Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 578)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nigel Godrich: 1. We Are Sex Bob-Omb - Sex Bob-Omb ,2. Scott Pilgrim - Plumtree ,3. I Heard Ramona Sing - Frank Black ,4. By Your Side - Beachwood Sparks ,5. O Katrina! - Black Lips ,6. I'm So Sad, So Very, Very, Sad - Crash and the Boys ,7. We Hate You Please Die - Crash and the Boys ,8. Garbage Truck - Sex Bob-Omb ,9. Teenage Dream - T. Rex ,10. Sleazy Bed Track - The Bluetones ,11. It's Getting Boring By The Sea - Blood Red Shoes ,12. Black Sheep - Metric ,13. Threshold - Sex Bob-Omb ,14. Anthems For A Seventeen Year Old Gir - Broken Social Scene ,15. Under My - Thumb ,16. Ramona (Acoustic Version) ,17. Ramona - Beck ,18. Summertime - Sex Bob-Omb ,19. Threshold (8 Bit) - Brian Lebarton, ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenost !! Ačkoli Scotty mi sympatický nebyl, tak jsem ho Překousl .. Film poskládaný z Počítačových Her, například jsem zaregistroval Tekken, takže krásná Nostalgie ! Na to, že je to teen Komedie, mi vadilo, že tam nehrála ani jedna Krásná Slečna, Ve filmu nebyla ani jedna Šukačka !! Ale za Originalitu mu čtyřku Šoupnu ! Ale u mně to je za 65 %. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dívka ocení, když se o ni chlapi perou, ale proč takový ocas? Originální, možná. Divné, stoprocentně. Nezapřu, že se mi styl jejich bitek líbil, ale „propojení“ s příběhem mi vadil, nebo jsem ho pravděpodobně nepochopila. Ukazatel moči? WTF? Herci ošklivý a nesympatický, děj slabý, závěr vyvolávající pocit nevolnosti (což se mi normálně nestává). Nebýt osobitého podání, nebyl by Scotty tak vysoko. Nemůžu si pomoc, ale připomíná mi to: „I když hovno hezky zabalíte, stále hovnem zůstane.“ :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jsou snímky, na které názor dozraje a jsou takové, které se ani po čase nehnou. V době vzniku jsem se filmu, ve kterém bude hrát punk, rock, parta sympaťáků a na motivy komiksu se ve videoherním hávu budou vyřizovat účty s expartnery, nemohl dočkat. Přemluvil jsem k návštěvě kina kamarády a došlo k noční můře každého zdejšího diváka. Zatímco trailery takřka nepolíbení přátelé se slušně bavili a děkovali za tip, já si mohl hlavu ukroutit a k průměrnému hodnocení jsem se došplhal jen horko těžko s přihlédnutím k neodolatelnému Culkinovi a obrovskému množství vizuálních nápadů. Nechápal jsem, co taková sebranka krásných holek v čele s Envy a s Ramonou mohla nebo může vidět na motajícím se cucákovi bez charizmatu, kterého ještě navíc hraje Michael Cera. Do toho mě rozčarovaly repetitivní souboje, eticky problematický konec, zkrátka jsem nemohl přestat remcat. Pokaždé, když v následujících letech Scotta někdo zmínil, často v nadšeném vzpomínání na bezuzdnou podívanou plnou legrace, vrtalo mi hlavou, proč právě mně není souzené si s panem Pilgrimem potykat. Proto jsem se s ním po třinácti letech setkal znovu - a dopadlo to naprosto stejně. Nemůžu vystát hlavního hrdinu, nerozumím dějové úloze Knives, snad jen těch začínajících, v budoucnu o poznání slavnějších hvězd, tu vnímám ještě víc. Beru reprízu jako nečekaně nutnou přípravu na animovaný seriál, který vypráví stejný příběh, ale jde na to naštěstí úplně jinak, ale s tímhle jménem se v hrané podobě už naštěstí kamarádit nebudu. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Hell yeah! Nedokazu si predstavit, ze by to mohlo byt lepsi. Teprve druhy film, u nehoz muzu napsat, ze mam pocit, jako by byl stvoreny primo pro mne. Je to barevne, silene, hrave, vtipne, se strihovou skladbou, ktera predci dokocne i Speed racera... A M.E.Winstead... Asi jsem se zamiloval! :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aký čaj chceš?“ – „Ty máš viac druhov?!“ Nie je to moja šálka kávy, ale páčilo sa mi to. Bol to neporiadok, ale hravý, plný nápadov (jedna pasáž je nakrútená ako sitkom vrátane smiechu publika, v inej sú postave vypípané vulgarizmy) a pôvabných hereckých výkonov. Inteligentný britský režisér akoby dodal väčšiu chuť do života mladým americkým hercom, ktorí ju v Hollywoode stratili. Tentokrát všetci pôsobia dojmom, že ich nakrúcanie bavilo. Najviac sa mi páčil „suchý gay“ Kieran Culkin, ktorý je taký dobrý, až som ochotný pozabudnúť na to, čo stváral jeho brat v STRÁŽCOVI KNÍH. Všetci sú však sympatickí, baby prirodzené, chalani tiež, ich spoločné scény iskria, akcia zaujímavo poňatá, hlášky suché („Ty si kurva, on je hajzel, hodíte sa k sebe.“). I najmenej dôležitá postavička ma bavila (Thomas Jane ako vegánsky policajt), nevraviac o chytľavých zlosynoch (Brandon Routh, Chris Evans). Možno to mohlo byť kratšie a scenár je taký svojrázny, že niektorých divákov vyhodí na začiatku zo sedla a už nevysadnú. Ale tak sa mi zdá, že je to film so srdiečkom. Podobný KICK-ASS sa mi pritom nepáčil (40%) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Bravurní převedení rozsáhlé a nápady napěchované předlohy do formátu dvouhodinového filmu. Stylové hračičky s komiksovými SFX a videoherními symboly jsou dynamické, ale také doslovně převzaté z předlohy. V čem však filmový Scott Pilgrim obstojí jako tvůrčí počin je právě to, co ho dělá filmovým. Adaptace nápaditě užívá jumpcutů a elyps jako ekvivalentů vůči komiksovým „střihům“ mezi jednotlivými panely. Hudba, která byla v komiksu vizualizovaná, zde dosazením zvukové dimenze dostává přední úlohu. Přes všechny přednosti snímku je na první pohled pochopitelné, proč toto nemohl být komerční hit. Už samotný koncept alternativně pojaté romance pro alternativní mládež popírá blockbusterový úspěch, ale především je tu fakt, že snímek (ostatně jako komiks) docení především lidé, kterým náct už bylo před mnoha lety (dnešní mládež opravdu nehraje osmibitovky). Přes tento generační paradox je ale Scott Pilgrim sále film o současné generaci náctiletých a jejích postojích k světu (proto je také v základu plytký a sebestředný). Americká floskule "a cult in the making" tento film plně vystihuje. 9/10 - více v recenzi pro A2 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja fakt nevim. Na jednu stranu to funguje jako romanticka komedie i jako videoherni bojovka, navic Wright ma prehrsel napadu, ktery by vystacily na nekolik filmu a vizualni stranka je originalni, vymazlena a perfektni. Herci jsou taky sympataci, hlasky fungujou, sedm zlejch ex jsou zapamatovatelny postavy a dokonce ani ten Cera tu neni tak otravnej, i kdyz porad hraje to svy ja jsem looser, politujte me. No a hudbe se taky vlastne neda nic vytknout. Takze to je vzdy komedialni jizda obcas spestrena soubojem, ktery tu rozhodne nejsou neustale. Jenze nemuzu si pomoct, proste to neni neprerusovana rezba, ktera by vas na zacatku chytla a vezli ste se az do konce, kdyby zapracoval strihac a nakejch 20 minut vyhodil, asi to byla giga jizda, takhle jen lepsi 4* a vzasade spokojenost. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// I am in lesbians with this movie. Geekasmus na ntou, perfektní hudba, liga sedmi evil ex's, combo, NEGA SCOTT, gay spolubydlící, hot sister, hot dcera Johna McClanea s barveným hárem, Chris Evans going for Oscar .. chybělo tomu vůbec něco? V podstatě by stačilo jen ubrat na protahování akčních scén a přidat na románku mezi ústřední dvojicí a šel bych na pět :) takhle "pouze" - 80% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Ono v tom zas tolik nových nápadů není. Mnohé z nich jsme již mohli vidět např. v Lipského Čtyřech vraždách, byť v menší míře. Vadilo mi, že ty nápady prostě neohromují, protože je považujete od začátku filmu za samozřejmé. Když přidám hloupý příběh, tak to vizuálno ani pár dobrých vtipů nevytáhne moc vysoko. Scott Pilgrim sice stojí za pokus o vidění, ale když si místo toho přečtete nějaký komix nebo si půjdete zaběhat, o nic nepřijdete. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ultimátní romantická teen komedie pro videoherní geeky. Ale čeho moc, toho moc, tady konkrétně tý hravosti. Je to v rámci komedie podobně ulítlá psychárna jako svého času CRANK, jenže tohle u mě moc neprošlo. No tak už jen ten ufňukanec Cera v titulní roli... Má to svůj ksicht, je to barevný, ale nějak ne-é. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě pecka ... Jednak naprosto originální, na první pohled úplně ujeté, ale ve skutečnosti neuvěřitelně sympatické a milé ... Osobně, jako "věčná oběť" videoher, počítačových her, konzolí, Street fighterů, Mortal Kombatů, pouličních bojovek a dalších milionů videoher a stejně tak osobně jako věčná oběť (ne)vydařených lásek, úletů, zamilovaností, nesmyslných i "smyslných" vztahů, jsem si film naprosto zamiloval ... Tady ani nejde o špičkovou akci,úžasný vizuál, naprosto "wtf" nápady a úlety svištící celým filmem, ale hlavně o tu krásnou pravdu o lidských vztazích, zamilovanosti, lásce, o to co chceme a nechceme, o to jak ani nevíme co vlastně chceme ... Prostě Super-ujetá-vysmátá šílenost plná krásné pravdy o zamilovanosti a složitých vztazích ... Osobně je mi strašně líto, že jsem občas ve svý minulosti neměl 1UP (jeden život) navíc ... :-))) ()

movie 

všechny recenze uživatele

90% Absolutně originální pojetí, skvělý Cera a Culkin. Jediné mínus je stopáž (112 min) a fakt, že to místy (ale jen malinko) drhne. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Prúser. Koncept videohry a nerdov je fajn, ak si film drží odstup a neberie sa vážne. Ale toto sa berie smrteľne vážne. 5/10 P.S. podobne formálne fungoval Speed Racer, ten je ale omnoho lepší. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nevěřícně jsem zírala a královsky se bavila tímto velmi rychlým, velmi barevným a hodně ulítlým filmem. Chápu, že pokud má někdo problém s Michaelem Cerou, pak ho to příliš neosloví, ale já s ním problém nemám. Vlastně bylo celkem zábavné sledovat, jak takové vyžle tak skvěle bojuje. Naprosto nejzábavnější postava byl ovšem spolubydlící v podání Kierana Culkina (teď mě napadá, jak vděčná je to postava, kolik spolubydlících už byla ta nejlepší postava ve filmu). Ke konci to trochu ztrácelo dech a taky jsem jim ty city zas tak moc nevěřila, ale i tak mi Scott Pilgrim přišel jako velmi dobrý a velmi originální film s dost dobrou muzikou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli se mnou chceš randit, budeš muset porazit mých sedm ďábejskejch bejvalejch." Scott Pilgrim má štěstí. Kdysi jsem totiž byl malej kluk, nyní jsem velkej kluk a jednou budu senilní kluk, ale rozhodně nikdy nedospěju, takže mě patrně jeho lehce infantilní souboj se svými sedmi předchůdci bude vždycky dětinsky bavit. Možná bych si tedy dovedl představit jako vyvolenou někoho přitažlivějšího než Ramonu, ale na druhou stranu soupeři, kapela, boje i veganská policie byli fajn, takže napalme do nich deveganizující paprsek a užijme si to. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Co čekat od režiséra Soumraku mrtvých a Hot Fuzz, když se rozhodne vyprávět o krizi dospívání? A vlastně si člověk i touto otázkou i odpoví. Edgar Wright by si z fleku mohl založit univerzitu a vyučovat na ní kurz "Jak převést komiks na plátno." Protože s takovou důslednou a do puntíku dotaženou adaptací nepřešli ani pánové Raimi, Nolan, Rodriguez či Snyder. A to je co říct. Nejspíš budu osamocen, ale mě si film získal spíš svým tématem, než svým zpracováním. Tak trefný komentář k době, kdy mladí muži poznávají svět, jsem tedy nečekal. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tento žánr rozhodně není moje krev. Oceňuji ale nápaditost i originalitu. Bylo to na mě až moc šílené, ulítlé a slizké. Celý děj je vlastně postaven na blbosti..jinak docela pěkné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pestré a nápadité ztvárnění poněkud prázdného příběhu. Není to však jen načančané nic, vizuální hříčky přímo ovlivňují filmové vyprávění, jsou jeho součástí, tudíž formu a obsah nelze striktně oddělovat. Byť práce s obrazem zde není tak promyšlená a účelná jako ve Speed Raceru, dokáže trefně a (dů)vtipně navodit pocit skloubení filmu a videohry. Je to originální a docela zábavné - zábavné natolik, že člověk až zapomíná na to, jak šíleně triviální samotný děj je. Opravdu nějaké pojítko s reálnými vztahy, či drobné inteligentní sdělení by bodlo. Špetka humoru, bláznovství a retro atmosféra dokáže sice leccos zachránit, ale i to zde má svá hluchá místa... 7/10 ()

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama