Reklama

Reklama

Reportérka Sadie Blakeová (Lucy Liu) se probouzí v márnici, aby zjistila, že se stala upírkou. Samozřejmě poněkud nedobrovolně, což ji pořádně naštve a rozhodne se, že nemrtvým, kteří za to mohou, pomůže k tomu, aby byli konečně dokonale mrtví. Můžete se tedy těšit na temný příběh upíří války se vším všudy. Zajímavostí je, že film byl natočen během pouhých 30 dní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $114,306Tržby Celosvetovo $2,850,927║ Podpriemerný priamočiary "pásový" horror z poslabšou atmosférou, kde trošku vody namúti postava v podaní Lucy Liu, ináč to za moc nestojí. /35%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Blade v zenskom vydani sa vobec nekona. Jedna hviezda za Lucy Liu, s ktorou prichadzaju aspon tri dobre hlasky a nielen naznakova nekorektnost jej postavy. Zvysok je recyklovany material uz recyklovanych priemernosti - od deja, cez atmosferu az po prevedenie "akcnych" scen. Zufalo neorginalne, este viac zufalo stravitelne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že to bude sice stupidní, ale zábavný béčko, jenže to ani omylem, tohle je bohužel prostě sračka se všim všudy bez pořádný akce, se stupidním scénářem a v unrated verzi s přemrštěnou délkou, která je o těch 30 minut prodloužená z mě neznámýho důvodu, jelikož akce tam stejně skoro žádná neni, takže tam asi přibylo jen 30 minut keců navíc. Jedině co se jakž takž ještě dá je, když Lucy Liu hraje drsňačku a tu a tam se tam producíruje různě vysvlečená a někdy polonahá, ale pokud má hrát něco jinýho, tak je dost nepřesvědčivá. Nuda ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nie až tak zlé, akoby sa dalo po zhliadnutí traileru čakať, ale rozhodne nejde ani o zázrak. Blade v ženskom podaní sa bohužiaľ nekoná, špeciálne za unrated verziu si však úplné odsúdenie nezaslúži. Lenže upírsky film, kde slovo upír ani nezaznie a upíri pôsobia skôr ako drsní mafiáni vyžívajúci sa v nezvyčajných sexuálnych praktikách je tak bizarným experimentom, že mi doteraz nie je jasné, pre koho bol vlastne určený. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Please, don't do this." -"You don't even know what 'this' is." Jakože ano, reálně je to dost špatný film. Přesto se mírně zdráhám být na něj hnusná svým tradičním způsobem. Ono je totiž hodně vidět, že se Gutierrez vážně snaží. Operuje se spoustou propriet, které by při správném použití byly hodně cool: pomsta story, vnořejná policajtská pomsta story, morální dilemata, svědomí, psychologické hry, staří mystičtí poskokové, mytologie sem, mytologie tam, nelineární vyprávění i unylá melancholická písnička na závěr. Dokonce měl i dost rozumu, aby udělal upíří kápa jako navenek slabé a křehké bytosti, aby jejich vnitřní hrůza měla s čím kontrastovat. Zvlášť volba Jamese D'Arcyho mě v téhle souvislosti potěšila. Jenomže je to všechno zpracované tak, že to přes veškerou snahu moc nedrží pohromadě, občas to nedává smysl a celkově se to příšerně vleče. Kdyby nešlo o ženy a upíry, tak se nejspíš ani nedonutím dodívat se do konce. Velká škoda, že se to někde po cestě zadrhlo, protože z toho mohl být polozapomenoutý krvák, který uctívá parta freaků, ale z toho nejspíš bude jen zcelazapomenutý krvák. Potěšil mě slabošský Marilyn za barem a potom se mi ještě docela líbila finální konverzace mezi Sadie a Evou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pokus autorov tohto filmu o natočenie moderného, mierne neštandartného, vampírskeho horroru vyšiel úplne na prázdno. Je to tak fádne a nudné dielo, že som mal čo robiť, aby som to dopozeral do konca. Plytký, neoriginálny príbeh ma vôbec nezaujal. Monotónne zatemnené scény sa vlečú ako sopeľ. Horrorový experiment, na ktorý sa tu podujala krásna Lucy Liu, sa nezdaril. Možno keby ukázala kozy (moc ku tomu nechýbalo), tak by som dal aj o hviezdičku viacej. Ale takto musí jedna stačiť. * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Unrated 122 min. Trailer ma nijako nenavnadil pretože tie akčné zostrihy boli biedne a čakal som šit. Potvdilo mi to 38% hodnotenie na csfd. Spustím film a objaví sa logo Ghost House. Spolu s Dark Castle sú to spoločnosti špecializujúce sa na lacné hororové béčka. Ani jedna ma však ešte nepresvedčila vyprodukovaním čo i len jedného obstojného hororu. Takže ďalšia pochybnosť. Začiatok nič moc. No postupne ma príbeh tak zaujal že vražedná 2 hodinová stopáž ubehla bez problémov. Lucy Liu tu hrá novinárku ktorá pri pátraní po tajnom spoločenstve padne do rúk páriku upírov, ktorý sa s ňou nepekne pohrajú. On: „Sex alebo smrť, neviem sa rozhodnúť“. Ona: „Najskôr ju zabi a potom si s ňou užijeme“. Hm. Preberie sa v márnici, pozrie do zrkadla a nič nevidí. Na rade je pomsta a vyvraždenie všetkých čo s tým majú niečo spoločné. Pekne od najmenšieho poskoka po šéfa. Námet ošúchaný ako stará bačkora, ale spracovanie sa mi veľmi páčilo. Žiadne rýchlopalné hlučné zbrane, len malá, tichá, dobre schovateľná a samo nabíjacia kuša. Žiadne super schopnosti ako nadmerná sila, premeny alebo lietanie. Proste len je nesmrteľná ako každý upír. Nikdy ma filmy s upírou tematikou moc nebrali ale toto sa mi páčilo. A Lucy Liu je kočka a dobrá herečka. Mimochodom slovo upír tu ani raz nezaznie a na upírie zúbky tiež zabudnite. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Zajímavý přístup k žánru. Film se vyhýbá zaběhnutým klišé, nebo s nimi decentně laškuje. Suchým důrazem na vykreslení temné atmosféry a rezignací na exploatačně-akční scény vznikl formálně docela zajímavý komorní snímek s upírskou tématikou, bohužel s přímočaře-banální zápletkou. Přes prvotní očekávání po retrospektivním úvodu se vyprávění odvíjí poněkud stereotypně. Nicméně celkově jsem byl příjemně překvapen. Suma: ne tak úplně béčkové béčko. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Taký ženský Blade. Nie je to bohviečo, ale nie je to najhoreší film. Čistý priemer v ktorom Lucy Liu ukazuje aká je všestraná a že si zahrá aj v netradičný rolách. A zdržal by som aj pokračovanie, samozrejme v lepšom tempe. Všetky obkecačky a zoznamovačky z filmom by išli bokom a videli by sme čistú akciu, ktorá bola aj tu vydarená. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bezďáka zabila, krve se napila... svědomí hryzalo, tak všechno vyblila." Málo platné, Lucy Liu je kočka, univerzálně. Sluší jí to za živa i posmrtně, dokonce i když zrovna vysává starého bezdomovce a pak se jí zvedne kufr (aby taky ne, takovej vágus) a všechnu tu drahocenou krev vyblije na chodník. Tím ovšem klady filmu končí, takže kuš! Ale ne, to nebylo na fanoušky filmu, já myslel kuš do ruky... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Lucy Liu jako upírka, to jsem si nemohl nechat ujít. Nevím, jak hrozná je původní verze, ale prodloužená unrated verze byla celkem ok... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film o upírech bez upírů. Blade v ženské verzi, ale krapet jinak. Pár obnažených částí ženských těl. Neoriginální nápad, smutné zpracování. Nejvíc mě asi zaujala hudba. Vcelku béčková záležitost, ke které se propůjčila slavnější herečka. No ne vše vyjde na poprvé a na jedničku. 50% ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete představit tenhle film? Představte si Bladea, vyměňte Snipese za Lucy Liu, vymažte jakékoli hlášky a jakýkoli smysluplný děj. Že si to nedokážete představit? Ani se nedivím, taky jsem tomu nemohl uvěřit. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tomu, že byl film natočený během třiceti dnů, bych lehce věřil- je to na něm setsakramentsky znát. Ale Lucy Liu to tu stejně moc sluší a potěšila přítomnost (vousatého(!)) Marilyna Mansona jako barmana (ano, ve filmu o upírech tu překvapivě nehraje vampíra, ale tak trošku připosraného muže za pultem- barovým... Do prvního Bladea to má daleko, ale jako alternativa k rozmáchlejšímu Underworldu to celkem funguje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je rozdělený do několika etap, v nichž máme možnost sledovat postupné chování a propojování postav. Máme tady holohlavého policistu, který se nemůže smířit se ztrátou dcery a myslí jen na pomstu. Občas se mu zdají velice zvláštní sny, které jsou zpracovány tak, aby trochu zmátly diváky. Bohužel po chvíli si na to zvyknete a už vás nic nepřekvapí. Sice si hraje na tvrďáka, ale ve své podstatě je správný a čestný týpek. Speciálních efektů je ve filmu dost, ale většina z nich je velice průměrná. Nedočkáme se zde žádného kouře, když zasáhnou upíra, ani nějaké přeměny. Většinou jen vidíme usměvavé tváře, které své oběti zabijí velice upraveným křížem a následné vycucávání obětí. Krve zde najdeme opravdu hodně, ale mnohdy je její množství úplně nereálné a tmavé skvrny na oblečení vypadají jako skvrny od kečupu. Najdeme zde i několik lechtivějších scén, které jsou určené především pro muže. Fanoušky Lucy Liu jistě potěší, že ani tato herečka nezůstala zahalená. Hodně se mi ve filmu líbila hudba. Právě ona patří mezi nejlepší prvky, které nám byly nabídnuty. Jde především o taneční muziku, jejíž žánr neumím pořádně rozeznat, protože tento druh muziky příliš nevyhledávám. Nicméně se mi i tak líbila. Kamera a kvalita záběrů je překvapivě na velice dobré úrovni. Některé scény byly hodně dobře natočené a příjemně se na ně dívalo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nemožný upíry jsem ještě neviděl. Nemají pořádný řezáky, takže musí svým obětem otvírat krkavici kapesním otvírákem na konzervy, nevadí jim Slunce, spějí v postelích a ne v rakvích, nejsou vůbec rychlí, nemají nadpřirozenou sílu, kvičí bolestí při extrakci kulek ze zad, chodí na záchod, lekají se myší... no prostě zoufalci. A za úplně největší blbost scénáře považuju fakt, že staří upírští mazáci se nechají pasivně a submisivně kráglovat jednou rychlokvašnou, čerstvě konvertovanou upírkou. Která si zase nechá dávat přes hubu a střílet do sebe od obyčejných lidí. A která hrozně touží po tom, aby ji někdo odkrágloval. Kdyby upíři opravdu trpěli takovýmhle nihilismem a absencí pudu sebezáchovy, byli by vyhubení dřív, než by o nich vznikly pověsti... Tedy film je to sice blbý a ke konci už vypadá jako ryzí parodie, ale zároveň je blbý takovým způsobem, až je vlastně roztomilý. A víte co? Mně se to takovým nějakým zvráceným způsobem celkem líbilo. No... hlavně se mi líbila Lucy Liu. ()

Reklama

Reklama