Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 578)

POMO 

všechny recenze uživatele

Gejzír nápadov, sympatickej uletenosti a prehľadnejších "bojových" scén, než aké ponúkajú najvypečenejšie akčné filmy. Na tomto keby ulietavali súčasní teenageri miesto na povrchnostiach typu Twilight, všetko by bolo lepšie. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Svět se v prdel obrací! 80 procent???!!! Co si tu všichni pícháte, aniž by jste se podělili s Verbálem o vzorek? Já už jel na lecčem, ale takhle dementní, slaboduchou sračku bych snad nerozdýchal, ani kdybych šňupal čistič odpadů. Já vím, jsem už asi starý a nechápu to, ale je li tohle nový "popkulturní" trend naší mládeže, upřímně lituju, že jsem nepodstoupil vasektomii, když ještě mé děti plavaly v seminálním plazmatu. Jediné, co téhle noční můře nelze upřít, je casting. Poskládat takovou partičku nehezkých retardů by se snad nepodařilo ani vrchní sestře v Jedličkově ústavu a hlavní hrdina téměř dokonale, něžně a citlivě osciluje mezi totální homokládou a občerstvením pro pedofily! Vážená paní Majerová, hluboce se omlouvám, že haním Vaše veledílo, kudy chodím a snad Vás potěší, že si hned zítra přibiju poster polonahého Patyzóna v životní velikosti nad postýlku v mém pokojíčku. ZLATÍ HOMOUPÍŘI !!! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Enormní porce nápadů a originálních drobnůstek, vizuální nátěr, prostě přestylizovaná rychlopalba, která se snaží vystihnout život trendy-mládeže. Videohry, comicsy, hudební kluby a láska. Přese všechnu chytlavost mi v hlavě bušila otázka "Proč?". Proč utopit takovou tsunami drobných radostí do banální storky, která má hloubku plošinové gamesy a nestihne strhnout ani během romantických pasáží? Proč Wright plýtvá svou kreativitou na takovou píč... pardon, geekovinu? Pilgrim je líbivá a hravá jednohubka, nic víc. Když už do opulentní a "progresivní" slepé uličky, do které obyčejný lid nechodí, pak se Speed Racerem. Místy už lehce odzívaných 65%. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

V podstatě mám pocit, že to nemohlo dopadnout líp – dostal to do ruky někdo, kdo umí točit filmy, poctivě četl komiks, dokonale chápe problematiku přechodů mezi jednotlivými obrázky (škarpy), ctí herní kulturu i popkulturu všeobecně a přiklepli mu hromadu peněz. Orgasticky trikový mišmaš je zcela na místě a dokonale provazuje film/komiks/videohry do celku, jehož jediným problém je to, že to musí být celek. Jako tři nezávislá vyšperkovaná média (a komiks i výbornou videohru tu máme!) působí/by působil mnohem uspokojivěji. Nezřídka jsem měl pocit, že mi pod palci chybí tlačítka, či onen klid a mnohonásobně nižší tempo, kterým se mi informace dostávají pod kůži při louskání malovaných okének; a z hlediska filmového se mi stýská po klasických vypravěčských konstruktech a vlastně i příběhu, který by mě držel v permanenci. Ale jako čistá adaptace černobílých (v obou smyslech) osudů nenápadného teenagera zaseknutého v 90. letech a fantaziích o lásce na celý život to zřejmě nemá jedinou chybu a nešlo pro to udělat víc. Pokud máte po zhlédnutí traileru na mysli nějaké zásadní otázky (hlavně proč se tu děje to, co se tu děje), v podstatě nemá na film valný smysl chodit. Je to drahá hračka pro pár fanatiků, která vtipně ilustruje, jak se dají dětské fantazie vyhrotit a zkřížit s všemožnými odkazy (při čísle 20 jsem přestal počítat). Opakovaný příval úžasných nápadů bych ale nutně nezaměňoval s nějakou hloubkou – je to „pouze“ čirá esence kreativity. P.S. Chris Evans +10000. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

I LOVE IT!!! Ani nevím kde začít, jak mě Scott Pilgrim a hlavně jeho souputníci a antagonisti převálcovali. ...Hlavou ti prochází podprostorová dálnice, kterou používám... Asi deset minut (do prvního reálného setkání s Ramonou Flowersovou) mi trvalo rozhodnout se, jestli to bude svébytně stylová leč fakt divná záležitost nebo transcendentálně pubertální výlet do pop-rockové nirvány, se kterým je mi zatěžko najít srovnání - první věta ale už prozradila, jaká alternativa zvítězila:) "Osmibitové" logo Universalu, zpočátku na pěst byvší hlavní hrdina, kterému nakonec nemůžete nefandit, comicsové záběrování a efekty, dokonalí sidekickové, kterým vévodí nestarající se Alison Pill a racionální (cokoliv osouložující) gay Kieran Culkin, a slušná řádka pekelně přitažlivých děvčat (kromě dokonale "jako Darja ze South Parku" sprosté Aubrey Plazy, která má zcela záměrně jiný než dekorativní účel), to stačí na docela slušnou zábavu, i kdyby tam všichni bubeníci nebyli bubenice, no ne? Jenže ony jsou tyhle všechny komponenty ještě proložené tunou vizuálních nápadů a v daném kontextu dokonalých hlášek. ...Další písnička je pro kluka, který pořád řve z balkónu - jmenuje se Nenávidím Tě, Prosím Zemři... Indické demon hipster chicks nechť jsou mi svědky, že takhle parádně vyladěnou pozitivní ulítlost jsem neviděl od Interstate 60 (která byla samozřejmě jiná). Muzika je taky minimálně jako doprovod k tomu co vidíte vynikající, a Black Sheep od Brie Larson a Metric je novou stálicí mého playlistu (a samotná Brie zřejmě stálicí mých fantazií;)). Sluší se dodat, že pokud byste mě někdy chtěli zavraždit pomocí smíchu, můžete to zkusit s dvojníky Chrise Evanse (který to svým výkonem brutálně nandává Wolverinovi), veganskými superschopnostmi odbarveným exSupermanem Brandonem Routhem nebo třeba Gogo Yubari/Kelly Osbourne lesbou Mae Whitmanové:) A našlo by se toho víc, i když nepřiznat vám, že Scott Pilgrim jako správný nevyzrálý puberťák (byť je mu lehce přes dvacet) vrcholí předčasně, by bylo nečestné a nesportovní. Není to prostě dokonalé a hodně záleží na vašich zálibách a hudebním vkusu, jestli vůbec a jak moc si tuhle Pouť užijete. Možná nějaká lehoučká intoxikace taky neuškodí;) Já jsem se skvěle bavil a na některé scény se díval hned několikrát. Je skoro škoda, že Wright a jeho tým vybrakovali celou sérii comicsů o Scottu Pilgrimovi jedním filmem - s tou bandou co prošla castingem bych se totiž hrozně rád potkal znova. Ale co se dá dělat, hlavní je, že si můžu užívat potěšení z rozkošné a herecky dokonalé Mary Elizabeth Winstead... tedy chtěl jsem říct z povedeného filmu;) 90%, i když časem možná půjdu o kousek níž. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opustil Velkou Británii a podle kanadského komiksu natočil za americké peníze vypiplanou zábavičku pro odrostlé děti. Soudě z přečtení prvního dílu, film se komiksu drží věrně, ale zároveň je mnohem odvázanější. Sice (bohužel) ne dost, aby dostal R-kový rating (zkrátka žádný kick-ass), „je tohle možné?!“ okamžiky stejně přetéká. Vizuální stránka není úžasná jenom díky věrnosti komiksovému stylu, několikrát mne potěšilo pouhé rozmístění postav, jejich vstupy do záběru a výstupy z něj. Podobně jako v Hot Fuzz je v Pilgrimovi originálních nápadů a žánrových metamorfóz více nežli děje. Ale ať zrovna hraje první housle romance, divoká akce nebo náhled do života nerda, film neztrácí humor. Jestli se v jednom okamžiku bere naoko vážně, v tom dalším celou situaci shodí dalším uhozeným vtipem. Z herců zanechávají výraznější dojem ti vedlejší, nejvíc jsem se těšil na scény s ležérně homosexuálním Kieranem Culkinem. Cerovi role bojovníka, o kterého dívky bojují, nesedne, což byl nejspíš záměr, mající za cíl zesílit moment překvapení, když nerdovskou romanci naruší videoherní řež kombinovaná s bollywoodským muzikálem. Scott Pilgrim je snímek plný neobyčejných setkání. 90% Zajímavé komentáře: kOCOUR, Bluntman, JFL, Botič, Rosomak ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vizuálně nápaditá akční jízda, od začátku až do konce přecpaná různými režijními vychytávkami, grafickými prvky, situačním a slovním humorem. Co věta - to vtip. Scott Pilgrim je čistokrevná zábava, u který divák musí dávat dost velkej pozor, aby všechnu tu srandu pochytil. Když si odmyslíme ono nablýskané povrchní pozlátko, zbyde přímočará storka, která s nevídanou vervou recykluje stará klišé, stojí na opakování jediného motivu a odehrává se ve vnitřně nekonzistentním vesmíru, jehož svět je vlastně totálně pomatenej, ale nikomu to nevadí. Což by bylo všechno špatně, jenže ... jenže hrdinou je obyčejnej geek, kterej nejspíš nikdy nic originálního a zajímavýho nevymyslel (balicí hláška), jde mu jen jedna věc (videohry) a jeho svět / život rozhodně nejde považovat za ucelený a komplexní. Teď je jenom otázka, jestli ten film opravdu můžeme považovat za zprostředkovaný "pohled na svět očima geeka Scotta Pilgrima", nebo v něm prostě a jednoduše hledám víc, než v něm je. Každopádně, zábava by to byla i tak. 9/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco natočená a bravúrne zostrihaná surrealistická videohra. Druhá vrstva, ktorá by pomohla zžiť sa s postavami, však celkom chýba. Cera hrá zas a opäť toho istého otravného lúzra a z duše som mu prial, aby ho niektorý z tých ex rozbil na prach. Navyše to negraduje, takže záverečný fight už som celkom odzíval. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když má někdo nakoukáno, načteno, naposloucháno, nahráno a ještě k tomu umí točit tak, aby to bylo dokonale zábavné, není co řešit. Během projekce jsem chtěl skandovat a hlasitě fandit, po skončení jsem toužil znovu k pokladně a ještě si to dát nášupem celé znovu. Takový gejzír stylovosti nelze pobrat napoprvé. Letos už druhý film, kde vynalézavá britská filmařina natočila za hollywoodské peníze neskutečnou šlehu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, kde tvůrci těch scénářů pořád berou tu originalitu, i když je mi jasný, že tady v tom případě za to může především původní komiks a následná režie Edgara Wrighta. Spojení těch dvou totiž dalo do kupy jeden z nejoriginálnějších filmů s nejgeniálnějším střihej vůbec! To Edgar Wright prakticky uměl už dřív, když točil Soumrak mrtvých a Hot Fuzz. V tom filmu je to totiž hrozně vidět. Střihač makal od rána do večera, 24 hodin v kuse aby vypotil to, na co já koukal a začal hodnotit s tím, že je to neskutečně originální. Samozřejmě za to můžou i samotní herci, kteří originalitě vůbec nic neubíraj. Divný tam jsou totiž uplně všichni. Scott, první jeho holka, druhá jeho holka, celá jeho kapela včetně bicařky a samotní protivníci taky nemaj k psychiatrii daleko. To všechno ale z filmu dělá neskutečně originální kus, protože, co jiného v dnešní době dělá originál originálem, než zajímavé postavy, které nespadají pod průměr. Scott Pilgrim proti zbytku světa mě tak prostě zabavil na dvě hodiny jako hodně dlouho žádný film. Na obrazovce se vyřádil a efektama srovnal se zemí půlku Hollywoodu. Edgar Wright tak ukázal, co v něm skutečně je a já jsem zvědavý, co si pro nás připraví nadále, protože pochybuju, že on by přijal nabídku natočit něco, jako je Babička od Boženy Němcový, a pokud jo, tak by se z toho střihač opět posral... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $31,611,316Tržby Celosvetovo $48,089,760Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,474,691 //počet predaných kusov 372,682Tržby za predaj DVD v USA $18,714,826 //počet predaných kusov 944,787║ Fajn nápad, tieto všelijaké komiksové vsuvky, zaujímavé obsadenie, samotné prevedenie kvitujem ale aj tak mi tam niečo chýbalo aby som si to mohol naplno užiť, len priemer. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nehorázně přepálená komiksovo-videoherní jízda plná skvělých a barevných nápadů....naštěstí! Těžko uvěřit, že tenhle film dokázal někdo dát dohromady a Edgara Wrighta prostě umí. I když tentokrát měl asi nejtěžší látku na zfilmování, zvládl to bez větších problémů a pár slabších chvil (jako souboj s dvojčaty) dokážu v klidu přetrpět kvůli hromadě vizuálních i slovních vtípků. Možná je jen škoda, že Michael Cera je takové prkno, které dokáže hrát jen samo sebe (takže vlastně nehraje:)) a Mary Elizabeth Winstead by byla sexy i bez vlasů. Přesto mám trochu pocit, že tohle je cílená snaha být cool a oslovit jednu skupinu, pro kterou se stane kultem... je na tom něco špatného? Asi ne, jen ty přepálené okamžiky mi dávají pocit, že se tenhle film bude těžko doporučovat nehráči Street Fighteru/Kontry/stovky jiných a barevného vodopádu stylizace. Ve srovnání se Speed Racerem jsem nebyl uchvácen ani pohlcen, jen jsem se příjemně pobavil. A ten konec je prostě slaboučky... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Bacall, Edgar Wright .. Mne samotného silně překvapující podívaná a hotová exploze grafických nápadů. No a samozřejmě tu mám Mary Elizabeth Winstead (!) a po ní velice zdařile vtipný Kieran Culkin. Ano, takový "skoro Speed Racer" roku 2010 se všemi jeho klady i negativy. #85$%. _ BlackBox Projekce. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Edgar Wright patrně natočil ten nejlepší teenagerský film, který, ač je adaptací komiksu, v sobě má všechno podstatné a který si díky zvoleným výrazovým prostředkům jistě najde cestu k divákům generace Y. Celý snímek je odvyprávěn ve stylu počítačové hry, kdy divák spolu s hlavní postavou prochází jednotlivými levely, tedy jednotlivými epizodami, ve kterých je navíc zachován narativní model komiksu. Z toho, co jsem měl možnost zhlédnout, jde jednoznačně o nejúplnější a nejsofistikovanější převedení komiksové látky do filmových okének, skutečně jsem měl při sledování filmu pocit, že si alespoň chvílemi listuji v komiksu anebo svírám v ruce joystick. Výhodou bude jistě i skutečně umělecké kódování reality ve fázi scénáře a komiksové předlohy, tenhle Věčný svit neposkvrněné mysli pro náctileté má pod povrchem komiksové slupky onu hloubku a reálný rozměr, kterým nakopne všechny ty konkurenční Kick-Assy do ... Škoda, že na můj vkus bylo těch soubojů až příliš, klidně bych hrál tuhle videohru jen na tři, třeba delší, kola... Podobné filmy: Defendor, Kick-Ass ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nápadité a originální. Herci docela fajn. Nejlepší je roztomilá číňanka. Ale prostě mě to moc nebavilo. Úžasné momenty se střídají s vatou a rozhodně se víc pobavim s klukama u Tekkena nebo i u starýho Mortal Kombatu, než u tohoto filmu. Záměr byl chvályhodný a Edgar Wright je megaborec, ale jeho předchozí filmy mám radši. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

V podstatě si neumím představit, že by převod videoherního narativu a komiksového stylu do filmových vyjadřovacích prostředků mohl dopadnout lépe. Nejde o to, že jednotlivé dílčí prkvy byly k vidění jinde ve stejném provedení, aby se vyjádřila specifičnost čtení komiksů oproti filmům či se vyjadřovala specifičnost časoprostorového pojetí a zákonů fikčního světa videoherní logiky oproti té filmové. Jde o to, že v takové míře a takto pohromadě ony dílčí společné prvky nebyly nikdy předtím k vidění. Neznamená to ale, že by se oslabovala síla filmového média na úkor her či komiksů, jako se to přihodilo jiným věrným adaptacím, ale naopak dochází k ozvláštnění na mnoha rovinách. Když už si člověk říká, že by mohlo dojít k tomu, že by se ono nepřeberné množství ozvláštňujících prostředků stalo konvencí, najednou na nás čeká narativní či stylistická finta. A ačkoliv bude tento biják oceňován především za svoji montážní stránku, uznání si zaslouží spíše mizanscénové (jak se to skloňuje?) řešení, což je patrné na famózně inscenované závěrečné bitce dvou párů. Čirej nerdgasm. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

GOOD...GOOD...COMBO...PERFECT... Kdo si myslíš, že jsi Pilgrime?..... Takže... o co tam šlo? ,,Nejspíš budeš muset porazit mých 7 ďábelských expřítelů“. Ďábelskej muzikál s prvky karate???!!! Bláznivá magořina, která je tak trhlá, až je zajímavá!(?) Vzduchem lítají písmena, M.Cera, - vlastně lítá kde kdo. Mortal combat s příběhem, u kterýho zůstává rozum stát. Oceňuji zvláštní smysl pro humor, trochu muziky a magorskej příběh, kterej je tak zvláštní, až je vlastně... já nevím.....ALE TŘEBA JEN CHCETE ZAČÍT OD ZNOVA. Prostě šílenost, pro kterou jsou 4* důkazem šílenství., zvlášť když uvážím, že to není určený pro mě. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Můj brácha (nemá prima bráchu, ale..) teplýho kámoše. 2.) Jsem úplně mimo z ,,ujetejch“ filmů. 3.) Miluji M. Ceru! 4.) Jsem členem ligy Ďábelskejch bejvalejch! 5.) Nevím jak naložit se druhým životem. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * Víte, že? Ve filmu zazní několik známých songů – třeba od Holy Fuck nebo Rolling Stones? A jestli Vás nebaví film, můžete si koupit knihu? ()

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama