Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 578)

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Z tohodle snímku teče originalita ze všech stran. Prvky videohry mě zprvu trochu vyděsily, ale okamžitě jsem si na ně zvykla a po zbytek filmu si je parádně užívala. Detaily, do kterých jsou scény propracované jsou prostě báječné a obdivihodné. Vtipy a gagy v celém filmu vám nedovolí se nesmát z plných plic.. Obsazení je více než skvělé, Michael Cera dokazuje, že je opravdu nadaným mladým hercem a (co pro mě bylo skvělým překvapením) Kieran Culkin taky jen tak nedovolí, aby se na něj zapomněla. Gay, kterého hraje, byl pro mě nejsympatičtější osobou filmu a každé slovo, které vypustil z úst, mi drtilo bránici... Divný film, divnější film v tomto roce podle mě už neuvidíme :) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vizuálně tak namachrovaný film se jen tak nevidí. Na pozadí příběhu o lásce ke dvěma dívkám se odvíjí vizuálně slastné souboje se sedmi ex(příteli či přítelkyněmi!!!) jedné z nich. Už od začátku si film drží zajímavou vizuální stránku, od zvonících telefonů až po obyčejné přesuny hrdinů z místa na místo. To, že se film evidentně neodehrává v reálném čase, není vůbec na škodu. A některé akční souboje strčí cokoli z Mortal Kombat do kapsy. Velmi zajímavý, i když chvílemi možná trošičku nudný počin pro teenagery. Hudba: Nigel Godrich ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Z nadšení z netradiční komedie plné nápadů jsem se dotal za polovinou filmu ke zklamání. Tvůrcům došel dech. Začátek skvělý, nasmál jsem se, pak to začalo vypadat jak Austin Powers, a to jsem už nedal. 70% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Od Scotta Pilgrima som čakal priemernejšiu komédiu stavanú pre teen publikum, ale nakoniec sa z toho vyvinula nadpriemerná zábava plná originality a inovácie, ale stále hlavne pre teen publikum. Hlavná postava je iba taký všedný asshole, ktorý čelí zlým ex-priateľom jeho novej ženskej známosti. Vymyslené je to veľmi dobre, nečakal som ani toľko nenápadného a ľahkého humoru. Obsadenie je dobré, postavy boli skvelé a potešil a rozosmial ma hlavne Brandon Routh. Scott Pilgrim je natočený s nadhľadom a hlavne prehľadom. Vizuálne vcelku fajn, efektovo tiež veľmi pozeratelné. Bitky boli skvelé a nápadité. Prekvapil aj Chris Evans ako filmová hviezda. Miestami mi film prišiel ako paródia, ale jednoznačne v tom lepšom slova zmysle. Dávam lepšie 4*. 77% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

This ... is .... so ..... BORING X X X X X X X D Classic. _ To, že je režisér corneťácké triologie fanda videoher, ví modří už hodně dlouho. A teď už i červení vědí, že nepohrdne ani komiksem. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Některé scény mají grády a jsou legrační, jiné zase nudí a jsou zoufale nevtipné. Přijde mi, že Wright jel jenom na půl šťávy. Když už udělal film se stylizací videohry, mohl ještě přitlačit na pilu, ať to stojí za to. Obsazení Mary Elizabeth Winstead do role holky, o kterou hlavní hrdina bojuje, není podle mě nejlepší nápad, protože ta herečka ať se tváří jakkoliv, pořád má v očích takový ten povýšený, pohrdavý výraz, čili by jí sedly spíš role záporaček, přinejmenším nějaké protivné krávy. Naopak Knives (Ellen Wong) má tak krásně upřímné oči (a je moc hezká), že jsem si po celou dobu filmu přál, aby se k ní Scott vrátil. ()

Qualdezar 

všechny recenze uživatele

Postmoderní, pop-artová (nebo přesněji geek-artová), videoherní alegorie dynamiky vznikání vztahu a jeho souvislost s dospíváním (kdy vnitřní boj o vysněnou lásku začíná bojem s odvahou, pokračuje pomyslným bojem hocha který nemá rád konflikty s "bývalými", aby nakonec opavdu vyrostl, stal se sám sebou). Navíc v hávu unikátního stylu, který už i formálně naznačuje, že budoucím popem se stává to, co dříve bylo záležitostí nerdů a geeků (jak už obsahově předznamenal třeba The Big Bang Theory). Jedinou výtku bych měl čistě filosofickou, kdyby si Scott nakonec vybral Knives a nikoliv Ramonu, byl by film v mých očích dospělejší. Ale nikde není napsáno, že je to film o dospělé lásce, Scott Pilgrim i tak udělal velký krok a málokdo udělá hned dva po sobě. O tom už jsou i tak jiné filmy. ()

kopfa 

všechny recenze uživatele

Mokrý sen každého 8bitového kojence a prozatím nejlepší komiksová adaptace neexistující počítačové hry. Obsahová stránka věci zase dokonale koresponduje s narcisistně pozérským vnímáním světa postav, které myslí jenom na sebe a vypadají při tom dobře. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa tu nie je moc čo vytýkať. Najmä teda žáner je veľmi sugestívny a ešte som nevidel akčnú romantickú surrealistickú komixovú komédiu, tak nemám s čím porovnávať. Čo sa deja týka dokonca veľmi kvitujem prítomný minimalizmus, z ktorého je zrejmé, že scenár nebol odfláknutý, ale šitý tomuto komixu na telo. Nevidíme žiadne veci, ktoré sú "za" obrazom. Je dosť možné, že by mi odpútavali pozornosť práve od toho, čo sa deje na ňom. Cera je výborný zamilovaný neurotik (niečo málo ho delí od ukážkového nerda), ktorý sa naštve a nakope sokom prdel prekvapivo realistickým štýlom. Soundtrack tiež na výbornú! ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Film, kterej má bejt hustej a dělá pro to všechno. Ale to je všechno. Prostě něco jako cesta autobusem s partou adolescentů ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Poprve mi to nejak nesedlo, kdyz jsem dal **. Ted po nekolika letech jsem se na to podival podruhe a ejhle,dost pobavilo, tak zvysuji o **. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Něco tak originálního jsem už dlouho neviděl. Nejen, že to má spád, jak kdyby padaly bubny ze schodů, ale i vtip a komiksovej feel. Dokonce i Michael Cera je tady správnej bourák a né takovy pako, jak v ostatních filmech. Prostě se tímto filmem z něj stal né zrovna můj oblíbenec, ale takovej správnej týpek. Taky Mary Elizabeth Winstead se do role skvěle hodí a camea nebo malé role obsazené známými herci taky potěšily. A do toho hodně dobrejch hlášek, situací a scén. A ty efekty a dokonce i výběr hudby (i když obyčejně rock není můj šálek piva), no a za to všechno může režisér Edward Wright. Je to asi holt kluk šikovnej. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že by se na mě z filmového plátna sneslo něco, co je nové, neokoukané, zábavné a posunující hranice filmofého žánru. Takový pocit jsem čekal od Kick-ass.. Nepřišel.. Na Scotta jsem naopak šel s nedůvěrou, protože trailer na mne nedýchl tu správnou notu. I první minuty jsem se vezl na vlnách opatrnosti, cože to na mě Wright sakra zkouší. Pak jsem ale přistoupil na hru, zvykl si na nový, celkem svébytný timing humoru a užil si parádní jízdu. Bylo to vtipné, bylo to dojemné a bylo to svěží. Continue ... 3 - 2 - 1.. YES PLEASE!!! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem se strhnout americkým hype, který tuhle adaptaci (údajně nechutně hipster) komiksu provázel a nečekal příliš. Po "příběhové" stránce jsem skutečně příliš nedostal - klasická hloupoučká "zápletka". Nicméně je jasné, že to byl záměr. Ostatní věci jako je vizuální zpracování, hudba, hlášky atd.. Jsou tak cool, až to skoro není hezké. Nelze nedat palec nahoru, Scott Pilgrim vs. the World je totiž dokonalá a překvapivě chytrá oddechovka. Natočená sice velmi účelové... ale... to byl tak trochu účel, ne? ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Představte si, že s někým randíte, a problémy s tím spojené řešíte combo údery z Tekkena. Edgar Wright má hlavu plnou nápadů a ještě k tomu je to veliký hračička. Každá scéna, dialog, kostým, hudební kousek, digitální efekt má svoje místo a přesně zapadá do kontextu s dnešní digitální dobou. Jako člověka ovlivněného konzolovou herní scénou mě to nadchlo. Na druhou stranu chápu, že pokud někdo nemá k tomuto odvětví blízko, podobnou euforii nesdílí. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že jsem nejel na stejný vlně jako Wright. Nejspíš jsem dostal špatnej matroš. Jinak bych si tuhle LSD jízdu možná užil. Akce, vizuální vychytávky a některý fórky byly více než povedené. Bohužel kamenem úrazu je děj samotný. Nápad by byl skvěle využitý v krátkometrážním filmu, ale v celkové stopáži 112 minut působí poněkud umrle, až nudně. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Toľko nápadov pod jednou kapotou som už fakt dlho nevidel. Nápadité, ujete a užasne. Edgar Wright vždy vie namiešať pravú a nefalšovanú zábavu. Už sa teším na jeho ďalší snímok. Pre mňa 80% ()

hopskulak 

všechny recenze uživatele

Upřímná romantika stylizovaná do videoherní mlátičky velmi přesně reflektující kulturu 21. století. Estetika komiksů, nezávislá hudba, nedbalý životní styl, komplikované vztahy. Díky způsobu, jak elegantně kombinuje filmové a komiksové formální prostředky, je film velmi zábavný a hravý - spousta scén obsahuje nějakou estetickou perlu. Originální počin, který má všechny předpoklady stát se kultem. ()

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama