Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo patnáct, tak jsem příliš velký filmový kritik nebyl (na rozdíl od současnosti), takže se mi to celkem líbilo. Pak jsem za několik let viděl jeden díl téhle srandy a už to tak skvělé nebylo. To hromadné hodnocení podle mého perfektně odpovídá kvalitě seriálu, který pochybuji, že autoři mysleli stoprocentně vážně. 45% ()

FoxxX 

všechny recenze uživatele

Slavná BBC se tímto "historicko-dobrodružným" seriálem opravdu vytáhla. Legenda o Robinu Hoodovi je skvělý námět pro film či seriál, ovšem jen pokud z něj tvůrci neudělají přiblblého hrdinu a la pokémon, jak se to "povedlo" v tomto zpracování. Neohrožený klaďas Robin se svou bandou dalších neohrožených klaďasů statečně bojuje proti neuvěřitelně podlému šerifovi. Téměř každá epizoda je jen o tom, že šerif vymyslí další způsob, jak zlikvidovat ty otravné pobudy z lesa, kteří mu stále brání v terorizování nebohého civilního obyvatelstva. Ale hrdina Robin mu to samozřejmě překazí a ještě získá srdce nadpozemsky krásné Marion. Děj většiny epizod je navíc vymyšlen tak, aby se příběh celkově nikam neposunul a tím pádem může následovat libovolné množství dalších pokračování. Ani s dobovými reáliemi si tvůrci příliš hlavu nelámali. Jediným světlým místem je prvních několik epizod, které sice nejsou nějak převratné ale jejich úvodní děj je zajímavý a navíc v nich hrdinové jsou ještě "neokoukaní". Za těchto několik epizod dávám ubohou jednu hvězdičku, zbytek seriálu už nestojí opravdu za nic. ()

Reklama

Antonymi 

všechny recenze uživatele

Eh. Tak co si budeme nalhávat, je to prostě sračka. Herci jsou až na výjimky banda přehrávajících ochotníků, scénář připomíná adaptaci fanfiction dvanáctileté puberťačky a za tu výpravu by se styděla v devadesátkách i Xena. Dabing pak tvoří nový kruh pekla, i když je pravda, že originál tomu moc nepomáhá. Sledovat to v kuse déle než jeden díl je bolestné... ()

gidziga 

všechny recenze uživatele

Ja by som to nevidela až tak zle. Treba to brať trochu s nadhľadom, ktorý zamýšľali aj tvorcovia. Nemá to byť predsa výpravný historický seriál očakávajúci ceny, ale len pohoda. Priznávam, že to má chyby, ktorým sa dalo veľmi ľahko vyvarovať, ale dá sa na to pozerať. (Ak myslím pozerať, tak na Guya sa teda dá pozerať ;) ) ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Slaboučké zpracování slavné legendy trpící snad všemi typickými seriálovými nešvary nemajícími příliš daleko za plytkostí televizního Hercula či Xeny. Charaktery a chování většiny hlavních postav jsou nevěrohodné a nebudí žádný respekt. Robin je bačkora, který si nejvíce zakládá na tom, aby nikdy nikomu vážně neublížil a zbraně mu slouží zpravidla jen jako závaží do ruky k odrážení neobratných útoků šerifových vojáků. Šerif jako správný zloduch sice umí potrápit, ale jedná v nejrůznějších situacích prapochybně jen za cenu toho, aby byl co nejvíc zlý a divák ho neměl rád. Guy Gisborne sice posbíral trochu charismatu, jenže jeho postava s tím neumí nakládat; po celých 13 dílů křečovitě nepoužije jediný mimický sval a stejně prkenně kamenná a rádoby neprůhledná je celá jeho osobnost. Lady Marian je kapitola sama o sobě, z nesmyslně tupé hrdosti by se za Gisborna málem provdala jen proto, aby Robinovi ukázala, že je velká holka, která si nenechá mluvit do života. Ani celé prostředí, ve kterých se seriál odehrává, nebudí hodnověrný dojem. Komické oděvy a výstroj šerifových vojáků spíše než cokoli historického připomínají nepovedenou cirkusovou show. Čisté tvářičky a vyžehlené obleky Robinovy tlupy žijící v lese mají daleko k nevyhnutelné všudypřítomné středověké špíně. S akcí je to taktéž slabé, trochu skutečného dramatu se strhne až v samém závěru seriálu, no ale stejně je předem jasné, jak se vše potáhne, a skutečně k žádnému překvapení nedojde. Ve zkratce řečeno, od produkce BBC bych rozhodně čekal trochu lepší úroveň. Nostalgickou slzu v oku při tom zatlačíte při vzpomínce na starého dobrého Robina Hooda s Michaelem Praedem. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama