Reklama

Reklama

Svět

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2000, 3 min

Režie:

Jan Tománek

Obsahy(1)

Krátký animovaný shot, ve kterém se nám autor snaží naznačit, že drogy jsou metla lidstva a můžete stejně rychle skončit jako lidský odpad. (rozbris)

Recenze (36)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Začínající končící režisér Jan Tománek nám ve svém hořkonadějném podobenství přínáší nesmlouvavou kritiku měkkých drog. V jeho podání je marihuana, gandža či tráva nikoliv přestupnou stanicí do světa drog tvrdých, ale stanicí konečnou. Drogová závislost probouzí v člověku zlo, zpochmurňuje svět a ničí mezilidské vztahy. Žití s drogou je na hovno. A přece, i když se zdá, že z tohoto hovna není úniku, že je všude kolem nás, je směšně malé s velkým, krásným a zdravým světem tam venku. Seberte tedy své síly jako strom, co přes rok sbírá živiny, aby mohl na zimu odhodit listí a příští rok se svěže znovuzrodit. A hlavně nešlapejte do toho hovna! ()

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Trojminutové ee, ktoré je nielen filmársky a technologicky úpne nezvládnuté a bez akejkoľvek ucelenej vizuálnej koncepcie, ale aj úplne mimo. Vykresľovanie marihuany ako obludného strašiaka robiaceho z ľudí chtíčom poháňané vygumované palice bez sebaovládania a morálky je hlúpučké, nič neriešiace a spiatočnícke; myšlienkový návrat do splašeného pálenia konopných čarodejníc povojnovej Ameriky (Reefer Madness, anyone?), ktorý nefunguje ani ako plytká moralitka, ani ako (nebodaj) edukačný prostriedok. Tománek evidentne nevie, o čom rozpráva, a musí byť na smiech fajčiarom trávy ako i školeným sociálnym pracovníkom - a ako autor-mentor tak nemá žiadnu hodnotu. Ostatne, jeho Svet je ešte stále (3D) placatý, čo je krásna parabola. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Tománek nedokáže poutavě natočit ani krátkometrážní film, bojím se, jak z jeho strany dopadne celovečerní záležitost.... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 1/10 Děj 1/10 Hudba 4/10 Animace 2/10/// +jistě že hudba -ale proč byla takto zneužita nepochopím, hodně mizerná animace/// Když vám řeknu, že celý děj je vlastně o hovně, tak vám vyspoileruji celý děj, což jsem asi neměl dělat, ale alespoň jsem vás ušetřil potupného zjištění. Když nic jiného tak vás tohle dílko utvrdí v tom co jste viděli v Kozím příběhu: Jana Tománka jako tvůrce české animace nebrat. Teď nechci urážet práci animátorů výše zmíněného filmu, ale pro mě jako pro diváka se na to dost dobře nedalo dívat. A teď jsem neměl na mysli tenhle kraťas. Ta jedna hvězdička je tady za hudbu./// Celkem 17%/// ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Reefer Madness (mini)remake, byť nepřiznaný. Vzhledem k formě to působí ironicky. Nechci Tománkovi brát určité prvenství, ale… ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Zhulený hovno – tak to tu ještě nebylo. Milý autore mám až strach jít do vaší celovečerní tvorby. Vaše animace tahají oči, příběhy krátkometrážních snímků mnohdy za nic nestojí. Jasně každý nějak začínal a možná se vám i někdy omluvím, pokud půjdu do těch vašich „KOZ“, ale tohle byla vážně hrůza… ()

MikO_NR_1909 odpad!

všechny recenze uživatele

No neviem či Tománek nebol nahúlený keď to robil, alebo neviem oceniť tento druh strašných animačných kompozícií. Jedno je isté : rozhodne týmto nezametie drogy pod zem, ale sám seba. ()

Pierre odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám slov, důkaz toho že i krátkomežární snímek co trvá 3 minuty může být utrpení. Co to mělo znamenat?? ()

Kreeki odpad!

všechny recenze uživatele

Je vidět, co Honzík při natáčení sjížděl. Asi si budu muset dát taky, abych se tomu mohl alespoň od srdce zasmát. ()

Reklama

Reklama