Reklama

Reklama

Životopisný příběh se věnuje skutečné taneční dvojici z doby před první světovou válkou. Vernon Castle, komik z divadelní revue, bojující o každodenní přežití, potkává roku 1911 na pláži začínající, ale ambiciozní tanečnici Irene. Cesty osudu je zavedou do Paříže, kde se spolu snaží prosadit ve společenském tanci. Ze zprvu neznámé dvojice "vyrobí" schopná manažerka Edna miláčky Francie, později i Spojených států. První světová válka, kdy Vernon narukoval do Kanadského královského letectva jako pilot, však zastaví kariéru této taneční i manželské dvojice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čím dřív pochopíte, že tohle není klasický muzikál s Fredem a Ginger, ale "pouze" životopisný snímek o slavném tanečním páru, tím dřív máte vyhráno. První polovina tak bohužel trpí klasickým "musíme narvat co nejvíc událostí na co nejkratší časový úsek", ale vynahrazuje to druhá, při které jsem se vážně bál, jak to všechno dopadne. Že to je celkem síla asi nemusím dodávat a ještě bych jen pochválil skvělého Brennana, který si sem letmo odskočil předvěst, že jeho záběr rolí je vážně neskutečný. Snad jediný Astairův sidekick, který se vyrovnal duu Blore-Horton. ()

burina 

všechny recenze uživatele

To najlepšie nakoniec. Síce sa nejedná o komédiu, ale aj tak si myslím, že sa v prvej polovici celkom pobavíte a na záver dojmete. Krásne... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Ve filmech těchto dvou bohem nadaných tanečníků stačí se na ně dívat a vychutnávat výpravu; příběh je důležitý až někde ve třetím plánu. Tento film má pěkný příběh ještě navíc. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Choreografie 8/10/// +kvalitní, výpravné, dějově bohaté -méně hudby, tance i zpěvu, více dramatické, není to tolik chytlavé/// Říká se, že v jednoduchosti je síla. Možná proto mě starší kousky této dvojice dokázali více vtáhnout do děje. Tento film naopak zapracoval na scénáři a příběhu vůbec, takže to není jen točené pro efekt. Tedy čistě pro to aby se mohla hlavní dvojice na plátně vyřádit a předvést co umí. Snímek prostě buduje i nějaký příběh, chce něco odvyprávět a to se mu daří. Život v tanci je kvalitní po všech stránkách. Je škoda, že má především dramatický nádech, vy výsledku to na diváka působí úzkostně než-li romanticky nebo komediálně. Ale změna je život a tak je potřeba brát i tento film, který je odlišný./// Celkem 75%/// ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Opět výborný film s mou milovanou kouzelnou dvojicí. Tentokrát se sice nejedná o komedii a je to smutnější, ale stejně skvělé! Konec mě dojal. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásný (leč smutný) příběh, který je ztvárněn mojí oblíbenou filmovou/taneční dvojicí. Pro mě jeden z nejlepších filmů tohoto dua. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

F.Astaire je sice mnohem přesvědčivější na tanečním parketu než v kokpitu průzkumného letadla, ale za ten dojemně symbolický závěr jednu hvězdičku navíc klidně přihodím. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nejvážnější ze všech tanečních s Astairem a Rogersovou, kterému zároveň láme vaz, že je životopisným a že ten romantický moment, na který jsem vždy čekal, přichází po patnácti minutách. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší film dvojice Astaire - Rogers. Film je podle skutečné události, díky čemuž má výrazně lepší děj než jejich předchozí filmy. Tentokrát již nejde o muzikálovou komedii, ale o dramatický film s tanečními scénami. Režijní vedení H.C. Pottera je výborné, scénář je velmi nadprůměrný a Fred Astaire a hlavně Ginger Rogers hrají skvěle. Ke kladům patří i to, že film tentokrát nemá happyend. Hubda je opět na vysoké úrovni, i když poněkud slabší než v předchozích filmech. Tentokrát je hodnocení čistých 5*. ()

PELC 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Překvapení o to větší, že tento film - jak se uvádělo, diváky v době premiéry celkově roztrpčil. Já si myslím, že film byl důstojným zakončením spolupráce Freda Astaira s Gingers Rogersovou. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze Astaire na me pusobil vzdycky jako robot (a myslim si, ze mozna byl robot :-) ), tak tohle se podarilo moc. Diky prekrasne Ginger to byl balzam pro oci...krasa, uleva, odpocinek, radost. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Filmoví historici označují rok 1939 za jeden z nejlepších v historii Hollywoodu. Něco na tom asi bude. Tenhle muzikál zcela vybočuje z klasických limonádových komedií Freda a Ginger a zaměřuje se na poměrně dramatický příběh o skutečné dvojici která Ameriku naučila tančit. Škoda, že kvůli střídání lehčí a těžší roviny nevynikne tragičnost závěru. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Život v tanci se hodně odlišuje od filmů, které spolu Fred Astaire a Ginger Rogersová natočili. Nejedná se totiž o taneční, muzikálovou romantickou oddechovku ale o životopisnej příběh a vlastně drama. Takže sem k tomu byl trochu podezřívavej jak že to dopadne. No a film mě velmi mile překvapil. Závěr byl emotivní, slzopudnej a přitom uvěřitelnej. Fred Astaire hraje svého tradičního sympaťáka, ale Ginger Rogersová předvedla parádní hereckej výkon. Ani se nedivím, že po filmech s Astairem zatoužila po vážnějších a složitějších rolích. To že udělala dobře ostatně potvrdila, Oscar je toho důkazem. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Taky bych chtěl zažít to taneční šílenství, které kdysi tihle dva zapříčinili... Asi hodnotím příliš příkře, jenže zase se mi zdálo, že první polovina filmu nasadila zbytku laťku moc vysoko – právě z ní mi zůstane v paměti několik scén: od Astairova brilantního výstupu na nádraží přes Rogersovou napodobující varietní vystoupení (v té době) známé Bessie McCoy "Yama Yama Man" až třeba po topícího se psíka Zowieho. Nebo jak ho Astaire vábí pískaným "Na krásném modrém Dunaji" – ten tehdy existoval jen asi 40 let, (zmíněný) magazín Vogue pak sotva polovinu... Bohužel ve filmu obsažený začátek války první (nerozlučně spjatý s "Tipperary") jako by přilákal tu druhou, jež odstartovala prakticky s uvedením filmu do kin (ovšem nezávisle na něm :). | Jinak reální Vernon a Irene Castle se objevili mj. ve filmu The Whirl of Life, Vernon pak dostal "Croix de guerre" a cvičil piloty, Irene mj. asistovala jako poradkyně při natáčení tohoto filmu – neprosadila však, aby Waltera hrál černoch ani aby si Rogersová adekvátně upravila vlasy a hrála v autentických šatech. Zemřela až 30 let po premiéře filmu. S jedním manželem se ještě rozvedla a další dva přežila. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Moc hezké - v zásadě souhlasím s AngelAngie. Oproti jiným filmům této dvojice o něco slabší hudba. "Jedničkou" u mne zůstává Svět valčíků. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tenhle film tak trochu vybočuje z celé série. Ale samozřejmě, že komu se líbily předchozí filmy, nebude ani tentokrát zklamaný. Filmy neskončil happy endem, do děje zasáhla válka a část filmu se odehrává v Paříži. To je to, čím se film liší od předchozích... Jinak zase nechybí spousta tanečních čísel. Z dnešního pohledu spíš jen průměr. ()

janejudyjune 

všechny recenze uživatele

Tento fim byl poslední, který jsem s Ginger Rogersovou a Fredem Astairem neviděla. Především mě překvapil konec, každopádně úžasná podívaná. ()

Reklama

Reklama