Reklama

Reklama

Válka ve třetím poschodí

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Televizní adaptace jednoaktové divadelní hry Pavla Kohouta. Děj má mnoho prvků absurdního dramatu - v brzkých ranních hodinách doručí panu Bláhovi, doktoru práv,pracovník pošty dopis (Kde vzal klíče? Co tu jen dělá v jednu hodinu ráno ???), ve kterém je panu Bláhovi sdělěno, že se má připravit k válečné pohotovosti. Jedná se o nesmyslný povolávací rozkaz do vlastního bytu(!). Pan Bláha je instruován, že jeho protivník, pan Muller z NDR, se domnívá, že se chce zmocnit jeho obchodu a znásilnit mu ženu. Pan Bláha ovšem nemá o ničem tušení a nic podobného nemá v úmyslu a věří,že se jedná o pouhý trapný vtip, ale jakmile do bytu vstoupí jeden z generálů armády, začíná vše dostávat krutě reálné obrysy...... (Parlay)

(více)

Recenze (3)

kajas 

všechny recenze uživatele

První absurdní drama, které mě opravdu bavilo. Skvělé herecké výkony, psycho hudba. Až mi z toho všeho běhal mráz po zádech. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Toho, kdo přistoupí na pravidla hry a vezme v podtaz, že tato TV inscenace byla natočena na motivy divadelní hry Pavla Kohouta, která obsahuje mnoho prvků absurdního dramatu, čeká svým způsobem nevšední zážitek. Zejména díky skvělým hercům. ()

garry odpad!

všechny recenze uživatele

Toto absurdní drama má jednu chybu. Pavel Kohout byl v 50. letech fanatickým komunistou a pomáhal tyto absurdity vytvářet. ()

Reklama

Reklama