Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 1

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

aquiver 

všechny recenze uživatele

V létě se naskytla po letech projekce v kině v Praze a vzhledem k tomu, že se mi od pana Barty dost líbil jeho Krysař a můj oblíbený uživatel gudaulin zde napsal velmi pochvalnou recenzi, vyrazil jsem snímek podpořit. Jistě, popcornovému druhu diváků chybí typické ukřičené postavy, pitomosti a zběsilé tempo, artovým divákům zase hlubší obsah, jenže on je to film především o nápadech, poetice a výtvarném umění. A že krásný, jeho detailům plátno pomáhá, a je škoda, jaké animaci mainstream v kinech dává přednost... 80 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....až pojede vláček, pokvete nám máček. Pěkné, České putování odložených hraček na pomoc ztracené a unesené princezně. Citát : KRASOŇ - Tak tedy vzhůru, na tu velkou tůru !!!! MUCHA - Už zase ?? Při dramatickém letu letadla - vysavače je na pár vteřin vidět Ferda mravenec - práce všeho druhu, tentokráte jako malíř. Ve filmu je spousta odkazů na další české pohádky. A je to vlastně takové varování před diktaturou jednoho člověka, v našem případě zajímavě zahraném Jiřím Lábusem. A jak je ten člověk schopen vyvolat válku pro jednu maličkost a to kvůli ženě, ale pěkná žena není zase taková maličkost a tak si položme otázku, kdo by kvůli pěkné ženě nevyvolal válku ? Hudbu dělal Michal Pavlíček a na dvd je spousta materiálu. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Jiří Barta je duhej Švankmajer, jeho bizarní postavičky jsou perfektní a ve spojení různých předmětů, které se povalují dlouhou dobu na půdě, je to nádherná kouzelná podívaná! Výborně nadabované postavičky v čele s " Hlavou " jiřího Lábuse jsou bezvadné! K tomu vynikající hudba Michala Pavlíčka (ani se mě nechce věřit, že dokázal zkomponovat tak různorodou hudbu) a vznikl originální animovaný snímek, na který se rád zase někdy podívám. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a nápaditá pohádka pro dospělé. Mně osobně se velice líbilo nápadité využití různých věcí na staré zaprášené půdě. Film má díky tomu svou krásnou poetiku, i když nehýří nejlepšími efekty a nejmodernější animací. Navíc jde o otevřenou kritiku všech totalit a absolutní moci nad jakýmkoliv člověkem - to nepovažuju za rýpání se v minulosti, ale za stále aktuální hrozbu, které je potřeba se bránit, především správným nastavením hodnot. Z postav se mi nejvíc líbila Pomněnka, která udržovala "rodinný krb", a proto taky nikdo neváhal pro její záchranu něco obětovat. Z mého pohledu velice pěkné a pohádkové - dobro je tu dobré a zlo zlé. Jak film působí na děti nemohu bohužel posoudit, ty naše jsou ještě příliš malé :-) Zajímavé komentáře: kinej, rikitiki, gudaulin, D. Moore, Slarque. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Olbřímí exploze dětské obrazotvornosti a fantazie spojená s řemeslnou zručností nejvyšší úrovně, dělá z tohoto snímku jeden z nejlepších porevolučních animovaných počinů. A to, že je řada věcí pouze nakousnutá (častá to výtka v komentářích vůkol), není vůbec na škodu věci...od čeho jiného máme vlastní fantazii, než právě od toho, že si to nedořečené domyslíme sami. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se celkem 333 dnů (16.6. 2007 – 5.9. 2008). (Trainspotter)
  • Český lev 2009 za výtvarný počin roku. (zdeny99)

Reklama

Reklama