Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Exmariňák Pepper, pronásledovaný myšlenkou, že opustil při poslední misi kamaráda v Afghánistánu, sestaví speciální komando bývalých žoldáků, aby ho zachránil. Nikdo z nich si však neuvědomuje, s kým budou muset bojovat. Nastane neobyčejný boj o přežití mezi moderně vyzbrojenými americkými vojáky a staletími neporaženými afghánskými bojovníky. Během bojů byly protisovětské jednotky mudžáhidů vyzbrojovány a cvičeny agenty CIA a dotovány USA jako součást boje proti rozpínání Sovětského svazu. Bojů se na straně mudžáhidů údajně zúčastnily též pákistánské speciální jednotky, tzv. Černí čápi, převlečení za afghánské mudžáhidy. (Magic Box)

(více)

Recenze (42)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trošičku se přiznám, že jsem pod názvem tohoto filmu čekal vcelku vazbu film, proto asi ten odpad. Jenže nakonec pravda se ukázala krutější, než skutečně je a já jsem si tak mohl naplno užít tuhlenctu krávovinu, kde příběh ROZHODNĚ stojí za povšimnutí, protože to musel napsat fakt nějakej retard, jinak to ani nevidim. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Afghanistán ešte nikdy nebol zobrazený takto kruto a krvavo... ale nie toto nie je vojnový film ako by sa podľa názvu mohlo zdať, tu sa niekto hrá na bubákov akéhosi Džinghistána či akého Mohameda, nudná až nezáživná amatérčina a zbytočnosť, aspoň že sa to špičkové komando vojakov snaží tváriť že vie bojovať a nie len tlápať zbytočné dialógy. Sakriš, na čo takéto prkotinky vôbec točia. Ani sa nečudujem že to malo rozpočet iba 1,5miliona USD, ináč by toho bubáka v plášti nahradili počítačovou animáciou ešte strašnejšieho bubáka. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pepper je klikař. Někdo si z Afghanitanu přiveze kapavku, někdo tam nechá kus sebe (ruku, nohu, hlavu) no a on může směle postovat traumatický stres - když zrovna tvrdě spící neškrtí manželku tak alespoň zbraní ohrožuje šatní skřín (co kdyby se tam skrejval milenec) nebo vypálí celej zásobník do zdi, která se na něj blbě zatvářila. Do toho chlastá první ligu, myšlenkama je v přítomnosti nepřítomnej a tak nějak celkově mu okázale mrdá či solidně jebe. V tomto stavu ho zastihne Míša Medsnů, kterej má nejakčnější scénu na obalu filmu, a nabídne mu práci. Pepper dá okázale najevo souhlas - začne si nožem pižlat ruku do krve a u toho se chechtat (takhle dávám souhlas najevo běžně) - a tak už zbývá jen svolat tým. Jeden černej, jeden teplej, jeden motorkářskej a jeden navíc od Míši. Mise je jasná a tradá do toho. Všechno se posere a naše parta hic skončí v jeskyni kde je likviduje duch kterej má skvělej look - Hraje ho někdo, kdo má přes sebe natažený bílý prostěradlo. Jako bez prdele, to je fakt vzhled hlavního bubáka. Bílý prostěradlo je pěkná svině a tak náš C - team chcípá a po roce objevenej švagr (kterýho v tý jeskyni objevěj) , ke konci mocně zahlásí že je duch samotnýho praotce všech kulturistů - Činkyschána. Tak a teď mi kažte jedinýho blba co tenhle film bude brát vážně...to prostě nejde. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No mohla to bejt zábavná píčovinka, leč bohužel neklaplo to. Trapnost nad trapnost, jenom občas takový záblesk kvalitního trasháckého nápadu, ale nic co by mě opravňovalo tuto kravinu hodnotit výše než jí hodnotím. Nato to bohužel dostatečně kvalitní sranec dle mých měřítek rozhodně nebyl.15% ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Ufff! Vím, že Madsen občas rád přijme nějakou tu roličku v béčkových akčňácích... Tady ale šel rovnou do déčka. Film je ejdním slovem strašný a jediné co se mi tam líbilo byly ty dva Defíky jedoucí pouštní krajinou... Mám sto chutí vyřvat do světa jak debilní to mělo zápletku, ale to bych vykecal případným dalším obětem Afghánistánu celou pointu... Opravdu šílené, měl jsem uposlechnout varování těch co to již viděli. Čingischána na všechny kdo za tenhle film můžou ! ODPAD ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Na Afghánistánu už si vylámalo klencáky kdejaké prase, Brežněv, Černěnko či Jirka Křoví, což mělo být jasným signálem, že osoba chabého rozumu, která se rozhodla vytvořit biják se svou svitou sběračů starého papíru pohoří taktéž, no ty voe, to byl nátěr, Alkajdá by se zaradovala a imaginární strýček Usáma Blik Ládík chčije smíchy na korán. No, není divu, mám dokonce pocit, že slyším turbíny džamba, kteréžto se řítí sebevražedně zlikvidovat chatrče na periférii Dolní Kyselé Prdele, které obývají všichni zúčastnivší se na tomto trestném činu. Pokud ne, tím myslím, pokud může vlastnit kterýkoliv imbecil z inkriminovaných něco víc, než zechcanou jurtu, pak je život nespravedlivý a já v pondělí konvertuji k vesmírným muslimům, Aštar aghbar! ()

Sašenka165 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Dalších zbytečně strávených devadesát minut mého života. Ze začátku to vypadalo na celkem průměrný film o traumatizovaném Pepperovi. Pár docela povedených vtípků a nechutně zpomalovaná akční scéna (tenhle typ zpomalování mi fakt hodně vadí). Pak přišel zlom, když se objevila ženská v bílé burce a začala tam poletovat. V té chvíli jsem si řekla: Tohle má být duch? No, to oni asi neměli prachy na efekty. Tenhle styl mi připomíná strašidla u Švandy dudáka. Ještě, že to neudělali jako v Trháku :). Už ve chvíli, kdy vlezli do jeskyně a začalo je tam vraždit "monstrum" jsem věděla, že je to absolutní odpad. Když pak ještě Johnny zařval: Já jsem Čingischán! Ležela jsem mrtvá smíchy. Dokonce ani Michael Madsen to nezachránil, a to už je fakticky co říct. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých velkých restů z minulosti. Jednou jsem to rozkoukal a usl sem. Teď doháňka a musím říct, že z původního odpadu, co jsem chtěl dát měním na jednu hvězdu za troufalost tohle veledílo natočit. Navíc, když to porovnám s dílami, co se točí dnes, tak je toto fakt klenot. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na Afghánistán se podívat dá, ale maximálně jednou za život. Nenašel jsem tady nic co bych musel vidět znovu. Pár světlejších chvilek tady je- to bezesporu, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Nejvíce jsem trpěl u nelogických scén a nudné atmosféře. Jen by mě zajímalo, kolik se tvůrcům podařilo na tomhle vytřískat peněz. Hodně slabých 40%. ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už válečný film tak velkolepý a název má být ve filmu dost dobře masakrem pojat ale tohle děláte si prdel. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Jako chlap nestačíš na jednu ženskou !! Nechápu, jak tě mohlo napadnout začít si se dvěma najednou !!" ;) Když se nad tím průměrně inteligentní pacient po lobotomii zamyslí, opět tu máme film, s jehož obsahem nemá distributorův oficiální text ale vůbec nic společného !! ;) Pepper je trošku magor, má dost živé sny, občas povalujíce se po zemi připomíná epileptika, leč doktoři mají pojmenování pro všemožné výpadky mozku, a tak se o Pepperovi říká, že trpí posttraumatickým stresem, a tak není divu, že když začne přemlouvat své bývalé parťáky k banální velmi dobře placené misi, všem se to zřejmě zdá jako veliká prdel !! A tak vyrazí do Afghánistánu, oblíbené země většiny Američanů, aby vyzvedli jakéhosi Ahmeda a dostali ho za hranice.. Jenže pak se to všechno nějak posere.. Ne film, ten se zmítá ve sračkách už od úvodních titulků, to jen ta jednoduchá mise dostává pořádné trhliny, když všichni uvíznou díky dost dementnímu oslímu můstku uvnitř obrovské jeskyně.. Tam Pepper narazí na bratra svojí bejvalky, kterého považoval za mrtvého, a to ještě netuší, že jeho švagr je duchem Čingischána !! ;) Ale nikomu to nepřipadá ani trochu zvláštní, stejně jako ti směšní bubáci všude kolem..;) Faktem je, že Afghan Knights jsou velmi vtipní, byť často spíš právě v momentech, kdy se tvůrci snaží děsit či udivovat akcí, a najde se tu opravdu spousta hodně podařených hlášek, s jejichž pomocí však byť aspoň průměrný film neudělá ani David Copperfield !! Moc by mě zajímalo, jaký smysl mají právě podobné filmy, protože tohle ani jako lákadlo cestovních kanceláří díru do světa neudělá, přilákat nějakého turistu do této "příjemné" destinace dá ještě dlouho kurevskou práci komukoliv !! ;) Afghánistán patří právě k takovým snímkům, nad jejichž duchaplností a poselstvím přemýšlíte ještě týden po jejich zhlédnutí, ačkoliv víte, že nic dalšího raději ani vědět nechcete.. Divák je znechucený a unavený, a tak si myslím, že jediný, soudě podle té silikonové krasavice, kterou měl hozenou přes rameno, kdo si tenhle ultralaciný (s)hit užil, byl polozapomenutý tragéd Michael Madsen.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo sa tu nekoná, skôr sa len pátra a mstí, pekne po americku. Dráma tu už nehrozí vôbec a čo sa týka hororu, tie záverečné minúty sú skôr mysteriózneho razenia. Takže si nedajte kaziť dojem tagmi, aj keď úprimne je pomerne ťažké určiť žánrové zaradenie tohoto filmu. Skôr nedotiahnutý námet. Vo všetkých svojich aspektoch. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že půjde pouze o válečný film. Začátek tomu hodně napovídal. Pak se nedělo témeř nic, co by nějakým způsobem stálo za řeč. Sice se objeví nějaká ta směšná scéna, ale jenom proto, aby se odlehčila ta nehorázná nuda. Ta byla v zápětí vystřídaná hodně slabou duchařinou. Více nervů jsem zažila, když mi při filmu dvakrát spadlo žehlící prkno a já chytala žehličku, aby mi nespadla na nohy nebo na koberec. ()

Rocky88 odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi někdo říct, jak někdo může na takovouhle chujovinu přijít? Scénář je stejně podivný, jako mnou nedávno viděné 1942 - a co teprve, když se do takovéhoto umění vloží hudebník typu Jona Leeho a režisér typu Allana Harmona. Nad výsledkem potom divák nevěřícně kroutí hlavou - děsivý střih, drsnou rockovou hudbu střídá "napínavé" dunění a vše korunuje Harmon ve scéně, kdy na diváka vyšle mudžáhida v prostěradle v domění, že každý uvěří, že jde o ducha. . . No prostě hrůza. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nedostalo více tajemna. Příběh je hodně jednoduchý a řekl bych, až odfláknutý. Mrzelo mě, že Michael Madsen (ikona akčních filmů 90.let) nedostal více prostoru a byl spíše v ústranní :-( Jinak slušné Béčko. 35% ()

Tomasso001 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná spatlanina, čím se prokousáváte dál filmem, ím je to horší a horší. Nakonec už jen nad ím nesmyslem kroutíte hlavou. ()

Kosmik 1 odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ne, větší slátaninu s tak otřesnými dialogy a nudným, bezvládným, mrtvým příběhem jsem jakživ nezažil. A to jsem si od názvu sliboval pořádný nářez....ale tak už to bývá. Nalákat na název, obal, ale pak hovno z toho. 0% ()

jefff odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamaní roku! Na Afganistán jsem se těšil jak malej, těšil jsem se jak Madsen rozjedenějakou ultradrnou brutální akci a ono nic. Hrozný nekoukatelný a absolutně zbytečný film. ()

dris odpad!

všechny recenze uživatele

Na Afghánistán jsem se podíval jen kvůli Madsena, na plakátu je sice v popředí, ale ve filmu jen mihne s nahou prostitutkou na rameni. Už se nedivím, že za rok 2010 má Madsen napsaných 17 filmů. Stejnak je to borec a jediné na co se ve filmu dá dívat je on a jediná obstojná scéna je sním a jeho mrtvou "kamarádkou". V reálném životě si ho představuju, jako Bruce Campbella ve filmu Jmenuji se Bruce. Co se týče samostatného filmu větší prázdné nesmyslné nic jsem snad ještě neviděl. Závěr: Madsen je bůh Afghánistán sračka. ()

Reklama

Reklama