Reklama

Reklama

Příčesky

(festivalový název)
  • Japonsko Ekusute (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Yuko chce být špičkovou kadeřnicí. Každý den chodí do salónu Gilles de Rais, kde se učí tajům práce s nůžkami, a doma si vše procvičuje na figurínách s parukami. Jednoho dne ji vtrhne do domu její sestra a zanechá Yuko svou malou dceru Mami. Dívka, jejíž vlasy jsou stejně hedvábné a lesklé jako vlasy Yuko, je neobyčejně nesmělá, vystrašená a jeví stopy týrání. V přepravním kontejneru plném vlasů na příčesky je objevena mrtvola mladé ženy, které byly odebrány mnohé vnitřní orgány. V márnici si jí všimne podivný noční hlídač Yamazaki a odnese si ji domů. Brzy se Yamazaki objevuje v kadeřnictví Gilles de Rais a nabízí k prodeji nádherné prameny vlasů na příčesky. Jisté ovšem je, že zákaznice s novou okrasou dlouho spokojeny nebudou… (Natascha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ďalší Sonov bizár, ktorý je atmosférickou chuťovkou v podobe koncentrovaného j-hororu postaveného na brilantnom nápade. Dramatická dejová konštrukcia, ktorej opäť nechýbajú motívy ako rúcanie portrétu dokonalej, harmonickej rodiny, týranie detí či kritika skrášľovacích trendov a prehnanej starostlivosti o vlastný zovňajšok tentokrát v podobe vlasov. Možno je nasledujúca asociácia značne pritiahnutá za vlasy, ale kontajnery s príčeskami a ustrihávanie mŕtvym sa mi počas filmu pár krát spojilo s výjavmi z koncentračných táborov, kde bolo niečo podobné na dennom poriadku. Avšak tak to asi Sono nemyslel :-) Každopádne stop-motion animácia je parádna (nech si myslí kto chce, že je zastaralá, aj tak je stále zaujímavá a v tomto prípade pôsobivá), Ren Ósugi stále frajer a GoGo Yubari nám vyrástla do krásy. Len som stále čakal, kedy vytiahne Meteor hammer. Plus nebyť toho, že postavu Yamazakiho neponechali na úrovni chorého podivína, bavil by som sa viac. Záver však vo svojej šialenej humornosti perfektný. 75% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je jednoznačně nejlepší jeho způsob sebepropagace - zadejte si na youtube "Ekusute ~ Exte Hair ~Extensions (Japan) Music Video Trailer..." Každopádně poslední desetiminutovka je nejzběsilejší Miike-ovsky nemiikeovský bizár jaký široko daleko pohledět - už jen minimálně kvůli stínání hlav pomocí vlasů to stojí za vidění. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Fuj, tak po tomhle horroru ke kadeřníkovi jen tak nevkročím! :) Jak je zjevné z posteru, v Ekusute se to bude vlasy jen hemžit. Ba, Ekusute rovnou aspiruje na prvenství v Guinnessově knize rekordů za množství vlasů v jednom filmu. Kam se na ně hrabe Kayako s oběšeneckou scénou z Ju-On: The Grudge 2... Sion Sono má na svědomí originální kultovku Suicide Circle, kterou je těžké zaškatulkovat. Ani Ekusute není typický vlasaticový horror, jakkoliv by tomu předchozí věty nasvědčovaly. Určitě patří mezi kvalitní lehčí bizarnosti. Zabijácké - někdy jako břitva ostré - vlasy jen tak v nějakém horroru nenajdeme. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivý, krajně nepříjemný horor z Japonska. Představte si, že se v noci vzbudíte po zlých snech a jdete do koupelny. V zrcadle si všimnete vlasu, který vám trčí z oka. Abnormálně dlouhý vlas si s panickou hrůzou vytáhnete, ale hned na to zjistíte, že vám pramínek vlasů už stačil vyrůst z řezné rány na paži. Nic nechápete, navíc se začínáte dusit. Otevřete pusu a jazyk máte omotaný hnusným chomáčem, co končí bůhví kde... Co se děje potom, musíte zjistit sami, každopádně budete žasnout. Vizionářský režisér Shion Sono (Suicide Circle, Strange Circus) si tentokrát vzal na paškál nepostradatelný artikl každé asijské duchařiny a zpracoval ho do neokoukaného námětu, stylem sobě vlastním. Vznikla tak zvláštní, lehce úchylná podívaná, která se sice rozbíhá až ve své druhé polovině, ale vlasů, jakožto vraždícího nástroje, využívá nečekaně dobře a na maximum. Doporučuje 7 kadeřníků z deseti. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorické scény plné vlasů jsou jistě velkým lákadlem tohoto filmu. Pasáží, kde se to vlasy a příčesky jen hemží, je naštěstí relativně velké množství a tudíž trochu maskují fakt, že hlavní "záporák" je směšný až hrůza. Nevím jestli to byla snaha o žánrové zpestření, bohužel však postava Yamazakiho není ani vtipná, ani hrůzyplná (což je u hororu základ). Nepříliš zajímavá a lehce vynechatelná mi přišla linie s malou týranou Mami. Nezvyklé je, že vraždícím objektem zde není ani tak nějaká bytost, ale opravdu pouze vlasy, a i když mají původ v konkrétním lidském těle, málokdy za záplavou vlasů cítíme hněv dané dívky (i když se nám to snaží Sion Sono - celkem neúspěšně - pomocí psychouše Yamazakiho vnuknout), spíš nás děsí samotné vlasy, které dovedou být ve své kráse i děsivé... Jestli se ale toužíte bát, hledejte spíše jinde. U Ekusute byste našli spíše místy zajímavou, nepříjemnou atmosféru (viz procházení místností plnou vlasů), než pořádné lekačky a opravdu děsivé scény. ()

Galerie (6)

Související novinky

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

15.02.2017

Pod titulem "Jak se smějí Japonci" představí jubilejní 10. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2017 snímky nejrůznějších žánrů, jež všechny spojuje pro Japonsko typický vztah k… (více)

Reklama

Reklama