Reklama

Reklama

Příčesky

(festivalový název)
  • Japonsko Ekusute (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Yuko chce být špičkovou kadeřnicí. Každý den chodí do salónu Gilles de Rais, kde se učí tajům práce s nůžkami, a doma si vše procvičuje na figurínách s parukami. Jednoho dne ji vtrhne do domu její sestra a zanechá Yuko svou malou dceru Mami. Dívka, jejíž vlasy jsou stejně hedvábné a lesklé jako vlasy Yuko, je neobyčejně nesmělá, vystrašená a jeví stopy týrání. V přepravním kontejneru plném vlasů na příčesky je objevena mrtvola mladé ženy, které byly odebrány mnohé vnitřní orgány. V márnici si jí všimne podivný noční hlídač Yamazaki a odnese si ji domů. Brzy se Yamazaki objevuje v kadeřnictví Gilles de Rais a nabízí k prodeji nádherné prameny vlasů na příčesky. Jisté ovšem je, že zákaznice s novou okrasou dlouho spokojeny nebudou… (Natascha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Luxusní a originální japkárna se vším co k tomu patří. Vlasy rostoucí, vlasy lezoucí, vlasy zavrtávající se, vlasy vylézající ze všech možných otvorů a zákoutí jsou až překvapivě sugestivní. Jen na vlasovém nápadu to celé stát nemůže a taky nestojí. Sono to celé moc hezky a citlivě řídí(ostatně jako vždy), postavy se chovají lidsky a na herce je radost koukat. Čiaki předvádí asi to nejlepší co jsem od ní zatím viděl(a špatná nebyla zatím nikdy), starej mazák Ósugi si ve své roli vlasového úchyla úplně rochní a ani ta malá holka se v tom herecky neztratí-doprdele, v tom filmu hrajou dobře snad i ty vlasy :) ... A ten závěr vtipem fuckující všechny hororpozéry, pro které nemá humor ve škatulce horor žádné místo?Ha-háá-Tomu jeden prostě musí nadšeně tleskat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další japonská šílenost.Nebýt vyloženě WTF konce dal bych 4 hvězdy.To už Sono posral.Kdyby to skončilo orgasmem toho vlasofila,byl bych spokojenej,ale takhle jsem z toho konce opravdu zklamanej.Film mě zaujmul od samýho začátku a já jen s napětím čekal co bude dál.Tenhle snímek dokáže skloubit jak emotivní scény,tak i scény krajně nepříjemný.Navíc příjemný překvapení bylo v podobě hlavní herečky Čiaki Kurijama(Kill Bill,Battle Royale).Ale bezesporu největším plusem je jeho originalita.Tenhle kousek svůj zajímavej námět dokázal využít ve svůj prospěch a servíruje tak divákovi neokoukanou,ulítlou zábavu.Tohle prostě Japka umí.Tenhle film jistě potěší všechny lidi co by chtěli mít bujnou kštici na palici,ale nemůžou(Ať už kvůli stáří nebo,že jim prostě vlasy padaj).Tady zjistí,že opravdu není o co stát.I přes ten konec je tenhle kousek kvalitní zábavou a měl by být jasnou volbou pro diváky bažící po originálním hororu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat originální, jenže se mi vybavila rovněž zfilmovaná postarší povídka od S.Kinga o vlasech...pravda, nevraždily jako zde, ale ten nápad se v ní trochu ukrývá. Jinak jsem byl velmi spokojen, jelikož tyhle bizarnosti miluji. A pozor, slovo bizarní neznamená úchylný. Rozjezd je pomalejší, první napětí vzniká nikoliv kvůli vlasům, ale při souboji dvou sester o malou Mami. S přibývajícími minutami si má fantazie žádala více a více vlasů, což k mé radosti tvůrci splnili. Vlasy, kam se podíváš. Vlasy proudící z očí, úst, z pod nehtů, z řezných ran...vlasy škrtící, švihající, řezající, sekající. Konec Yamazakiho byl vtipný! Japonskou kinematografii příliš nevyhledávám, zejména tu duchařskou, ale vraždící vlasy se mi líbily moc. ()

petero 

všechny recenze uživatele

A že prečo majú páni radšej blondínky. Horor o vraždiacich vlasoch tu ešte nebol takže bod za originalitu ktorý však do výsledného hodnotenia nepremietam. Keď vlasy zabíjajú po tom čo sa vlastníkovi dostanú do tela (alebo aj nie) je pekne spektakulárne, toto Japonci vedia, škoda však zmysluplnosti dôvodu zabíjania, ktorý je ešte nejasnejší ako v iných ázijských hororoch a ku koncu vadí i úchylný vlasový díler a Samedy Sam čo z neho ostane je už úplná uletenosť ázijského charakteru. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Fuj, tak po tomhle horroru ke kadeřníkovi jen tak nevkročím! :) Jak je zjevné z posteru, v Ekusute se to bude vlasy jen hemžit. Ba, Ekusute rovnou aspiruje na prvenství v Guinnessově knize rekordů za množství vlasů v jednom filmu. Kam se na ně hrabe Kayako s oběšeneckou scénou z Ju-On: The Grudge 2... Sion Sono má na svědomí originální kultovku Suicide Circle, kterou je těžké zaškatulkovat. Ani Ekusute není typický vlasaticový horror, jakkoliv by tomu předchozí věty nasvědčovaly. Určitě patří mezi kvalitní lehčí bizarnosti. Zabijácké - někdy jako břitva ostré - vlasy jen tak v nějakém horroru nenajdeme. ()

Galerie (6)

Související novinky

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

15.02.2017

Pod titulem "Jak se smějí Japonci" představí jubilejní 10. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2017 snímky nejrůznějších žánrů, jež všechny spojuje pro Japonsko typický vztah k… (více)

Reklama

Reklama