Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (543)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela napínavá a tajemná podívaná, na tu druhou zase film s několika nelogickými momenty a divným chováním postav. Maskovaní sice vypadají tajemně a když odněkud neslyšně a pomalu vykráčí, tak by se atmosféra dala krájet, ale chovají se tak trochu nadpřirozeně, což se závěrečným rozuzlením působí divně. A jejich motiv je taky zajímavý, že? Tenhle film může každému sednout úplně odlišně, jeden si bude stěžovat, že to je nuda a nic se tam neděje a na konci si řekne WTF, druhý bude při sledování napnutý jak struna a neodtrhne oči od obrazovky. U mě je to zhruba zlatá střední cesta mezi těmito dvěma postoji, takže dávám pěkné 3 hvězdičky. 55% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sklamanie roku. Tak som sa na The Strangers tešil a tak ma sklamal. Áno film staval hlavne na atmosféru, ale i tú sa nejako nedarilo poriadne gradovať a samozrejme v závere vygradovať. Viacej ma film nudil než bavil a to som si myslel, že to bude jeden z najlepších hororov roku. Po tak vydarenom trailery som nečakal to čo som dostal. To, že boli všetky dobré scény v trailery neriešim, ale vo filme proste pôsobili sucho. Vôbec neboli dobre podané, vôbec to nemalo štavu... skrátka rejžo by mal na sebe ešte popracovať. Námet to je fajn, ale treba ho vedieť dobre podať, aby aj z jednoduchého deju bola poriadna hororová pecka(vid film À l'intérieur). Snaha o amtosféru bola, ale samotná atmosféra nemala kedy poriadne gradovať, gore scény skoro žiadne a o konci filmu pomlčím. Pevne verím, že sa ešte dočkám Unratd verzie, pretože takto to je len za 60%. Ani Unreted verzia to nezachránila :( ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jestli to je nebo není remake francouzského Ils a ukázalo se, že není - i když má prakticky stejný průběh. Začíná, pak prostřední část u které jsem se bál, a pak závěr kdy už pro přeplácanost a podivnost toho všeho ztrácím jakékoli pouto a zájem o film. Za co by tohle opravdu zasloužilo 'odpad!' je využití věty 'podle skutečných událostí'. U naprosto smyšleného filmu je to opravdu masakroidní podvod na diváka. No ale tak dávám tři, protože tu atmosféru to mělo, drželo a některé scény byly fakt o nervy. Kdyby tam bylo méně lekaček a méně sebevražedného chování záporáků, mohly být čtyři. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pochutnáte si na nanuku Funny Games USA a v ruke vám otane drievko The Strangers. Recyklácia omletých klišé, nerozvinutý dej s nulovým vyústením, kľúčové kolapsy v logike a pravdepodobnosti. Bryan Bertino ani nevie, čo znamená záber na sviečku s nakloneným plameňom. Scenáristicky i režijne bezhodnotná, rýchlo zabudnuteľná vec, šikovne predaná lákavým trailerom a hviezdnym obsadením. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Totální výsměch. Fungovalo to pro mě jen těch pár minut, kdy se příchozí opakovaně ptají na Tamaru a pak osamocené Liv tlučou na dveře (v obou případech nic, co bychom už dobře neznali z FUNNY GAMES a MOTELU SMRTI). Jak nastoupily masky, nedokázal jsem to brát vážně (a když se na konci dlouze dívaly na své oběti na gauči, připadaly mi silně retardovaně) a navíc nastoupila vláčná nuda v podobě nahánění se po domě a venku a z dálky předvídatelných zvratů a lekaček. Záběry, kdy některý ze zabijáků nepovšimnut stepuje dlouhé vteřiny v pozadí působily dobře v trajleru, ale ve filmu jsem je přijímal naprosto lhostejně. Úděsné. Nějaké ty body ještě tak za Liv v posledním tažení, ale když si vzpomenu, jak mě celou dobu srala ta kvedlavá kamera... ne, nic nebude. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Scénář filmu se původně nazýval "The Faces", tedy "Tváře." (Valsadora)
  • Bryan Bertino dříve pracoval jako osvětlovač na nízkorozpočtových snímcích a reklamách. (Dines)
  • Kirsten si poraní ruku a James ji obváže vlastní kravatou, tu však v několika dalších scénách má opět na sobě. (salamandrr)

Reklama

Reklama