Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Rozverný seriálek, který si velmi, VELMI volně pohrává s legendou - na dost ujetém herním plánu. Jen se to, proboha, nesmí brát vážně ;). Hrozně mě bavilo kličkování mezi parodií a sentimentálními výlevy i extrémně černěhumorný a zlomyslný šerif a jeho Guy (jakkoli padouchem mého srdce zůstává Alan Rickman z Krále zbojníků!). Zdejší Gisbourne je tedy podstatně charismatičtější než Robin, ale to vlastně ani neva... Hodně se tu řeší aktuální muslimská otázka a mír mezi etniky (rozkošná je epizoda se smrtícím komandem ze Svaté země), což je na 12. století pekelně pokrokové! A Mariána má na šatech moderní průstřihy a pilně cvičí asijská bojová umění... No, já si ten maglajz nemohla nezamilovat :D. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Bylo věcí možného očekávání, zda se tento seriál bude sunout úrovní nahoru, ale není tomu tak. Chvílemi to je i na slušné 2 hvězdy, ale většinou je to udivující slátanina s kostýmy urážlivě podbízivými módě dneška, s manýry dneška, s nevěrohodnými charaktery postav, které musí složitě vysvětlovat svoje rozhodnutí i vývoj svého chování a jednání. Vedle toho je Robin Hood Kevina Costnera úplný historický skvost. ()

Reklama

FoxxX 

všechny recenze uživatele

Slavná BBC se tímto "historicko-dobrodružným" seriálem opravdu vytáhla. Legenda o Robinu Hoodovi je skvělý námět pro film či seriál, ovšem jen pokud z něj tvůrci neudělají přiblblého hrdinu a la pokémon, jak se to "povedlo" v tomto zpracování. Neohrožený klaďas Robin se svou bandou dalších neohrožených klaďasů statečně bojuje proti neuvěřitelně podlému šerifovi. Téměř každá epizoda je jen o tom, že šerif vymyslí další způsob, jak zlikvidovat ty otravné pobudy z lesa, kteří mu stále brání v terorizování nebohého civilního obyvatelstva. Ale hrdina Robin mu to samozřejmě překazí a ještě získá srdce nadpozemsky krásné Marion. Děj většiny epizod je navíc vymyšlen tak, aby se příběh celkově nikam neposunul a tím pádem může následovat libovolné množství dalších pokračování. Ani s dobovými reáliemi si tvůrci příliš hlavu nelámali. Jediným světlým místem je prvních několik epizod, které sice nejsou nějak převratné ale jejich úvodní děj je zajímavý a navíc v nich hrdinové jsou ještě "neokoukaní". Za těchto několik epizod dávám ubohou jednu hvězdičku, zbytek seriálu už nestojí opravdu za nic. ()

topvss 

všechny recenze uživatele

Nějak mi žádný z vašich argumentů, že je tento seriál tak špatný, nepřijde vůbec důležitý. Podle mě má tento seriál šmrnc, po celou dobu jsem byl upoután k obrazovce a napjat, jak to bude pokračovat. Je možné, že z historického hlediska, o kterém tu tak intenzivně píšete, tam mohou být nepřesnosti. To ovšem není důvod, kvůli kterému bych nemohl seriál sledovat s napětím a obdivem. moc se mi tento seriál líbí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla výrazně mladší a kdyby se to nejmenovalo "Robin Hood", byla bych ochotná jednu hvězdičku přidat. Ale tohle... flus, grc, prd... Nechápu, jak si angličani mohli takovým způsobem zprasit legendu. "Historická" telenovela, 3x fuj, je to blbé jak hrnec z hajzlpapíru. Dávám 15% za... za co, sakra... třeba za možnost, že kdyby mi bylo do 12-ti let, mohla by se mi ta zhůvěřilost MOŽNÁ líbit. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama