Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečných událostí na motivy prezidentských milostí, které udělil Václav Havel v letech 1992-2003. Václav Vingl je vesnický outsider, který ve svých 40 letech žije s maminkou pod jednou střechou. Přestože je Václav vnímán jako místní šašek, hlupák a problematický nezvladatelný kluk, my v něm (spolu s maminkou) vidíme citlivého, vnímavého dobráka s klukovskou duší a s hlavou plnou milých lumpáren. Lidé z vesnice v něm vidí jen problém. Dokonce i bratr František, který celý život soupeří s Václavem o lásku matky a otce. Tyto dva světy na sebe neustále naráží, a tak Václav lítá z jednoho průšvihu do druhého. Drama vrcholí soubojem bratrů o lásku Frantovy milenky Lídy, který končí trestným činem. Václav je uvězněn. Matčina ochrana je pryč. Stává se terčem útoků spoluvězňů i traumatických vzpomínek na otce. Pomalu umírá. Matka se rozhodne požádat prezidenta o milost. Ta je podmíněna peticí spoluobčanů. Odpustí Václavovi celá vesnice, když mu nedokáže odpustit ani vlastní bratr František? (Česká televize)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Jsem rád za to, že to nemělo happy end. Takový už svět je.... :(

S pomalejšími lidmi soucítíme, ale pořád nedokážeme plnně chápat a vcítit se, a tak nasranost či strach z jinakosti nás vede k tomu ty lidi zanechat. :(

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Trojan společně s Budařem excelují :-) určitě výborný český film, který si zaslouží pozornost diváka.

Uživatel PROCESOR smazal svůj příspěvek.

Xtr3m

Xtr3m (hodnocení, recenze)

Jinka

Protože to nebyl úplnej retard a to, že na něj vystřelil udělal vědomě a věděl to, sám to tam říkal.

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Nechápu proč ho nedali spíš do nějakého sanatoria, než do vězení. 

na příspěvěk reagoval Xtr3m

enemy of god

enemy of god (hodnocení, recenze)

ten Budař ty kretény hraje tak přesvědčivě,až si žačínám myslet,že je takovej doopravdy...:-)jinak Václav byl pěkný film-4*

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Vydařená česká komedie byl sem na tom v kině a odcházel jsem spokojenej proto sem dal 4* ;-)

902 10

902 10 (hodnocení, recenze)

vaclav je takovy koncentrat vseho dobryho a spatnyho z ceskych filmu, pokud jste videli nejakej film od slamy apod., tak vas vaclav vubec, ale opravdu vubec nicim neprekvapi. jakoby mezi ceskymi tvurci kolovala nejaka prirucka o tom, jak delat film a vejdelek do ni nahlizel snad kazdou minutu.

Desiree

Desiree (hodnocení, recenze)

ach jo. Proč? Proč?? Proč???? Proč ????? proč to bylo tak nudné? Proč jsem neplakala, když to bylo tak smuté? proč....

JKL

JKL (hodnocení, recenze)

Na to, kolik se kolem Václava nadělalo humbuku to žádný zázrak nebyl.

Johnnas

Johnnas (hodnocení, recenze)

Ani mě nezklamal, ani nenadchl. Určitě stojí za shlédnutí už jen kvůli skvělým hereckým výkonům Emílie Vašáryové a Ivana Trojana.

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Ach jo, mě už ty české filmy tak nebaví. 5 herců, 20 filmů a 2 témata, a to buď o válce, nebo o venkovských křupanech. Nic jiného češi očividně natočit neumí. V žádném případě nepopírám určitou kvalitu, ale jestli někdy Trojana, Budaře nebo Lábuse uvidím v jiné roli, tak nahlas zajásám. Stejně tak Vášáryová opět zahrála tu samou maminku z Pelíšků. Jenom se divím, že se nezůčastnil Polívka, asi zrovna točí něco o poválečném československu. Nakonec ještě, že mi opravdu nedošel smysl věčně rozostřené kamery. Proto budou pro mě moderní Samotáři vždy nejlepší.

Dzelgier

Dzelgier (hodnocení, recenze)

Teď je doba, kdy se točí samé české sr..ky. V těchto okolnostech musím říct, že Václav je vyjímkou.

jane.oky

jane.oky (hodnocení, recenze)

Skvělý film. Nejlepší scéna s vymalovanou místností. Narozdíl od Beana (malování s výbuchem) to zvládnl ručně :)

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Nesmysl, tenhle film je napsaný podle skutečné události, podle skutečného příběhu a Trojan se té role zhostil na výbornou.

Assshack

Assshack (hodnocení, recenze)

No, tento film je opravdu zvláštní. Souhlasím s verdiktem, že je to další role napsaná pro Trojana, aby prostě získal nějakou tu cenu. Pro mne byl film upřímně ztrátou času. Myslím si , že Tojan jako oprvadu vynikající herec má na daleko lepší role. Nicméně nechci nikoho odrazovat. od zábavného střílení a jízdě na motorce:-)

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Kimon: Na základě tvého příspěvku jsem se mrkl na profil uživatele Redd. Prostě je tenhle film mimo jeho žánrový vkus. To jako bys poslouchal operu a řekl o někom, komu se opera nelíbí , že v životě ještě nic neprožil. Nelíbí se mi že někoho neznáš a píšeš o něm nesmysly :-( // Já osobně jsem ten film ještě neviděl, ale už jsem předem otrávený z další role Trojana jako pošuka. Taky by mohl zkusit něco jiného. Ale na základě českého lva se na to chci podívat......

redd

redd (hodnocení, recenze)

Po dlouhe dobe zase film, pri kterem jsem se v kine prospal. Dalsi pro me trapny a nudny film do sbirky .... A zrejme i posledni cesky film, za ktery jsem tak nerozvazne vyhodil svoje tezce vydreny prachy ....

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

To tzv. bezčasí je tvůrčí záměr. Šlo jim o univerzálnost příběhu a ta skutečná amnestie je jen námětovou inspirací.
A jelikož tu milost uděloval prezident Havel ve svém funkčním období, tak se myslím není problém dopočítat, kdy že se to celé "skutečně" událo..

tucnak

tucnak (hodnocení, recenze)

nevíte někdo, v jakém roce se to všechno vlastně odehrává? strašně mě rozčilovalo, že tam byla spousta věcí z různých let a dob poskládaných do jakéhosi bezčasí. ve filmu podle skutečné události mi toto přijde dost nepatřičné

4everMan

4everMan (hodnocení, recenze)

Tohle je komedie asi jako Pán Prstenů je krátkometrážní. Drama/Thiller/Podle skutečné události.

liuk

liuk (hodnocení, recenze)

Nevíte, někdo jak moc je Václav inspirován skutečnými událostmi? Jestil byl ten žijící člověk stejný jako Václav zde? Mi totiž připadá až moc filmově přitažené za vlasy, že se ke konci dostal tam, kam se dostal. Jestli se to ale takhle ale opravdu stalo, tak proti tomu samozřejmě nemůžu říct ani popel.

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

nevidel jsem zatim zadny z filmu pana Vejdelka, ovsem po shlednuti Vaclava a obzvlast posledni petiny filmu jsem zustal po skonceni v sale prikovan k sedadlu s hlavou plnou myslenek o lidske netoleranci, nadherny film a uchvatny vykon Ivana Trojana!

Sluganda

Sluganda (hodnocení, recenze)

Už se na to hodně těšim! Viděl sem kousky v klipu od fiXy a vypadá to líbezně :)

ninon

ninon (hodnocení, recenze)

Satan: Tak, tak. :) Jestli na to půjdu....tak jedině kvůli němu.

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

A Českého lva za nejlepší herecký výkon získává...Ivan Trojan.

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama