Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malíř Viggo několikrát smočí (a nejenom štětec), Gwyneth smilní jako by byla v Se7en a Douglas v roli chladnokrevné toalety kuje pikle, neboť zase chce peníze těch druhých.. Hitchcock sem, Hitchcock tam…, já viděl dobře zahraný, svižně odsýpající thriller s velmi konzervativním rozuzlením, nicméně Davisův vrchol s názvem Fugitive to jen zlostně kope do kotníku. Apropo, Hercule působil dojmem, že ani není schopen zjistit, který holič ho zbavil porostu pod nosem, ale nakonec případ uzavřen a salám alejkum.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zatím můžu s tvou ženou šoustat nebo ne?" Zajímavej trojúhelník - hajzl manžel, hajzl milenec a oblafnutá cizoložnice. Jeden potřebuje prachy, druhej potřebuje prachy a ta naivní paní je má. To je tak nespravedlivý a já oběma štramákům rozumím. Takže zbývá ten trojúhelník spočítat a všichni budou spokojení. Já bych na to šel přes tangens úhlu David, rozpůlil bych přeponu Emily a spočítal dluhy odvěsny Stevena. A máme to. Výsledek je ... velmi uspokojivej. Je to totiž napínavý, vychytralý a při troše zapomětlivosti se na to dá mrknout i podruhý. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém oddalování jsem se i já konečně podíval na Doknalou Vraždu. Popravdě, moc se mi do toho nechtělo, ale když už v televizi nic lepšího nedávali... příjemně mě překvapil Douglasův herecký výkon a to samé se dá říct i o další dvojici hlavních protagonistů. Kamera slušně využívá rozlehlých prostor tichého domu a dělá z něj místo plné nedůvěry a nejistoty a když k tomu připočtete tradičně netradiční thrillerovou hudbu, máte na slušný nervák zaděláno. Jen je třeba ho dotáhnout až do konce. A to mi tady scházelo. Místy se až nepříjemně ozývají hluchá místa a závěr je pln jízlivého patosu. Myslím si, že kdyby film skončil o pět minut dřív, rozhodně by byl zajímavějším a nevšednějším. Ale i tak jde o slušnou zábavu na sobotní večer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že je načase, aby si mi hovoril Steven.“ Elegantný a starosvetsky napísaný, zrežírovaný aj zahraný triler o tom, že niekedy sa z mačiek stávajú myši – a naopak. V roku 1998 vznikli dva remaky trilerov Alfreda Hitchcocka. Kým Van Santovo PSYCHO sa nedá vnímať inak, než ako čudný filmový experiment, ktorého zmysel pochopíme zrejme až v 25. storočí, DOKONALÁ VRAŽDA (skúseného remeselníka Andrewa Davisa - NICO VIAC NEŽ ZÁKON, PREPADNUTIE V PACIFIKU, UTEČENEC, REŤAZOVÁ REAKCIA) je ako víno. Mimochodom, zhodou zvláštnych náhod hrá v oboch remakoch Viggo Mortensen, ehm (!)). Zľaknete sa maximálne trikrát, ale v napätí budete nonstop (vyvrcholenie je relatívne suchšie a povedzme "štandardné", avšak kým k nemu dôjde, pretečie v koryte veľa vody, plnej prekvapení a výborných hereckých výkonov - Douglas, Paltrow a hlavne "Poirot" David Suchet). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který sice nepřekvapí nějakým převratným závěrem, ale rozhodně se na něj dobře dívá a nenudí. Viggo Mortensen hraje dost nevýrazně, Gwyneth Paltrow je sice dobrá, ale podle mě umí i víc, ale Michael Douglas je bezchybný - přestože nepatří k mým oblíbeným (tj. nějak zvlášť sympatickým) hercům, jeho kvality uznat musím. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama