Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Netřeba urážeti Viggo Mortensena, moh by totiž taky někomu nakopat místa, která byla předurčena výhradně k jemnému zacházení (viděli jste G.I. Jane?) :). Ale o to tady nejde. Jde tady o to, že Mistr Hitchcock je nesmrtelný a zřejmě nepřekonatelný. Gwyneth je krásná, jako obvykle, Douglas hraje celkem slušně, celkový dojem je nadprůměrný. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nemohu porovnat s Hitchcockovým filmem Vražda po telefonu, poněvadž jsem ho neviděl, ale podle mě celkem slušný thriller. Musím se přiznat, že ty náhlé zvraty mě potěšily, tedy až na ten předvídatelný konec. Michael Douglas zahrál velmi dobře (i když ve filmu Hra lépe), dále mě mile potěšil David Suchet (alespoň ten případ zase nevyřešil jako Hercule Poirot) a od Gwyneth Paltrow to byl výkon průměrný, tedy až nato, že se v průběhu filmu stala málem nevinnou světicí (pomineme ty 2 zabití a nevěru). Pokud máte chuť na dobrý thriller s vhodně zvolenou hudbou, sáhněte po tomto. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Na uhlazeného seladona v těžké vatě, jakého perfektně umí pan herec Michael Douglas, se vždy ráda opakovaně podívám a většinou nejsem zklamaná. Opět po čase jsem byla vtažena do mrazivého děje kolem peněz, zhrzené lásky, žárlivosti, chamtivosti a odplaty ve jménu spravedlnosti a díky skvělému hereckému obsazení a dobré režii v tradiční devadesátkové kvalitě, jsem si to celé znovu naplno užila. Silné drama, kde nemíním řešit žádné bezvýznamné nedostatky, protože celek působí kompaktně a funguje jak má. Spokojenost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrnej Thriller, kterej čerpá z hereckých schopností Michaela Douglase, kterého dobře doplňujou Gwyneth Paltrow a Viggo Mortensen, kteří se za svuj výkon rozhodně nemusí stydět, spíš naopak. Děj to má místy docela napínavej a celkem dobře propracovanej, ale občas to má hluchý místa, který ale nejsou moc často, takže se to dá v klidu přežít. Andrew davis natočil inteligentní thriller s několika dějovými zvraty, který jsou někdy trochu očekávaný a slušnou atmosférou. Nudit se u toho nebudete, ale k dokonalosti to má daleko ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Film samotný je výborný, ale já bych uvítal jiný konec - pokud by končil záběrem na úlisného Douglase jdoucím z koupelny a usmívajíc se na svou ženu, bylo by to skvělé zakončení ,,pro toho zlého." Místo toho se bohužel dočkáme typického konzervativního závěru, což je podle mě škoda. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama