Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál Drive z produkce televize Fox (Dr. House, Prison Break) sleduje osudy několika Američanů, kteří jsou jednoho dne vrženi přímo do ilegálního závodu napříč Amerikou. Ti buď z vlastní iniciativy závod vyhledali, zlákáni lukrativní cenou pro vítěze - který dostane celých 32 milionů dolarů - nebo přímo donuceni tak bojovat o svůj život, nebo život někoho koho milují. To je případ hlavního hrdiny.

Alex Tully, mimochodem bývalý automobilový závodník, přichází o svoji ženu a dozvídá se, že jedině prvenstvím v tomto závodě ji může dostat zpět. Hned na začátku se k Alexovi připojí dívka Corrina, která má k závodění podobný důvod jako Alex. Pokud náhodou po cestě do práce potkáte nějaké poblázněné řidiče, buďte pro jednou méně kritičtí. Můžou závodit o své životy... (t0ny)

(více)

Recenze (21)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál neměl být zrušen. Opíral se o nejlepšího klaďase Nathana Filliona a suprovýho drsňáka Kevina Alejandra. Těžil z automobilových honiček, tajemna ohledně nelegálních závodů, pomalu vytahovaných kostlivců ze skříně jednotlivých závodníků, uchvatnou kameru, která přelétávala z jednoho vozu do druhého, kde jakoby neexistovala skla, a v neposlední řadě o skutečnost, že valná část účastníků závodu je v tom zainteresována nedobrovolně a nikdo netuší, kde bude další checkpoint. Ukažte mi lepší materiál na skvělý akční seriál. Přesto se našel nějakej dobrák, kterej ten seriál prostě zrušil. Nejhorší je, že Drive nedali prostor aspoň dodělat sezónu a něco prostě vysvětlit, ukázat, dovyprávět. Místo toho radši šroubovali Prison Break do nesmyslných variant, až z toho vznikla příšerná ucancaná sračka. Jsou halt věci, který se nedají pochopit. Tohoto seriálu je ale opravdu škoda. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Děr v logice je habaděj a s každým novým dílem je znát, že se scenáristé začínají ve vlastních nitkách pomalu ztrácet, ale Drive rozhodně nepostrádá "drajv", honičky vypadají za televizní rozpočet lépe než třetí a čtvrté Rychle a zběsile a Nathan Fillion zas a znovu dokazuje, že už by ho měl někdo konečně protáhnout do Hollywoodu a pořádně mu nastartovat kariéru (Uncharted je za rohem... Halóóóóó). Není ale sám. Největší síla Drive totiž není v akci, ani ve vozovém parku (ten je naopak dost laciný), ale v postavách, z nichž některé nemají moc co nabídnout a slouží spíš jako zdroj WTF náhod a dějové vaty (zlodějka z New Orleans, matka s miminem, otravné duo černošek), ale mnohé jsou napsané až překvapivě dobře (Fillionův Alex, bratři mexikánci, otec s dcerou v podání Dylana "Dr. Connorse ze Spideyho" Bakera a Emmy Stone) a dokáží svými osudy přitáhnout k obrazovce. Škoda, že jen na šest dílů, protože u Foxů znovu rovnou řezali, než aby dvakrát měřili. Jak typické. Alespoň závěrečnému dílu mohli dát zelenou. 7/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- 1. SÉRIE --- Další z řady hodně nadějných projektů, které stanice FOX zabila tím, že je předčasně utnula. V Drive se tak stalo po šestém díle a to právě v době, kdy se děj teprve začal opravdu rozjíždět a zamotávat. Ano, pár nelogičností by se našlo, ale ty neubírají na faktu, že Drive byl svým námětem hodně originální a skvěle mixoval Lost, Rat Race a dobrý akční film. Do toho výborné herecké obsazení s Nathanem Fillionem v čele a příjemnou Emmou Stone. Škoda, přeškoda, troufám si říci, že jednou z toho mohl být i kult. Hodnocení seriálu: 4/5 ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Výrazne televízne spracovanie no na strane druhej jeden z výborných projektov, ktorému vládne charizmatický Fillion. Skvelý dej, všetko sype ako má a baví to. Je neuveriteľná škoda, že seriál sa nedožil svojho konca a aj toho, že vyzeral miestami neskutočne lacne, až z toho takmer boleli oči. Vôbec by som sa však nebránil myšlienke nejakého uzatváracieho televízneho filmu. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Nerozkoukat, nerozkoukat, nerozkoukat! To si opakujte vždy, když půjdete okolo. Ne, že by to bylo špatné, ono je to hlavně neukončené a koukat jakýkoliv příběh pouze do půlky, to vás akorát spolehlivě vytočí. Samotný koncept s xmilionovým závodem, kde někteří jdou po penězích, někteří pouze chtějí svůj starý život a někteří mají za lubem uplně něco jiného je zajímavý a dává seriálu slušný heat. Akorát by to chtělo nějakou logiku. Většina závodníků neustále řeší uplně něco jiného, než závod, a tak si člověk pořád říká, že kdyby někdo prostě jel, tak to musí vyhrát s prstem v nose. Jenže jak vyhrát? Vždycky se akorát dostane indicie a přehršel času (S těmi všemi aktivitami okolo ho rozhodně nemohlo být málo) k dosážení dalšího checkpointu. Dojet jako první neznamená v konečném důsledku nic převratáného a ani poslední nekončí (I když by to pro něj možná bylo lepší). S tímhle přístupem by tam mohli jezdit do skonání věků...výletovým tempem. Některé postavy jsou zajímavé (Alex, bratři, Violet a její táta), některé méně (Voják a jeho prolhaná přítelkyně) a některé vůbec (černošky, bloncka). Chyběl mi nějaký pořádný záporák, někdo kdo by se skutečně zaměřil na ten závod a nevymýšlel nesmysly. Každopádně postav je pár (aspoň těch představených), ale zakopávají o sebe takovým způsobem, jako kdyby závodili na dopravním hřišti. // Nejoblíbenější postava: Alex Tully // 65% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je vážnější a dramatičtější verzí Milionového závodu. Skvěle propracované charaktery, dobré dvojice/trojice či jednotlivci, kteří se v autech honí skrz Ameriku za pohádkovou výhrou, prožívají svoje vlastní příběhy, které nenudí a jsou chytlavé, snad až na jeden (žena s dítětem). Nathan Fillion v netradiční nehláškující roli bez šmrncu (jako například v seriálu Castle kde celý seriál stojí na něm) je dobrý i když zrovna nehraje šviháka a s vtipnou hláškou nejde daleko. Kristin Lehman nesympatická, snad jako jediná postava se mi nelíbila. Zbytek herců - bez jediné výtky. Škoda, že bylo natočeno jen 6 epizod, mělo to rozhodně na víc. Vtipné je, že sedmá epizoda, která to všechno měla uzavřít (měl to být mnohem delší seriál) nebyla ani natočena. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál z automobilového prostředí plný pletich velkých společností, které mají vše pod palcem. V okamžiku když došlo ke zlomu a vše se začalo ujasňovat a vytřibovat byl seriál ukončen a to je celkem škoda. Jelikož to bylo docela zábavná a nadupané rychlím střihem a rychlímy vozy. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

No nevim mam z tohohle serialu rozporuplne pocity. Zapletka je dobra napad taky vyborny a vetsina hercu je i veryhodna, ale potom prijde ta druha cast kdy jsou postavy neprilis charakterove vyrovnane nektere mi do pribehu treba vubec nesedi a i pribeh v par mistech docela skripe. A potom po 6ti dilech mam pocit velkeho zamotaneho klubka. Nicmene Kamera byla vyborna a nektere zavodni pasaze taky super. Predstavoval bych si to ale trosku jinak. Kazdopadne uz se asi nikdy nedozvime jak to vsechno melo zkoncit serial byl utnut po 6ti dilech a nevypada to na to ze by mel pokracovat. Velka skoda mezi jednicky to sice nepatri ale po boku serialu jako supernatural nebo jericho rozhodne obstoji vic nez dobre ale s Firefly bych to moc nesrovnaval na to to nema. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Opravdová škoda tohoto seriálu. Má grády a když se všechno začne tak hezky zamotávat, tak předčasně skončí. Škoda, že nedostal šanci dotáhnout alespoň jednu sérii, poněvadž by si to jistojistě zasloužil a celá zápletka byla nasměrována k opravdu vydatnému finále. ()

kamisu 

všechny recenze uživatele

Takový Amazing Race bez pravidel a s o něco větší odměnou. A stejně jako u klasických reality show, i tady je nejdůležitější vybrat ty správné soutěžící. A v tomto případě se to podařilo víc než skvěle - i co se týče vykreslení postav i hereckého obsazení. Každá postava má svůj vlastní důvod, proč se závodu účastnit a ještě teď vlastně nevím, komu bych přála výhru nejvíc. A díky Foxu a jeho zálibě v rušení zajímavých seriálů se vítěze už ani nedozvím. ()

Luukec 

všechny recenze uživatele

Hodně našláplej seriál, zajimavý i když trochu nedomyšlený příběh, hodně brutální kamera a střih, dobré herecké výkony a závody našlapaných amerických aut.. to sou asi hlavní důvody proč je tohoto seriálu škoda.. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě, když už nic, tak aspoň nějaký závěrečný díl se dodělat mohl... I tak je to celkem zábavná podívaná s poměrně neotřelým námětem, který je ovšem na nějaký vícesériový seriál málo. To především kvůli těžce děravému a nelogickému scénáři a také špatným postavám, v čele s hlavním tupanem. Ani jedna mě vyloženě nezaujala. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jak mě auta a závody neberou, tak tohle jsem si užíval. Parádní obsazení, strhující zápletka a především geniální kamera, přelétávající v jednom záběru z vozu do vozu, jako by se neskutečnou rychlostí neřítily po dálnici a neměly čelní skla. Akce na silnici dodnes nemá obdoby ani ve filmu, a teď si přidejte plejádu sympatických antihrdinů, jimž jasně vévodí Nathan Fillion a jejichž motivace a nejasná minulost a snaha odkrýt pozadí závodu mohla seriál táhnout hodně dlouhou dobu. Všechno fungovalo a přesto se něco posralo. Ztracený klenot, který si zasloužil aspoň jednu celou sezónu. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Možná, že jde o lepší seriál než si zrovna teď myslím, to už ale asi nikdy nezjistím, protože mě po 3 dílech jednoduše nechytil a už se k němu asi nikdy nevrátím. A můžete mít konec série dobrý jak chcete, když se k němu divák nedopracuje, máte smůlu. ()

Gesicht 

všechny recenze uživatele

Po 4 epizodách se tváří velmi zajímavě. Postavy jsou živoucí, akce také nechybí a technické zpracování je na velmi vysoké úrovni. I když ty průlety kamery sklem se přeci jen okoukají. Nezbývá, než doufat v zajímavé zakončení, byť patrně závěrečný dvoudíl odvysílá FOX 4. července - což znamená, že ho vlastně skoro nikdo neuvidí. Série je totiž oficiálně stažena. Po Firefly další stažený seriál se zajímavým potenciálem ()

Reklama

Reklama