Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmiletý Willie Morris, který žije s rodiči v Yazoo v jižanském státě Mississippi, je plachý chlapec, který si raději čte, než by sportoval. Má potíže s hledáním kamarádů a raději tráví čas sám než s ostatními dětmi, které se mu často posmívají, že je slaboch a zbabělec. Jediným jeho skutečným přítelem je Dink Jenkins ze sousedství, který je pro jedináčka Willieho skoro jako starší bratr. Když je Dink v létě 1942 povolán do armády a odvelen do zámoří, kde zuří 2. světová válka, donutí Willieho matka Ellen svého drsného manžela Jacka, aby chlapci povolil štěně, které dostane jméno Skip. Chytrý a hravý pes dostane brzy malého majitele do řady nečekaných dobrodružství, z nichž to největší prožije při střetu s pašeráky alkoholu. Důsledky na sebe nenechají dlouho čekat a Willie nejenže začne díky čtyřnohému příteli a společně prožitým chvílím pomalu získávat tolik potřebné sebevědomí, ale také pozornost ostatních kluků v městečku. Když ho místní rváč vyzve, aby ukázal svou odvahu a strávil noc na strašidelném hřbitově, dokáže to díky Skipovi a získá si tak uznání ostatních. Navíc zaujme nejkrásnější dívku ve škole, půvabnou Rivers Applewhite. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (52)

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Chudý každý, který neměl v dětství věrného čtyřnohého kamaráda. Někoho, kdo nezná pocit nenávisti a i když ho uhodíte, bude cítit maximálně strach a smutek, nikdy k vám nepocítí nenávist. Naučí vás co je to přátelství a láska a bude mu stačit pouhé pohlazení. Nikdy nezapomenu na čtyřnohého kamaráda, který provázel moje dětství a děkuji tomuto snímku, jak mile mi to připomíná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si v detstve prajeme vyrásť čo najrýchlejšie?“ Vynikajúci Kevin Bacon ako vojnový veterán, vynikajúci Luke Wilson ako vojnový veterán, vynikajúca Diane Laneová ako veteránska mama a nostalgická atmosféra „dávnej doby“ á la STOJ PRI MNE!, plného krásnych scén (scéna z lesa napríklad). Nedá sa svietiť: napriek „tradičnému“ scenáru a „neprekvapivej“ réžii, otlačí MÔJ PES SKIP srdce trhajúcimi poslednými minútami svoje tľapky do srdiečka každého diváka, ktorý v detstve vyrastal po boku zvieraťa, pretože „zviera, ktoré sme v detstve milovali, nás do dospelosti veľa naučí o láske, priateľstve, smrti a láske“. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film je vážnejší, i když stále milý a veselý. Plachý chlapec, který si raději čte, než aby lítal venku po hřišti s míčem. Ostatní chlapci ze ho terorizují a dělají si z něj otloukánka. Všechno se změní, když dostane k narozeninám pejska. Najde tak ztracené sebevědomí a kamarády. Srdceryvný proslov na konci filmu mi do dneška leží v srdci a kdykoliv ho slyším, neubráním se slzičce. Takže pokud milujete srdcervoucí filmy o zvířatech a lidech, přátelství mezi nimi a jste tak trochu masochisti a rádi si trháte srdce těmito momenty, tak je Skip přesně pro vás. Navíc i hudba je opravdu krásná. Zasloužil by si červené hodnocení. - "That wasn't totally true. For he really lay buried in my heart." ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Škoda výběru zlé karty v podobě hlavní dětské role Frakieho Munize. Obdivuji jakoukoliv odlišnost, ale on už má od přírody takový přitroublý výraz v tváři a když přitom ještě neustále dělal různé úšklebky, tak mě to jako diváka otravuje. Nebyl mi vůbec sympatický, a pak udeřil psa, tak tomu k závěru filmu vůbec nepomohlo. Jinak mě ten konec dojal. Bylo to krásné zakončení, probrečela jsem ho, protože vím, jaké to je denně myslet na psího přítele, který už je jen v mých vzpomínkách. ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Ďalši z filmov zo zvieracej kategórie, ktorý nenechal moje oči suché. Preplakala som asi polku filmu a to ja plačem pri filmoch ozaj minimálne (90% tvoria filmy so zvieratkami). Neskutočne krásne vzdaný hold štvornohému najlepšiemu kamarátovi, doplnený o príjemnú až čarovnú hudbu od Rossa. Pre mňa skvelé herecké obsadenie a aj milo prepracovaný scenár, aj keď niektoré scény boli trošku viac sentimentálne ale keďže sa jedná o film s takouto tematikou, nemám problém to prepáčiť. Dokonca mi tu ani nevadil Frankie Muniz, ktorého inak veľmi nemusím. Film sa dotkne najmä ľudí, ktorí nejaké to domáce zvieratko mali (najmä v detstkom období) a zanechalo na nich istú stopu. Ja som celý čas spomínala na tú moju fenku, ktorú som dostala ako osemročná k Vianociam a po takmer siedmych rokoch sme ju skrz vážnu chorobu museli dať utratiť. "I recieved a trans-atlantic call one day. "Skip died", Daddy said. He and my mama wrapped him my baseball jacket. They buried him out under the elm tree, they said. That wasn't totally true. For he really lay buried in my heart." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dink (Luke Wilson) říká, že Willieho (Frankie Muniz) otec dostal Purpurové srdce ve španělské občanské válce, kde ovšem žádný voják z USA nebyl. Bojovali zde pouze dobrovolníci, a proto jeho otec nemohl toto ocenění dostat. (Lajty)
  • Děj filmu se odehrává ve městě Yazoo v Mississippi. Obyvatelé Yazoo měli možnost zakoupit si speciální „Můj pes Skip“ košile. (Lajty)

Reklama

Reklama