Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V Dokonalé vraždě je všechno úžasně namícháno, všechno má své místo, všechno dokonale pasuje, graduje, vibruje, pne a já si to ráda znovu vychutnávám. Hitchcockův originál - Vraždu na objednávku - znám a mám, narozdíl od této, ve velmi zachovalém stavu :). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vysoce kvalitní Davisův počin, který z jeho filmografie trčí jako vidle z hnoje (spolu s Uprchlíkem). Napínavý scénář, dokonale ďábelský Michael Douglas a krásná Gwyneth. Chytrý thriller, který mě nikdy neomrzí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s nepřekvapivým a lehce odhadnutelným koncem. Douglas, který prostě neumí špatně zahrát, je standartně dobrý, Paltrow je dost nevýrazná a Viggo? Ten určitě potěší fanynky Aragorna. Sympaťák, ale celou dobu filmu jsem čekal, kdy se napřímí a zahlásí "You have my sword.":o)) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který sice nepřekvapí nějakým převratným závěrem, ale rozhodně se na něj dobře dívá a nenudí. Viggo Mortensen hraje dost nevýrazně, Gwyneth Paltrow je sice dobrá, ale podle mě umí i víc, ale Michael Douglas je bezchybný - přestože nepatří k mým oblíbeným (tj. nějak zvlášť sympatickým) hercům, jeho kvality uznat musím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Netřeba urážeti Viggo Mortensena, moh by totiž taky někomu nakopat místa, která byla předurčena výhradně k jemnému zacházení (viděli jste G.I. Jane?) :). Ale o to tady nejde. Jde tady o to, že Mistr Hitchcock je nesmrtelný a zřejmě nepřekonatelný. Gwyneth je krásná, jako obvykle, Douglas hraje celkem slušně, celkový dojem je nadprůměrný. 70% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dobrý rozjezd, ale pak mi to přišlo stále nudnější. Ani ta krásná Gwyneth to myslím nevytrhla. Fádní a nepřekvapivý konec. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad intrikářského thrilleru, kdy záporák využívá množství lží a manipulací a postupně se do nich sám zaplétá. Tento styl mi velice vyhovuje. Navíc Michael Douglas ve skvělé formě. 85% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s původním Hitchcockovým filmem Vražda po telefonu, z nějž toto dílo vyšlo, nutno uznat, že Hitchcock to prostě uměl a vychází z tohoto souboje jako vítěz. Tím ale v žádném případě nehážu Dokonalou vraždu do odpadu. Naopak, jde o vydařený krimithriller, v němž mě zaujal nejvíce výkon Viggo Mortensena (pozdější Aragorn v Pánovi prstenů). Michael Douglas jako by už pomalu ztrácel dech, ale stále ještě dokáže podávat kvalitní výkony. Gwyneth Paltrow je taková nějaká unylá, ostatně jako skoro pokaždé, ale už si na to začínám zvykat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herci tohoto filmu jsou jeho hlavní a nejdůležitější devizou. Jenže ačkoliv jsem očekával kvalitní thriller, dočkal jsem se spíše průměrného příběhu, u kterého se vůbec nedivím, že se mi vyhýbal celou tu dobu. Všichni ti herci se totiž představili v daleko kvalitnějších filmech a tento prostě vyhrál druhou třídu. K tomu je na něm hrozně vidět devadesátkový feeling, který mě dneska už dvakrát neoslní. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas opět v zajímavém a silném thrilleru, který však je slabší než Hra a nebo Volný pád. Gwyneth Paltrow ho příjemně doplňuje a Viggo "Aragorn" Mortensen jako neznámí hrec. Příjemná kombinace, co neurazí a zaujme. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title [2:57] ,2. Ever Been to Belize? [2:13] ,3. That's Not Happiness to See Me [1:59] ,4. It's Too Late [3:09] ,5. Intruder [3:19] ,6. The Attack [2:05] ,7. He's In the Kitchen [2:55] ,8. Safe Deposit Box [1:51] ,9. Can You Ever Forgive Me? [6:09] ,10. You Take Care [1:54] ,11. What Happen's If...? [1:51], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfect Murder je další ukázkový thriller z 90 let, které jako jediné dnešní moderna nedokáže překonat. Film především zaujme skvělým hereckým triem Douglas, Paltrow, Mortensen a solidní zápletkou, která na první pohled možná vyzní jednoduše, doopravdy tomu však není. Douglas by si zasloužil oscara, jeho herecký výkon v podání velmi inteligentního a nápaditého pracháče mě mile překvapoval. Solidní záležitost. Tyhle filmy miluji! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že je načase, aby si mi hovoril Steven.“ Elegantný a starosvetsky napísaný, zrežírovaný aj zahraný triler o tom, že niekedy sa z mačiek stávajú myši – a naopak. V roku 1998 vznikli dva remaky trilerov Alfreda Hitchcocka. Kým Van Santovo PSYCHO sa nedá vnímať inak, než ako čudný filmový experiment, ktorého zmysel pochopíme zrejme až v 25. storočí, DOKONALÁ VRAŽDA (skúseného remeselníka Andrewa Davisa - NICO VIAC NEŽ ZÁKON, PREPADNUTIE V PACIFIKU, UTEČENEC, REŤAZOVÁ REAKCIA) je ako víno. Mimochodom, zhodou zvláštnych náhod hrá v oboch remakoch Viggo Mortensen, ehm (!)). Zľaknete sa maximálne trikrát, ale v napätí budete nonstop (vyvrcholenie je relatívne suchšie a povedzme "štandardné", avšak kým k nemu dôjde, pretečie v koryte veľa vody, plnej prekvapení a výborných hereckých výkonov - Douglas, Paltrow a hlavne "Poirot" David Suchet). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Manžel Michael Douglas si najme nájemného vraha a zároveň milence své manželky Gwyneth Paltrow, aby ji zabil, ale plán se mu poněkud vymkne z rukou.... Snímek, kterým se proslavil "Aragorn" Viggo Mortensen. Společně s Uprchlíkem považuji tento film za vrchol tvorby Andrewa Davise. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas nejen osnuje vraždu, ale také krade. Tenhle film pro sebe. Nutno podotknout, že mu v tom Paltrowová a Mortensen ze všech sil pomáhají, protože jeden s druhým soutěží v tom, kdo bude bezvýraznější. Naneštěstí je na tom dost podobně i samotný příběh, protože po velkolepém rozestavování figurek v ledovém ovzduší zavane vítr a kácí figurky v naprosto předvídatelném pořadí. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý remake skvělého Hitchcockova thrilleru Vražda na objednávku. Douglasovi role sedí jak prdel na hrnec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zatím můžu s tvou ženou šoustat nebo ne?" Zajímavej trojúhelník - hajzl manžel, hajzl milenec a oblafnutá cizoložnice. Jeden potřebuje prachy, druhej potřebuje prachy a ta naivní paní je má. To je tak nespravedlivý a já oběma štramákům rozumím. Takže zbývá ten trojúhelník spočítat a všichni budou spokojení. Já bych na to šel přes tangens úhlu David, rozpůlil bych přeponu Emily a spočítal dluhy odvěsny Stevena. A máme to. Výsledek je ... velmi uspokojivej. Je to totiž napínavý, vychytralý a při troše zapomětlivosti se na to dá mrknout i podruhý. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Slušný a přitažlivý thriller se zajímavě vzniklou zápletkou, v první čtvrtině už to vypadá na konec (tak snad Aragorn tu Gwyneth zabije a bude to dokonalá vražda ne?), ale ups, ona se ubránila! Následuje pár zajímavých zvratů, bystrý a arabsky (?) mluvící Poirot + bohužel možná trošku předvídatelný konec. Totiž ať jsem fandil skvěle hrajícímu Douglasovi jakkoliv, tušil jsem, že se titulků nedožije. Celkově nejde o kdovíjak silný napínák, mohl bych jmenovat dost lepších, ovšem já jsem byl spokojen a to dokonce nad svá očekávání, tudíž mohu doporučit. 7/10 ()

Reklama

Reklama