Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 087)

Cival 

všechny recenze uživatele

Masakr z doby plné paradoxů. Brutální béčko s naprosto vypulírovným a nejen po finační stránce skrz naskrz áčkovým vizuálem. Škoda jistý monotónnosti. Tři s plusem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson je dost nevyzpytatelný režisér, protože člověk nikdy neví, jestli jeho další projekt dopadne dobře, nebo naopak opravdu špatně. No tentokrát mu to naštěstí vyšlo - Death Race je královskou béčkovou zábavou, která sice není tak bláznivá jako Doomsday, ale mnohem lépe drží pohromadě. Tímhle filmem mě tedy Anderson potěšil, ale AvP mu stejně neodpustím. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Američani poměrně věrně zachytili stav na českých silnicích. Navíc ten drsnej kukuč, co tam Jason Statham nahazoval, údajně odkoukal od českých řidičů, ti mají totiž stejný výraz, když je předjíždí ženská. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Andersonovi by už mal konečne niekto povedať, nech sa vykašle na písanie scenárov. Ako režisér to dokáže parádne roztočiť, tento film je toho dôkazom, ale človek si kvôli tej vizuálnej akčnej žranici musí vytrpieť všetok ten stupídny dej. Death Race totiž nie je vedome blbý ako Doomsday, Anderson sa zjavne snaží o niečo viac, ale nejde mu to. Nejde a nejde. Je to škoda, lebo dokonca aj vážne scény, keď Statham dumá nad fotkou svojej dcérky, majú v Andersonovom režijnom podaní niečo do seba. Len tie drísty, tie to všetko posielajú pod fialky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Paul Anderson se spřáhnul s Rogerem Cormanem a výsledkem je třeskutá předělávka kultovního Death race 2000, ve které to do sebe perou vězni odsouzení na smrt v rytmu řízných kytar a klipového střihu. Je to videohra se vším všudy (sbírání zbraní a štítů), ale projednou divákovi rozhodně joystick nechybí, poněvadž hrdinové sestoupili z plakátů klasických ‚racing games‘ a jezdí tak rychle, až zapomente, že to mělo i nějaké kecy, které měly rámovat děj. Anderson překročil vlastní stín i všechna očekávání a natočil svůj nejzábavnější, nejúchylnější a hlavně nejlepší film, který ho opravňuje k tomu, aby si podal ruku s Neilem Marshallem a zároveň nakopal do prdele Wachowské. PS: Ta destrukce kamionu konkuruje i Chrisu Nolanovi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson točí takové jednoduché akční filmy, které mají pobavit svými efekty, stejně jako je u Rallye smrti, jenže já si nemohu pomoci, koukal jsem na film a přitom mi přišlo jako bych hrál hru, dost neskutečnou hru, jako byl třeba Megarace, z hlubokých let minulých, nebo i z novějších, kde jsem řídil ve hře Carmageddon vrak, a získával tím, že jsem něco vzal zbraně nebo štít. No, asi to nebudu dál pitvat. Tento film je jeden velký holý nesmysl, ale o to tu také jde. Velký nesmysl s velkými efekty a s akčním Jasonem Stathamem, takže co víc si vlastně přát? Vypnout, bavit se, divit se, zakrývat si u nechutností oči. Troufnout si tvrdit, že tenhle film je hodně solidní pecka koukám nebude takový problém. Anderson umí akci točit, a tady se mu to povedlo. U něj prostě vypnete, a sledujete akci, a kdo Vám nabídne solidnější akci než v současné době právě Anderson a stereotypní ale sympatický Jason Statham? ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Absolutní akční béčko, které jede jako dobře promazaný stroj. Režisér Anderson má nápady a nebojí se je použít, takže se připravte na poctivé násilí, rockovou hudbu a drsňácké hlášky v tom nejlepším podání. Co na tom, že je to celé neskutečná pitomost? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $36,316,032Tržby Celosvetovo $74,908,349Tržby za predaj DVD v USA $21,681,958 //počet predaných kusov 1,036,676║ Paul W.S. Anderson??? Nuž čo sa dalo od tohto béčkara čakať, no nič viac než béčko, presnejšie dosť nezáživné, kde to skoro na každom kroku pripomína Mad Maxa ale dosť nevydareného. Príbeh je tak blbý až to bolí, postavy placaté ako kameň, hlášky nulové, jedine akcia ako tak prejde ale žiadne preborné novinky na tomto poli sa tiež neudejú, proste je to len kopírovanie zaužívaných trendov najväčšieho vykrádača posledného desaťročia. Škoda mohlo to byť aspoň o niečo zábavnejšie, dosť ťažko sa to dopozerávalo. /25%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní blbina, kterou si mne Anderson dokonale získal. Auta (bouračky), drsný maníci (Statham), sexy baby (Natalie Martinez), brutalita (průstřely, průpichy, průrazy, průdušky a další průvěci) a to všechno v koktejlu, který se svou béčkovostí přímo chlubí a dělá ze sebe videoklipového otloukánka s inteligencí právě narozeného telete. Jenže Anderson umí dojit naše zaprášené 80s touhy a skryté rezervy testosteronu tak chytře, že byste mu snad přáli i zbrusu novou kategorii na Oscarech. Po opuštění sálu jsem byl jako králíček Energizer... nabitý na 150 procent. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlenkovitý výplach, do kterého jako vždycky skvěle zapadne Jason Statham, hromada tvrdých černochů a nějaká pěkná holka s dobrou postavou a velkým výstřihem. Co chybí? Snad jedině si pustit Death race 2000 a vidět, odkud se snažil Paul W. S. Anderson opisovat. Moc se mu to nedařilo a tak pro jistotu vše ještě upravil do verze, kdy jezdí vězni Rallye smrti ve věznici pro požitek diváků a pro pořádnou výplatní pásku paní ředitelky. Kdo stále obdivuje nesmrtelného a nezničitelného Jasona Stathama bude potěšen, avšak mě už nebaví jeho ultimátnost a rád bych ho viděl umřít (žádné nové srdce, žádné napojení na Audi A8...). Samozřejmě ne ve skutečnosti, ale aspoň v některém jeho filmu. Závody nejsou nikterak úchvatné a dosti předvídatelné (to mají společné s dějem) a o závěru snad ani netřeba mluvit. Béčko, které chce být béčkem a je ochotné pro to snad i zaprodat duši. On se ten Andreson nikdy neponaučí, možná kdyby chtěl, mohl by jednou zase natočit nějaký opravdu zajímavý film... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul W.S. Anderson .. Don't be stupid. Nepovedlo se! __ Tentokrát řádně namakaný Jason Stantham si prostě občas (či spíše často) musí zahrát v nějaké plytké blbině. Paul W.S. Anderson je ovšem permanentně na svém (hnojišti). Scénář a vývoj dění je jednoduché jak facka a jede přímočaře jako ty závodní kraksny, jen není tak rychlé a když se déle mluví, začínají uši hodně bolet. Místy svým špinavým stylem vykreslené budoucnosti připomíná Doomsday, jenže není vůbec tak zábavný. Nezachrání ho ani destruktivní obrněný truck, prsaté navigátorky, sprostá Joan Allen, ani slušná Stage 2. V první třetině jsem měl co dělat, abych nenápaditostí neusnul. Ovšem takový SE s délkou pouhých 89 minut nemusí být k zahození. Jen pochybuji, že se k tomu někdy dokopu - třeba bych nakonec nudně zabil jen o pár minut méně... ___ Pokud chcete vidět kvalitní závody, dejte si Speed Racer. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Akce je výborná, ale je jí málo, dlouhých debilních dialogů naopak hodně a Jason to všechno spasit nemůže, i kdyby zatínal svaly sebevíc. Nakonec lehké zklamání, přestože mám pro Andersonovo hraní si s velkými autíčky pochopení. 6/10 Kratší SE snad bude lepší. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvu polovicu filmu velmi nakazliva blbost, druhu polovicu vdaka opakovaniu uz videneho slusne zabavna blbost. 7/10. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná Andersonova adaptace Carmageddonu a přiznaný remake Death Race 2000. Nebýt Rallye smrti tak zapšklá a bez vtipu, potažmo ujetosti, tak mohla směle konkurovat i béčkovému králi letošní sezóny, Soudnému dni. Ani tady totiž není béčko synonymem pro neumětelství, ale nefalšovanou zábavu. Sice tupou (ale ne hloupě), avšak zároveň stylovou, nabušenou a nepřetržitou, byť poněkud repetitivní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kruté, drsné, brutální. Stará verze s Carradinem a Stallonem se tomuhle vůbec nemůže rovnat. Závody jsou supr, všechno bouchá všude se střílí a Anderson šel tak daleko, že tam jsou normálně vidoherní módy alá vjedu na políčko s mečem a dostanu zbraně..pecka přesně tohle jsem chtěl někde vidět. A do toho novodobý akční král Jason Statham v masce láme vazy spoluvězňům a dělá uhrančivý pohledy do kamery. Jason mi poslední dobou vůbec dělá radost, protože je jedinný stále věrný akčnímu žánru, když Rock hraje v dětských komediích a Vin Diesel zmizel. Death Race sice není taková anarchie jako třeba Doomsday, ale střelby do "civilů" a detailů rozsračkovaných těl rotačákem se dočkáme taky. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Několik poznámek: 1, Anderson je mistr okamžiku, ale nefunguje mu celek. Respektive zvládá střídat rytmus záběrů (což je navíc zásluha střihu, ne režiséra), ale tempo filmu nikterak nemění a jede na stejně monotónní frekvenci od začátku do konce. Přirozeně to je chyba. 2, Oproti vertikálnímu modelu Speed Racera, kde se vozy neustále odlepovaly od země (nedosti na tom ani dráha nebyla plochá), pracuje Death Race výhradně se starosvětskou horizontálou. Problém je, že když se nad tím zamyslíte, zjistíte, že celá ta akce jsou jen takový schématicky žánrový a fušersky natočený prostocviky, který těží hlavně ze střihu. Třeba kamera je totálně rutinní. A rovněž si nikdo nedělal starosti s tím, aby provázal obraz a hudbu, tudíž oboje má podobu kontrapunktu (respektive do hotového vizuálu kdosi jen pustil dunivý OST, což má ke kreativitě věru daleko). 3, Řada postav ve filmu nemá jakoukoliv úlohu. Jejich úkol je čistě stylistický – mají rytmizovat akční scény (viz onen rytmus záběrů výše), což funguje tak, že na 15 záběrů ze závodů připadá vždy jeden až dva záběry na stojící postavy (hlavně bachař a ti tři mechanici Stathama). Ano, je to zvrhlé, ale účinné. A za druhý utužují postavy charakter Stathama (on stoupá postupně nahoru, zatímco oni dolu), což je v jeho filmech už tradicí. 4, Celý portfolio Andersona sestává takřka výhradně z adaptací (PC) her. Jestli se má kolem roku 2050 skutečně sloučit kinematografie s interaktivními světy, tak tenhle film s bonusy a štíty sbíranými po trati je toho nechtěným předvojem. 5, Mytologie (jestli se o něčem takovém dá mluvit) Death Race spadá sice do budoucnosti, ale tematizuje současnost, jelikož reaguje na všemožný civilizační choroby a nutnost zásobovat otupělý davy čím dal tvrdším zbožím na hraně snuffu. Na rozdíl od modelu Rychle a zběsile, který Anderson s chutí převzal, ale nesleduje Velký bratr nás - naopak my sledujeme Velkého bratra, protože Orwellovy teze jsou mrtvé a nastupuje Huxley se svým: „ubavíme se k smrti; zahubí nás to, co milujeme.“ 6, Jestliže je screenplay béčkový, tak dialogy nemají daleko k céčku. Doporučil bych Andersonovi naverbovat příště na scénář odborníky a zůstat u režie. ____ Závěrem: Kdyby natáčeli Prodigy film, vypadal by nejspíš takhle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vězni jsou novodobí Gladiátoři a Terminal Island je jejich Koloseum…. Mé pocity jsou rozporuplný. Proč? Zastavme se u několika hesel: ULTIMÁTNÍ AUTOMASAKR - tak pod to se podepíšu!! Ovšem jen pokud o něco jde. A v tom je největší kámen úrazu. Mám totiž problém u filmů Paul W.S. Andersona: nedostanu ,,atmosféru“ pod kůži. Prostě koukám, řeknu si ,,to je dobrý“ a nic. Přesto, že výtečná zvuková složka rve ušní bubínky (DTS), adrenalinový srdce zůstává v klidu. BUĎTE V AUTĚ SE SVÝM ŘIDIČEM - každej z nich je navenek řidič a uvnitř zasranej hajzl. Mám rád věci dělaný na efekt, ale nic se nemá přehánět. A hlavně by bylo dobrý zvážit, kdy to má (a kdy nemá) smysl. Divný jsou hlášky (typu ,,jsi tvrdej chlap“), záporáci neosobní. A J.Statham? Producenti dobře ví, že za volantem mu to sekne nejvíc. NEVHODNÉ PRO DĚTI DO 18ti LET - je tu celkem dost krvavých záběrů, při kterých si labužníci smlsnou. Jsou příjemným doplňkem dravý akční jízdy. Ale jde hlavně o střih. A to, že je něco zahalený do šedivýho hávu ještě neznamená, že je ponurý, deprimující. Možná jsou 3* málo, ale na mě se TO bere moc vážně. Chybí odlehčení, ty keci kolem nežeru. Akce to je, ale žádný ,,fluidum“, jenž by mě naladilo na správnou notu. Ale jistý věci stojí za další zhlédnutí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Haslinger: 1. A Hard Sport for a Hard Age 1:48 ,2. Grim The Reaper 1:39 ,3. Death Race Main Titles 3:01 ,4. Riot 1:12 ,5. Prison Arrival 2:28 ,6. Meet The Monster 1:51 ,7. Punch it! 3:42 ,8. Frank Walk 2:08 ,9. Hennessey 0:11 ,10. Say What? 1:58 ,11. Man on a Rampage 2:35 ,12. You Are Not Fit for Society 3:05 ,13. Lose Him or Kill Him 1:40 ,14. Solitary 0:43 ,15. The Final Race 4:18 ,16. Good Luck Joe 2:08 ,17. Frank Surrenders 0:58 ,18. Terminal 1:19 ,19. A Chance for Something Else 4:16 , ()

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama