠ). Nicméně já jsem byl v devatenácti naprosto stejný jako on (kde já bych dneska mohla být, kdybych si tenkrát vzala Pištu Hufnágla), tak tu pětku prostě vysolím. Mimochodem - díky za každý vkusný film o gayích, co maj koule. Super dabing (Jan Maxián). ()

Runespell 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád oceán, austrálii a romantiku, tady si přijde na své. Tento - pro nedostatek nezprofanovaných výrazů - něžný film je o začínajícím vztahu svou kluků. Mladší z nich bydlí u své sestry a přivydělává si v restauraci, kde zahazuje svůj umělecký talent, aby se mohl starat o synovce. O něco málo starší spisovatel, který přijel na dovolenou, navštívit svého bratra ( Zachův nejlepší kamarád) v něm probudí city, které si nejdřív celkem otevřeně a postupně s většími problémy přiznává. Viděla jsem nejeden film s gay tématikou a můžu naprosto potvrdit, že tento vysoce přesahuje kvalitou, zpracováním i výkony skoro všechno, co se v tomto žánru dá vidět. Konec filmu je sice přeslazený, ale myslím, že zanechává velmi příjemnou vzpomínku na moře a velkou a krásnou letní lásku jako by chtěl zažít úplně každý. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Skvělý film s queer tématikou. Trošku jsem měla problém s tím, že jsem nepropadla kouzlu Zkrocené hory, ale dnes chápu proč. Takhle má vypadat film o hledání...Nedávno jsem vedla zajímavé debaty (po shlédnutí filmů Shorbus a Milk krátce za sebou) o homofobii mužů - a mám pocit, že tenhle film by prostě "mužům," kteří mají i problém vyjádřit se k tomu, zda ten či onen chlap vypadá dobře, vadit nemusel. Je v podstatě o lásce, a to snad není závadné. Nepůsobí to trapně, nechutně, podivně, ale nejčistěji, jak jen může. Na to, že je to prvotina, klobouk dolů. A nechce se mi na tom hledat chyby, byl to prostě úžasně citlivě natočený film o spoustě témat a vůbec... Zajímavý komentář: tomeš ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama