Reklama

Reklama

Příčesky

(festivalový název)
  • Japonsko Ekusute (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Yuko chce být špičkovou kadeřnicí. Každý den chodí do salónu Gilles de Rais, kde se učí tajům práce s nůžkami, a doma si vše procvičuje na figurínách s parukami. Jednoho dne ji vtrhne do domu její sestra a zanechá Yuko svou malou dceru Mami. Dívka, jejíž vlasy jsou stejně hedvábné a lesklé jako vlasy Yuko, je neobyčejně nesmělá, vystrašená a jeví stopy týrání. V přepravním kontejneru plném vlasů na příčesky je objevena mrtvola mladé ženy, které byly odebrány mnohé vnitřní orgány. V márnici si jí všimne podivný noční hlídač Yamazaki a odnese si ji domů. Brzy se Yamazaki objevuje v kadeřnictví Gilles de Rais a nabízí k prodeji nádherné prameny vlasů na příčesky. Jisté ovšem je, že zákaznice s novou okrasou dlouho spokojeny nebudou… (Natascha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororová dráma od Shiona Sona. Má zaujímavý príbeh o kaderníčke, ktorá má problémy so svojou nezodpovednou nevlastnou sestrou, ale obľúbi si jej dcéru, o ktorú sa začne starať, no práve sa v nákladnom kontajneri našlo mŕtve telo, ktoré kvôli zaujímavým vlasom ukradne súdny znalec a keďže sa telo prostredníctvom svojich vlasov chce pomstiť každému, komu len môže, súdny znalec ich predáva kaderníkom a vrátane pracovníkom firmy, v ktorej pracuje aj hlavná hrdinka. Spracovanie sa mi páči, od tohto režiséra sa ani klasicky podaný horor čakať nedá, ale to vôbec neprekáža, po zaujímavom úvode sa už dej začne venovať problémom medzi postavami, takže prakticky celá polovica filmu je skôr taká rodinná dráma s pár hororovými maličkosťami, no dobre zvládnutý je aj tento žáner, ale potom už príde na rad to hlavné, samotné vlasy dostanú o dosť viac priestoru a je to väčšinu času výborne podané, ale tá záverečná štvrťhodinka mi už až tak moc nesadla, síce to je zaujímavá bizarnosť, ale k predchádzajúcemu dianiu by som skôr ocenil nejaký klasický hororový záver. Čo sa týka samotných hororových scén, tak som nadmieru spokojný. Už len samotný nápad s vlasmi si zaslúži pochvalu a navyše aj ich potenciál je tu využitý asi naplno, jednotlivé scény sú rozmanité, vlasy si v nich dokážu získať rešpekt, minimálne už len svojim množstvom a efektivitou a sú aj pomerne drsné, také ťahanie vlasov v očí alebo naťahovanie hlavy do všetkých strán pôsobia aj celkom nepríjemne. A podobných situácií je tu plno. No vrcholom absurdnosti je jedna zo záverečných scén s hlavou, behom ktorej ešte hrá aj vianočná melódia, to ma úplne dostalo. Herecké obsadenie sa mi páči, výborná Chiaki Kuriyama v hlavnej úlohe, slušné vedľajšie kladné postavy a spokojný som aj so záporákmi, síce tým skutočným je tu len jeden, vlasy, ale bavila ma aj postava súdneho znalca posadnutého vlasmi v podaní Rena Osugiho. Réžia a technická stránka sú výborné, síce od Shiona Sona mám radšej jeho čisto originálne filmy, ale aj túto hororovú tému zvládol skvelo. Som veľmi spokojný, mám rád japonské horory, zaujala ma téma s vlasmi a navyše aj obdivujem tvorbu tohto režiséra a dopadlo to presne tak, ako som očakával a chcel. Jedine až na ten záver, ale kvôli svojej bizarnosti ma zaujalo aj to. 77% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Luxusní a originální japkárna se vším co k tomu patří. Vlasy rostoucí, vlasy lezoucí, vlasy zavrtávající se, vlasy vylézající ze všech možných otvorů a zákoutí jsou až překvapivě sugestivní. Jen na vlasovém nápadu to celé stát nemůže a taky nestojí. Sono to celé moc hezky a citlivě řídí(ostatně jako vždy), postavy se chovají lidsky a na herce je radost koukat. Čiaki předvádí asi to nejlepší co jsem od ní zatím viděl(a špatná nebyla zatím nikdy), starej mazák Ósugi si ve své roli vlasového úchyla úplně rochní a ani ta malá holka se v tom herecky neztratí-doprdele, v tom filmu hrajou dobře snad i ty vlasy :) ... A ten závěr vtipem fuckující všechny hororpozéry, pro které nemá humor ve škatulce horor žádné místo?Ha-háá-Tomu jeden prostě musí nadšeně tleskat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kupodivu Docela Dobrý... Dát 3* Japonskýmu Filmu má U mně stejnou hodnotu, jako dát Americkýmu Blockbusteru 5*... Originální je to Jako Prase! Horor, kde hlavním Padouchem jsou Vlasy, no něco takovýho tu ještě Nebylo a taky je film pořádně Ujetý, šílený, Oldschoolový Jak je u Asie Zvykem, Nenudil jsem se, ale spíš to u mně místy fungovalo jako Parodie či černá Komedie než Horor:) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Fuj, tak po tomhle horroru ke kadeřníkovi jen tak nevkročím! :) Jak je zjevné z posteru, v Ekusute se to bude vlasy jen hemžit. Ba, Ekusute rovnou aspiruje na prvenství v Guinnessově knize rekordů za množství vlasů v jednom filmu. Kam se na ně hrabe Kayako s oběšeneckou scénou z Ju-On: The Grudge 2... Sion Sono má na svědomí originální kultovku Suicide Circle, kterou je těžké zaškatulkovat. Ani Ekusute není typický vlasaticový horror, jakkoliv by tomu předchozí věty nasvědčovaly. Určitě patří mezi kvalitní lehčí bizarnosti. Zabijácké - někdy jako břitva ostré - vlasy jen tak v nějakém horroru nenajdeme. ()

Galerie (6)

Související novinky

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

15.02.2017

Pod titulem "Jak se smějí Japonci" představí jubilejní 10. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2017 snímky nejrůznějších žánrů, jež všechny spojuje pro Japonsko typický vztah k… (více)

Reklama

Reklama