Reklama

Reklama

Žáby

  • USA Frogs, The
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2002, 4 min

Režie:

Jan Tománek

Jedna žába má hlad, ale neví co s tím dělat a její sousedka žere jednu mouchu za druhou. (Vojtino)

Recenze (62)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Tománkův pokus spojit dokument z oblasti etologie s podobenstvím o lidské povaze je ambiciózní a převelice sympatický. Nabízet však v dobách, kdy v sobě potřebujeme pěstovat toleranci a budovat společnost nenásilí, jako řešení dát druhému "přes držku", je hanebné. ()

Kordus odpad!

všechny recenze uživatele

Janu Tománkovi se podařilo udělat na PC něco jako žábu, dokázal to rozpohybovat a přidat k tomu zvuky. Úžasné. Skvělé. Bravo, bravo, bravisimo! Jen pořádně nechápu, proč pak tuhle ukázku práce s 3DStudiem někdo začal vydávat za film... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

I nejslabší pixarovské short filmy měly alespoň nečekanou pointu, která předchozímu divadélku dávala smysl. Žáby nic takového nenabízí. Ano, jsou ve 3D, ale komu to stačí? 20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Od vyradenia do odpadu to zachránil až ten úplny koniec. Ale nebudem tu uvádzať spoiler. Aj keď slovo spoiler v súvislosti s týmto dielom, znie len o niečo menej smiešnejšie ako keď tieto "Žaby" niekto nazve filmom. Je to krátka, neoriginálna, nepodarená somarina v mizernej 3D animácii. * ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

What the fuck is this? ... Tady se někdo asi dost nudil, příběh o ničem a o nikom, hvězdička za závěrečnou scénu s dokonalou muzikou od Morriconeho! ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl Žáby, potažmo Svět zařadit na nějakou stupnici seřazenou vzestupně podle toho, jak moc lituji zhlédnutí daného filmu, respektive seriálu, pak by byly Žáby a Svět na samém vrcholu stupnice. Oba snímky nejen že jsou špatné, ale jsou čiré zlo, při jejichž sledování jsem měl pocit, že je musel vytvářet nějaký duševně nemocný člověk. Vážně. U nich se ani nedá smát tomu, jak strašně moc jsou špatné, protože nevěřím tomu, že je pan Tománek mohl se smrtelnou vážností a při střízlivém stavu vypustit do světa. Fakt, že je 3D animace neskutečně hnusná, je oproti vnitřnímu obsahu snímků (a hlavně jejich sdělení!) téměř zanedbatelnost. Pokud budu mít tedy někdy tu nešťastnou příležitost zhlédnout Tománkův Kozí příběh, pak jedině v silně podnapilém stavu, případně za střízliva se zbrojním pasem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Animace 1/10/// +ta závěrečná pointa, dějově je to lepší než předešlí snímek Svět, hudba není úplně marná -pořád strašně hnusná animace/// Čekal jsem fakt něco špatného a i proto jsem překvapen, že tomu mohu nakonec dát lepší 1*, kdyby byla ještě lepší animace mohlo to mít klidně hvězdičky dvě. Takhle ale pořád zůstává u marného pokusu o animovaný film, který raději neměl vůbec vzniknout. Když něco neumím, tak to nedělám./// Celkem 28%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ja som chlapec z mesta a živú žabu som ešte nevidel, ale ak vyzerajú všetky žaby takto (ako kríženec kačky a bernardína), tak do prírody ma nedostane nikto :) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Druhá hvězdička za zajímavou kameru... připadá mi, že tenhle film má úplně stejné chyby jako Kozí příběh, jen se zde nedočkáte jevu "kozy jako vozy." ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Že to vypadá vizuálně hůře než Croc či polský Pet Soccer, by nemuselo zas tak vadit. Ale ten příběh. Jedna postava se chová až bipolárně a jakékoli bajkové poselství více než pochybné. Zvuk je lepší než všechno ostatní, ale ten sám o sobě film neudělá. Škoda že ten cliffhanger s Morriconeho hudbou, jakkoli úmyslný, nebyl dotažen. ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá směšná animace. Jan Tománek má odvahu, když si troufne natočit celovečerák, ale budu mu držet palce. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle že vyhrálo nějakou cenu ve Španělsku? To tam byli všichni v porotě po lobotomii, nebo co? Viděl jsem už hromadu amatérských věcí od nejrůznějších českých nebo slovenských tvůrců – no a musím podotknout, že tohle patří k těm nejhorším – zvláště tedy hlavně co se animovaných snímků týče. Animace – efekty hrůza, tempo příběhu nudné, nic co by se mi vrylo do paměti. Věřte nebo ne – totální ODPAD to není, znám ještě mnohem větší sračky… ()

Reklama

Reklama