Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o hudební pořad, který se zabývá písničkami z 60. let. Vystoupí zde řada zpěváků a zpěvaček. Např. . Pilarová, W. Matuška, P. Filipovská, K. Gott, J. Zíma, J. Šlitr, J. Suchý aj. (duklak2)

Recenze (10)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó kde jsou ty časy, když třešně zrály, roztáčel a natáčel to TOČR & JOČR (nebo spíše KOČR...;o), chlápci nosili úzký nohavice i kravaty a polobotky do špice a v rolích konferenciérů byli špica a nedělali ze sebe podbízivé blby... To asi proto, že to byli spíš ti "spíkři" než "moderátoři" [:-] a byli víc přirozeně zábavní než vytrendovaní baviči... A budoucí bohové a hvězdy naší popmusic (sic!) uměli(y) pět jako kosové a pěnice až slavíci a slavice a mít trému, než se něco opravdu naučili(y). A škoda, že za pár let se stejně většinou stali(y) normalizačními (pa)kulturními zrůdami, ale to už je jiná historie... No jo, když on taky jazz a swing a rocknroll nebyl estrádní plytký pop a kolovrátkový střední proud, že... °-] . . . A tak i přes černobílost prastarého televizního záznamu působí tento pořad i po všech těch desetiletích jako docela svěží a barvitý pohled na počátky moderní televizní zábavy a vlastně našeho malého českého šoubyznysu jako takového... Jojo, naděje tu byly, škoda, že když se dnes člověk podívá na obrazovku jak rádoby komerčních tak takzvaně veřejnoprávních (k)análů, chce se mu valnou měrou akorát tak blít... - - - P.S. Pro milovníky šlágrů, které dávno odvál čááás více zde: http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr[SIDP]=899553 - - - - - (Vídáno nahodile letem let televizněbavných, hodnocení 17.7.2011 po repete dílu se sedmnáctkou Helenkou na >áčkovém prostoru< 79., komentář zde jako šestý - 17.7.2011) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dobrá příležitost pro tehdy začínající pěvecké hvězdy k jejich posléze úspěšné kariéře v populárním písničkovém a klipovém cyklu původně že 60. let , napřed však jako Studio A. Pořad tuším působil až někdy do poloviny šedesátých let, tedy bohužel poměrně krátkou dobu. Například Helena Vondráčková se zde z písní "Červená řeka" dostala roku 1964 až na 4. místo v anketě Zlatý slavík. A vůbec jednotlivé písně se kolikrát i hned proslavily i na deskách. Pár archívních vystoupení jsem viděl a musím říct že se jednalo určitě o tehdy velice dobrou zábavu. Pořad doprovázel Big-Band velmi populárního kapelníka Karla Krautgartnera a později na něj velice úspěšně navázali třeba "Hledáme nové talenty", "Zpívá celá rodina" nebo "Deset stupňů ke zlaté" a ostatně jsou jím ovlivněny i některé současné hudební pořady. Studio A= dnes už historický milník mezi všemi pozdějšími hudebně zábavnými pořady. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasický zábavný pořad Československé televize ředitelského období prvního českého europoslance Jiřího Pelikána, někdejšího předsedy Mezinárodního svazu demokratického studentstva a vydavatele exilové revue Listy, se s mimořádným zdarem pokusil přiblížit lidský "rub" navenek hvězdných osobností tehdejší české hudby pro lidi. Úzce souvisel s rozmachem malých divadelních scén (jeho úspěšným konferenciérem, nikoliv moderátorem) byl Karel Štědrý, pěvecká hvězda Semaforu a posléze Rokoka. Jakkoliv jeho význam je dnes archivně historický, uchoval si určitě značný pel neotřelosti a nevšednosti i dnes minimálně úrovní tehdy prezentovaných písňových textů. Je jedním z výrazných projevů kulturní a společenské renesance šedesátých let. Jeho vydání na DVD by si určitě našlo své diváky a fanoušky. In margine: mezi dirigenty TOČRu a snad někdy i JOČRu byl mimo Krautgartnera i Josef Vobruba. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si jeden díl, kdy na návštěvě u našich vojáků ČSLA byl Walda, Helenka, Kája a další hvězdy tehdejší pop music... Tehdy všichni ještě mladí, na vrcholu ... Goťák tam běhá v jehličnatejch maskáčích vzor 60 s maskou přes rameno a ákáčkem v ruce po březovým hájku a zpívá slavnej song V máji, Walda tam myje bévépéčko s kýblem a zpívá Volám déšť :-))) No taková byla doba, ale ty písně stály za to... Jako prča to dneska určitě stojí za vidění a z těch písniček na vás možná i něco dýchne z těch časů před Husákem.... * * * * ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejúspěšnějších televizních pořadů šedesátých let má na svědomí osvědčená scénáristická dvojice Vašta & Vostřel, kteří se do povědomí diváků zapsali o něco málo později i seriálem o řezníku Rudolfovi. Studio A, inscenované coby zábavná reportáž v podání neodolatelného Karla Štědrého, propojilo nejrůznější prostředí s tvářemi populárních zpěváků a zpěvaček. Tyto drobné videoklipy ovšem dodnes překypují humorem, fantazií a bezprostředností – viz. Návštěva v divadle Rokoko či epizoda z vojenského cvičiště. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu určitě přežilý formát, ale ve své době skvělý způsob uvádění nových písniček. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Krásný (dnes už) archív, který přináší kupu známých písniček od známých zpěváků v mnohdy dnes už zapomenutých klipech. Pořad vysílán v rámci pořadu z roku 1995 Vysílá studio A po třiceti letech... . ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Pořad, který byl vysílán v letech 1963 - 65 a měl celkem 20 pokračování. První čtyři díly se nedochovaly a zbývající byly v roce 1995 sestříhány a odvysílány pod cyklem Vysílá studio A po třiceti letech... (podle České televize celkem 12 dílů) ()

Reklama

Reklama