Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečných událostí na motivy prezidentských milostí, které udělil Václav Havel v letech 1992-2003. Václav Vingl je vesnický outsider, který ve svých 40 letech žije s maminkou pod jednou střechou. Přestože je Václav vnímán jako místní šašek, hlupák a problematický nezvladatelný kluk, my v něm (spolu s maminkou) vidíme citlivého, vnímavého dobráka s klukovskou duší a s hlavou plnou milých lumpáren. Lidé z vesnice v něm vidí jen problém. Dokonce i bratr František, který celý život soupeří s Václavem o lásku matky a otce. Tyto dva světy na sebe neustále naráží, a tak Václav lítá z jednoho průšvihu do druhého. Drama vrcholí soubojem bratrů o lásku Frantovy milenky Lídy, který končí trestným činem. Václav je uvězněn. Matčina ochrana je pryč. Stává se terčem útoků spoluvězňů i traumatických vzpomínek na otce. Pomalu umírá. Matka se rozhodne požádat prezidenta o milost. Ta je podmíněna peticí spoluobčanů. Odpustí Václavovi celá vesnice, když mu nedokáže odpustit ani vlastní bratr František? (Česká televize)

(více)

Recenze (756)

MikeH20 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal svou prostou tématikou-vesnického chlapce,který je považován za idiota,je však velmi všímavý a má velmi dobré srdce.Velmi bych ocenil herecký výkon Ivana Trojana,který to musel mít velmi těžké vžít se do takovéto role a také Jana budaře.Film je celkově dosti smutný avšak nikteré scény jsou opravdu nevídaně zábavné...Celkově velmi hezký příběh ale velmi silný a smutný závěr. ()

Baži 

všechny recenze uživatele

Trojan opět ukazuje svoji silnou stránku - hereckou všestrannost. Ten pán umí zahrát úplně vše. A pokud jde o film: výborně napsaný, místy zábavný a - ruku na srdce - dojemný. Chvílemi mi bylo Venci upřímně líto, že má v podstatě dobré srdce, ale nemůže díky svojí retardaci naplnit normální život. A chudák jeho maminka. "Všecko bude!" ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komedie o vesnickém "retardovi" byla Ivanu Trojanovi ušitá přímo na míru :) Film není potřeba sáhodlouze rozepisovat. Mě osobně pobavil, nepostrádal vkusný humor a výstižné hlášky.. Na páteční nenáročný večer je tento snímek trečnou volbou. ()

ccaaggii 

všechny recenze uživatele

Krásný, smutný příběh, který je sice tak trochu o ničem, ale to by ani tak nevadilo. Co vadí je, že jsem ani jednou Trojanovi poprvé v životě jeho roli nebaštil. Pro příště Ivane: Tom Hanks se retardovaného učil hrát týdny a týdny. Na takovou roli opravdu nestačí pouze přijít na plac a rozpustile se ksichtit. ()

marty96 

všechny recenze uživatele

Výkon Ivana Trojana, naprosto skvělý.... Tuto roli kdo zahraje ten si může říkat herec. Scénář i Režie se povedla. Pět hvězdiček, nic jiného dát nemůžu. ()

vom2 

všechny recenze uživatele

Václav kterýho hraje Ivan Trojan podal skvělý výkon, který se odehrává na vesnici s plno lumpárnami a prů..ry které provádí. Film se díky hereckému obsazení celkem povedl, místy vtipné, smutné, romantické, tragické, nic méně Jiří Vejdělek, to podal myslím si profesionálně a film působí nadprůměrně než jsem očekával, proto 4* ()

kreyson13 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to do kin šlo jako komedie, když je to takový melodrámo (slušně napsáno). Ale Trojan exceluje, to je bez diskuze. ()

shakeXL 

všechny recenze uživatele

Tož dobře zahrál vesnického burana a blba ten Ivan Trojanů. Zajímavý pohled na život člověka, který moc rozumu nepobral. ()

marvell_cz 

všechny recenze uživatele

Snímek postrádá hlubší hlubší myšlenku, složitý děj, a to je jedině dobře. Jde o čistě odpočinkový snímek, kde divák může na hodinu a půl vypnout mozek a relaxovat, aniž by se musel obávat emigrace mozkových buněk jako u různých filmů a seriálů „k žehlení". Výborný Jan Budař a hlavně Ivan Trojan hrají s lehkostí a samozřejmostí, i když jejich postavy jim jistě svou náturou ani chováním nijak blízké nejsou. Pokud nemá divák od filmu přehnaná dramatická očekávání, jistě bude spokojen. Já jsem se poměrně dobře bavil. 90% ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Jednou větou by se dalo hodnotit jako óda na tolerantnost a trpělivost obyvatel jedné vesnice. Snaha o vyjádření cokoli dalšího teprve v první řadě je samozřejmě zřejmá, ale málo přesvědčivá, protože nekompaktní. (70 %) ()

pankito 

všechny recenze uživatele

Shrnuto jednou větou: Průměrný tříhvězdičkový film dnešní české kinematografie, kterému Ivan Trojan mistrovským výkonem přihodil puntík navíc. Zpočátku krásně rozkoukané, konec mě však trochu zklamal. Jako by tvůrcům došly nápady. Postavu mentálně retardovaného dítěte v dospěláckém těle vystihl Trojan zdařile a sám přiznal, že se „řídil hodně citem“. V jednom z rozhovorů řekl, že nechtěl za žádnou cenu vypadat, jako dobromyslný Otík z Vesničky mé střediskové. A myslím, že toto určitě splnil. 4 Hvězdičky. P. S.: tomu zkolabování na place se vůbec nedivím. ()

VenomSK 

všechny recenze uživatele

FIlm z prostredia zaostalej dedinky krásne podkresľuje podmanivá hudba, ktorá aspoň mňa donútila zamyslieť sa nad osudom Vaška, ktorý si okrem svojho psychického hendikepu nesie zo sebou aj trpké spomienky na zradu svojho otca, ktorý mu veľmi chýba a preto si ho domýšľa vo svojich najtajnejších túžbach. Veľmi dobrý film. ()

DžejPý 

všechny recenze uživatele

Někteří řemeslníci odvedli dobrou práci (kameramani, J. Budař, E. Vášáryová), někteří průměrnou (J. P. Muchow a spoustu herců a hereček) a někteří velmi slabou (scénáristé, režisér i další). Film by se v poloviční délce snad hodil na nějaký artový tv kanál. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších, ale přesto moc dobrej, filmů s Trojanem. Hlavní hrdina je magor, ale má velké srdce, díky kterému dokáže svět vidět i jinak (hezčejc) než když se na něj díváme pohledem kariér a peněz. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Trojana mám vo všeobecnosti rada, Milka je pani herečka, dáma....Ale k filmu...trocha depresia a najmä zamyslenie. Kde je tá správna miera kedy matka stojí na strane jedného dieťaťa voči druhému? Obetavosť matky skončila vlastne pre ňu dvojitou tragédiou - väzenie vs. naštrbený vzťah so synom, čiže v zásade strata oboch detí. Niečo na štýl za dobrotu na žobrotu. Avšak musím sa trocha prikloniť k tomu, že sústavné ochraňovanie tak, ako to robila Milka, bolo podľa mňa cez čiaru. Aj keď je jasné, že nekonečne milovala svojho syna, asi by nemala pred jeho činmi zatvárať oči do nekonečna.... ()

Luxurka odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl snad nejhorsi herecky vykon od profesionala vubec. Trojan to naprosto nedal. Neverila jsem mu ani vterinu. Silene smutnej zazitek videt jak na to proste nema. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama