Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 578)

okkac 

všechny recenze uživatele

Ti, kdo vyrůstali na arkádovkách z konce 80. let a počátku let 90. musí být v sedmén nebi, jak se vlastně herní prostředí přeneslo na plátno. Za vše hovoří už úvodní 8-bitové logo Universalu. Edgar Wright se dost vyřádil. Škoda, že Anna Kendrick je tu pomálu, ta si mi líbila mnohém víc, než jak tady vypadá Elizabeth Winstead. ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Brilantní jednohubka. Tak dokonale jsem si nevygumoval mozek už řádně dlouho (upřímně řečeno s radostí a s pachutí antibiotik). Naposled snad při Kick-Ass. I přes zdánlivě infantilní zápletku jem hojkal svýma nohama spokojeně jak sebevrah, kterému se povedl jeho akt odchodu. Audiovizuální smršť, vzpomínky na éru bojových her, která dnes zůstala zachována snad jen v Asii, z jejíž animované kinematografie koneckonců Edgar Wright některé prvky mistrně převzal a zakomponoval do svého hraného opusu nejen pro teenage generaci. Nehledám chyby, neremcám, oceňuji volbu herců i zajímavě namixovaný soundtrack. A jestli po mně někdy půjde taky nějaká liga, tak vím, kde jsou nejbližší blázince...:))) Ale přesto vítězí pud sebezáchovy a krátím o jednu hvězdu na trenkách.... ()

Ketchi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice zdařilý snímek. Působí jako videoklip spojený s komedií a videohrou. Podívaná u které se rozhodně nudit nebudete, palec nahoru pro Egara Wrighta! ()

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem hodně přemýšlel, vlastně ani nevím, jestli se mi líbil, nebo nelíbil, protože jsem byl po zhlédnutí hodně zmatený. Říkám mám pochopení pro "sci-fi" téhle úrovně, ale toto předčilo mé očekávání a zavedlo mě do světa nekonečné absurdity, avšak bohužel (bohudík) se mi takové filmy líbí. Edgar Wright opět (jak už bývá jeho zvykem) dokonale propojil vytříbený humor s uměním a pomalu, ale jistě začíná stoupat na mém žebříčku oblíbenosti. 10/10 ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

No tak takhle ztřeštěnou komedii jsem snad ani nikdy neviděl. A i zpracování je takový jakoby "zfetovaný". V průběhu celého filmu jsou skipy, kdy je hlavní hrdině někde a pak najednou úplně jinde. Než si na to zvyknete je 1/4 filmu pryč a vy máte v hlavě maglajs :D Potom to ale konečně spadne do hlavní dějové linie a vy si zvyknete na způsob jakým byl film zpracován. Poté se z maglajsu stane ultra mahlaglajs, ale už se orientujete a bránice vám zůstává v křeči nejen z gagů, ale i z neuvěřitelnosti jakým je film zpracován. 85%. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený film s velmi výraznou grafickou úpravou. Bavilo mě to, bohužel poslední půlhodinka už téměř rezignovala na vyprávění příběhu a celá se smrskla na jednu velkou bitvu. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Film je na začátku zvláštní jen komicsovou atmosférou, jinak to vypadá na zcela normální příběh opuštěného kanadského kluka, který spí v jedné posteli s gayem kvůli živobytí. To se ale během pár minut změní totálně drastickým způsobem. Film se docela brutálním způsobem "vykolejí" z reality a už se do ní vůbec nevrátí. Svět Scotta Pilgrima mi rozhodně přišel zajímavý, ale že by se mi v něm nějak líbilo to moc ne. Příběhově je to celkem dobré a když si řeknete, že se ten film dobrovolně snaží být šílený a naivní, tak Vám děj vážně nebude připadat tak špatný. Vizuálně se mi to ale už moc nelíbilo. Většina lidí tu píše o tom, že vizuálně je film skvělý a že děj vázne, ale mně to připadalo naopak. Vizuální efekty mi sice přišly celkem originální, ale zároven trochu laciné a prostě celkově nic moc. Herci ve filmu jsou dobří a jsou schopni posunout level filmu o něco výš. Nemůžu říct, že by se mi hudba ve filmu nelíbila, ale taky že by se mi líbila. Je prostě ok. Nakonec dávám filmu silnější tři hvězdičky. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, takhle rozporuplný film jsem dlouho neviděl. Jakoby tvůrci a potažmo i film hledal cestu sám k sobě. Ze začátku ujeťárna s takovým stylem vyprávění, až se člověk ztrácí a ani posléze se tak snadno neorientuje. Pak najednou se styl vyprávění změní a naběhne paralela s klasickou videohrou a té se drží až do konce a kupodivu tenhle skákavý Mario s Tekenem aspoň funguje a člověk se celkem baví, ale to si měl Edgar vymyslet už na začátku a na ty dějové proskoky se vykašlat rovnou. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Neskutečný film, který boří jakékoliv klišé jak v komiksovkách tak obecně ve filmu. Zase ale chápu, že není pro každého. Nicméně pro mě ano. Dokonalá herecká sestava, jistá režie a hlavně humor, který jen tak někde neuvidíte. Výbuchy smíchu mně provázely celým filmem, 5 hvězd. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Velmi originální a netradiční romantická komedie, která je poměrně svižná a zábavná. Líbil se mi nápad, že hlavní postava Scott Pilgrim musí proto, aby získal srdce své vysněné dívky Ramony musí zároveň bojovat s jejími bývalými láskami (lesbická kamarádka, vegan, herec v akčních filmech). Scott je taková vlastně taková postava ze starších videoher, nebo superhrdina z komixů, který má nadpřirozené schopnosti. Divák je celý film v takové nejistotě a není si jist, co je reálné a co ne (co se Scottovi zdá). O nějaké srovnání s lidským světem zde však nejde, jde především o zábavu. O tu je celkem dobře postaráno a to díky výborně napsanému scénáři a tak není nouze o spoustu vtipných situací, kdy se dobře pobavíte. Svižnost filmu zajišťuje velmi rychlý střih. Pokud máte problém se zapamatováním většího množství postav, nemusíte se bát, protože u každé postavy se objeví titulek se jménem a jeho vlastností. Je to zábavný film, který hlavně ocení mladší diváci (pro vaše rodiče a prarodiče to zrovna není). 7/10 ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce téměř dokonalý. Takhle by měla vypadat komiksovka se vším všudy. Herci hrajou přiměřeně zvolenému žánru. V těchto ohledech je vše téměř perfektní. Ale ten děj! to je taková strašná blbost! Nemůžu říct, že se mi to nelíbilo, příběh byl vtipnej a dobře pojatej, ale... no jo, prostě to bylo ulítlí. Jinak tempo to má, však ke konci začne trošku zpomalovat a už to nemá tolik nápadů a zkrátka se to řítí postupně někam, kam by úplně nemělo. Naštěstí to před úplným průserem zachrání konec, který se dostaví ve spráný čas. To ale neznamená, že bych si to už nechtěl nikdy pustit. Rozhodně to ještě někdy vidět chci (především první polovinu), protože to je zkrátka vtipný a dobře udělaný. Takže dám 7,5/10, což je na čtyři hvězdy, které však s klidným srdcem dát nemohu:(            skvělý, originální, ulítlý - slova, co to dokonale vystihují ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Sice chvíli trvá než si člověk zvykne, na vizuální styl, ale hned jak na scénu doslova vtrhne první zlý ex, všechny pochyby jsou K.O. Od té chvíle jsem už jen spokojeně zíral, na zběsilé trikové orgie, rozpoutané v každém ze soubojů, dokonce s vzrůstající tendencí zábavnosti a originality nápadů. V tom je paradoxně i slabina Wrightova Pilgrima. Je to absence klasického Wrightova humoru, který ho proslavil v hitech Soumrak mrtvých a Hot Fuzz. Při vším tom extrémně odvážném comikso-japonsko-herním looku a nepřetržitému návalu akce, pro něj už prostě není místo a pro někoho kdo čekal, další komediální bombu, jako jsem byl i já, tenhle fakt může vyvolat lehké zklamání. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílené a geniální! Tohle je přesně film, který mi tu chyběl, který mě totálně rozesmál, potěšil, pobavil a hrozně jsem si ho užil. Michael Cera se pomalu, ale jistě blíží mezi mé nejoblíbenější herce. Mary Elizabeth Winstead vypadá v modrých vlasech dobře a Kieran Culkin předvedl naprosto úžasný výkon, jeho gayství je až k sežrání (ne, gay nejsem). Všechny ty narážky na hry mého dětství, hudba, kterou v podstatě poslouchám a skvělé gagy mě dostali. Moc děkuji za tento skvělý filmový zážitek :) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě šílená adaptace kultovního komiksu se nezastáví takřka před ničím. Edgar Wright ji režíruje s lehkostí zkušeného tvůrce parodických komedií. Nebojí se hodně zkratkovitých střihů ani vyloženě nečekaných zvratů typu "někdo se vynoří odnikud". Divoké tempo určitě leckoho zaskočí. Zběsilost, která ze začátku zaujme a vtáhne každého, kdo si troufne ji akceptovat, ale v poslední třetině začíná nudit. Opakovaný vtip - ani efekt, už zkrátka není vtipný. Škoda, protože obsazení ve složení Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans, Brandon Routh, Anna Kendrick a spol. je skvělé. Jen ten Michael Cera se už stává poněkud otravným patronem. 7/10 ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

ABSOLUTNÍ HARDCORE!!! Neskutečně stylový nářez, brutální bitky a střihy, vedle kterých Speed Racer vypadá jak zprávy pro neslyšící. Neuvěřitelný mazec! Michael Cera háže solidní komba a vůbec je to celé skvělé a neuvěřitelně originální. Celý film jsem jenom seděl za neutuchajícího hýkání a křičel "DOPRDELE!" :D Basový souboj nemá obdoby! Mělo by se točit víc takových úletů! Naprostý WTF úlet. Můj nový oblíbený film :) "Sounds like someone wants to get... funky!" PS: Napodruhé budu kritičtější - on ten WTF element vyprchá, když už víte, co můžete čekat. Každopádně má to styl, má to vtip a švih - výborná zábava. Obrázek po obrázku přesně podle komiksu. ()

miciveres 

všechny recenze uživatele

Dobre sa na to pozeralo, malo to originalne prevedenie, vela vtipnych momentov a trefnych hlasok. Cera mi v Juno neskutocne vadil, ale tato rola mu sadla na vybornu. Jeden clovek raz napisal: "Vsetky zeny su krasne a stoji za to za ne bojovat." Suhlasim s tou druhou castou. ()

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama