Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 579)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pestré a nápadité ztvárnění poněkud prázdného příběhu. Není to však jen načančané nic, vizuální hříčky přímo ovlivňují filmové vyprávění, jsou jeho součástí, tudíž formu a obsah nelze striktně oddělovat. Byť práce s obrazem zde není tak promyšlená a účelná jako ve Speed Raceru, dokáže trefně a (dů)vtipně navodit pocit skloubení filmu a videohry. Je to originální a docela zábavné - zábavné natolik, že člověk až zapomíná na to, jak šíleně triviální samotný děj je. Opravdu nějaké pojítko s reálnými vztahy, či drobné inteligentní sdělení by bodlo. Špetka humoru, bláznovství a retro atmosféra dokáže sice leccos zachránit, ale i to zde má svá hluchá místa... 7/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší Wrightovka, prohra na přerušované čáře a rozhodně jedno ze zklamání roku. Scott Pilgrim je technicky brilantní, herecky zábavný a z hlediska videohernosti dotažený k takřka dokonalosti. Co je to ale platné, když to nefunguje jako film? Od druhé poloviny začne být až bolestně monotónní a dějově neprovázaný, finále je pak vlastně hrozně na prd. Kadence fórů je asi tak třetinová oproti tomu, co nabízel potenciál a ve finále jej vlastně drží nad vodou pouze teplý Wallace v podání skvostného Culkina. Ten ale nemá nic společného ani s hlavním dějem, ani s videoherní stylizací... V důsledku vlastně podobný příklad, jako Sin City. Film jasně dodržující pravidla daná předlohou / stylizací, která jsou ale pro filmové vyprávěcí principy nepoužitelné. Nemluvě o značně podivném a nedotaženém vnitřním vesmíru (kde lidé umírají, rozpadají se na penízky uprostřed davu a levitují, ale nikomu to nepřijde divné) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, nápadité, hravé a má to štýl !!! Neuškodilo by však, keby sa to trochu prestrihalo a skrátilo. Inak spokojnosť a veľmi milé prekvapenie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se tu špatně srovnával s tim, že zrovna největší honimír posledních let Michael Cera tu má hned několik holek a všechny šmejdy tu řeže, ale ten videoherní styl jakým to je natočený to všechno smazává a dostává to do takový absurfní polohy, kdy ani nevadí ,že tu zrovna Cera dělá nějaký šílený kung fu kopy, jelikož to působí prostě jak mortal kombat nebo street fighter před patnácti lety na nějakým automatu, což bylo nprosto dokonalý, navíc teplej Kieran Culkin nemá chybu a americkej Jan Čenský Brandon Rauth si tu střihnul úžasnýho vegan-záporáka. Akorát ja bych si vybral Ellen Wong, ale to už je jiná kapitola, každopádně Edgar Wirght originálníma nápadama teda nešetřil ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách jsem věděl, že nepůjde o můj šálek čaje, po 10 minutách jsem si uvědomil, že nefalšovaně trpím. Přesto jsem jako typický slaboch vydržel další půl hodiny, abych konečně pochopil, že každá další minuta je jednoznačnou ztrátou času a je na světě spoustu zajímavějších činností, sexem počínaje a chutnou krmí konče, kterým mohu dát přednost. Přednost si vlastně v tomto případě zaslouží cokoli. Mohl bych se rozepsat o komiksové estetice, ale tou je ovlivněná řada filmů, které mi docela sedly. Mohl bych se rozepsat o tom, že to je film zaměřený na mladou generaci, ale to byli Misfits taky a báječně jsem se u nich pobavil. Pro Scotta Pilgrima se nejlépe hodí přívlastek pubertální. Pubertálně natočený a určený puberťákům. Navíc s prominutím založený na stereotypu a následné nudě. Neměl mi co nabídnout, ale nepopiratelná profesionalita mě nutí nadělit jednu hvězdičku. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Perfektně obsazené komiksovo-videoherně-filmové třeštění s novým typem chcípáka, který se sice plácá ve vztazích a vůbec životě a hraje ho rachitický Cera, ale babu svých snů sbalí okamžitě a stejně tak i početné soky v lásce kosí bez výcviku u pana Myagiho, hned v prvním kole. Famózní přechody mezi scénami, boží souboje, ultraležérní gay Kieran Culkin a jako vždy rozkošná Anna Kendrick. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Vesměs jsem nevěděl do čeho jdu. Jediná informace byla, že to má docela vysoké hodnocení, a že je to komedie. Ze začátku jsem měl trochu problém se "zaškatulkováním". Připomělo mně to Kick-Ass, který se také v pravém světle ukázal až po pár minutách. Ovšem bádání končí prvním zápasem. Pořád mám v hlavě výraz mojí ženy, která v tu chvíli přišla a trochu nechápavě se zeptala, jestli už na začátku uměl Scott létat. Uklidnila ji odpověď, že do teď byl film zcela seriózní. No a...líbilo se nám to hodně. Opravdu hodně originální nápad a z nostalgie k Street Fighteru a dalším bojovkám jsem uchcával do gatí. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zatraceně povedená arkádovka, která si zasloužila mnohem lepší dějovou kostru. Příběh samotný je jednoduchý, ba až banální, ale Wrightova režie spolu s neodolatelným a neskutečně zábavným videoherním kabátkem jej vytahují nad průměr. Průser nastává ve chvíli, kdy se styl okouká. Snímek plný hříček a neskutečných nápadů však stojí za zhlédnutí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká filmů pro teenagery, série Twilight je Jin a Scott Poutník za láskou Jang - správná cesta vede někde uprostřed.. Sic E.Wright ve svém „Musical Combat“ hýří nápaditou stylizací, pod tou vábivě popkulturní slupkou je emočně nahnilé ovoce bez vůně i chuti. Čtyři fighty stačí, teploušku! Game Over… ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velmi věrná adaptace a důkazní materiál Wrightových (ne-zas-tak-neomezených) schopností mimo britské ostrovy, z něhož však i přes tunový příděl originálních nápadů, odkazů a parafrází zůstává lehká (ale opravdu jen lehká) pachuť v ústech pokaždé, kdy si čtenář komiksu vybaví, co ho na předloze bavilo nejvíc a co filmovému Pilgrimovi nejvíc chybí. A totiž lépe vyprofilované postavy a vztahy mezi nimi, jež musely být vzhledem k obsáhlé předloze (6 sešitů, každý o víc jak 100 stranách) značně zredukovány a - ač mě to strašně bolí přiznat - místy až vykastrovány (Culkinův Wallace je výborný, jeho předobraz je ale geniální). Znalost komiksu je tím pádem výhodou (díry si holt sami doplníte) a zároveň i přítěží (víte, o co přicházíte), jež filmu svazuje končetiny a táhne ho minimálně o jeden level níž. Trochu ale Wrighta podezřívám, že si byl téhle slabiny vědom (jedna postava v Chaos Theatre situaci sympaticky glosuje) a tím vymodlil Scottovi nejen extra život (anebo cheatoval?), ale i patinu uvědomělého počinu, který ví, kde má limity (dějové a myšlenkové zkratky) a snaží se je když už ne (protože to nelze) překonat, tak alespoň něčím vynahradit (stylová akce, humor, audiovizuál obecně). Což mi ke spokojenosti stačí, byť generační klasikou navždy zůstane jen O'Malleyho kreslený masterpiece. P.S.: Civalova poznámka o plýtvání kreativitou je poměrně vtipná, neboť Wright v případě Scotta Pilgrima až na pár výjimek pouze kopíruje nápady z komiksu (první hodinu je to skoro přesný "copy and paste") a z vlastních rukávů sype až překvapivě málo. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: No paráda, z ničoho nič takáto vecička. Čakal som niečo zaujímavé, ale dostal som snáď ešte viac. Film je proste zábavný (ale úplne inak), je nekonvenčný, je iný ale čo je hlavné - je výborný. Kamera, efekty, strih + humor a hudba sú dokonalo vyvážené. Posledne som sa takto potešil KICK-ASS. Veľmi zriedkavo sa rodia takéto netradičné a výnimočné filmy a o to viac poteší keď sa jedná o komédiu. Od začiatku až po koniec je to plné výborných gagov (rôzného druhu), pričom ten ďalší vždy prekvapí a to je už zriedkavosť. Fakt dobrá zábava. I have to go pee due to boredom. [4 a pol*] ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

od Wrighta jsem do Scotta viděl jen jeden film (zase natočil jen o jeden více) - Hot Fuzz a to byla nekompromisně brutální jízda v jedné nepříliš sympatické anglické vesnici, ale až na dobré herce mně to nezaujalo až tak, jak sem čekal. Přece jen humor mi nějak nesedl a občas mi te přehnaná snaha o efektivnost nešla k duhu. Štěstí, že to mělo tu pointu a nabušený závěr. Pilgrim proti světu je o něčem úplně jiném než Jednotka i Soumrak a možná, že pár lidem ten přechod Wrighta k něčemu tak odlišnému nesedl, ale mně po předchozí zkušenosti naprosto překvapil. Jakoby to ani netočil on.. No samozřejmě ta hra na efekt a úchylnost děje je tu taky vyhnaná do nejvyšších sfér, ale díky tomu, že to tak je zamýšlené a nikdo něco jiného nepředstírá mně úžasně překvapila a po Kick-Assu je to takhle druhý nejlepší film ze sféry neblockbusterů a neocenovaných filmů. Aneb zlatá střední cesta. Z počátku má film jemnější tempo, ale díky perfektním hereckým výkonům všech zůčastněných tohoto "tripu" a samozřejmě díky neustálému prolínání se filmu s herními efekty funguje super i tahle část. A pak když Patel a za ním postupně celá Liga, je to tak adrenalinové, že se tomu zážitku nic na světě nevyrovná. Culcin háže smrtící hlášky, Cera je jako obvykle roztomile zpomalený, postava Winstead Ramona je k sežrání (ty její xichty..) a výkvět záporáků v čele Evansem a Supermanem Routhem se snaží co nejrychleji dostat Scotta ze světa. A to vše za doprovodu cinkotu mincí a herního voiceoveru. Konec tentokrát nemá žádnou pointu, ale hlavní je, že tempo nepoleví a já jsem dostal další z opravdu výjimečných zážitků. GAME OVER. UPDATE: nejprve sem si myslel, že přes všechny kvality to na dokonalost a emočnost Kick-Ass nemá, ale po druhém, stejně kvalitním orgasmu se hluboce omlouvám. A přestávám raději tyto dva filmy srovnávat, každý je perfektní ve svém poli působení. PS: soundtrack je jen o něco méně kvalitní než u Kick-Ass PPS: sakra, zase :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright po americky. Ono vo svojom vnútri je film presne taký, ako som ho očakával, a aký je Wrightov nezameniteľný rukopis. Konieckoncov, tak originálny snímok vo svojej vizuálnej a technickej stránke sa dnes vidí raz-dvakrát za rok. Wrightovi sa po tejto stránke vydaril každý kúsok, každá vychytávka, každý efekt a film bol vycipkaný ako vianočný stromček. Nápady z neho sršili jedna radosť, vtipné postrehy a dialógy boli perfektne vypointované. Ale popri všetkých tých svižných veciach ma tá miestami až salámovitosť deja nechávala chladným. Príbeh na hranici infantilnosti neprebili ani dokonale hrajúci herci a aspoň od záveru som čakal poriadnu ranu na záver, ktorá by ma predsa len dokázala presvedčiť o štvrtej hviezdičke. Tá neprišla a ja sa s miernym sklamaním tentokrát po dlhej dobe pri takto vychválenom filme nezhodujem s nadšením ostatných. 70%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z mnoha finančních propadáků, který si jim nezaslouží být, ale dalo se to čekat... je to veliká škoda, jelikož herecké obsazení, hudba, souboje, dialogy a celkově jakou pozitivní energií je film natočen se jen tak nevidí. Vizuální stránka je parádní, nápaditá a celkově film vypadá na větší rozpočet než uvádí studio. Je škoda, že divácky tato vizuální orgie není tolik atraktivní a stravitelná (i Speed Racer naletěl). Přál bych si, aby Edgar Wright dostal pořádný rozpočet a natočil akčňárnu, jelikož akční sekvence v jeho podání jsou velice líbivé. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento film pro mě byl obrovským překvapením. Napřed mi to přišlo jako ucházející romantická komedie, ale vše se změnilo po setkání s prvním ex-přítelem. To jsem si jen říkal ,,co to kurva je?" a ihned začal strhával hvězdy. Později jsem si však na tento podivný styl vyprávění a natáčení zvyknul a okamžitě hvězdy navrátil. V závěru se mi celý příběh moc líbil. Byl vtipný,h hvězdně nabitý, nápaditý a také vizuálně moc pěkný. Souboje zde byly velice nečekané, ale zmáknuté byly také famózně 79% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

SPLASH Tenhle film Vám vypálí osmibitovou díru do hlavy a některým šťastlivcům i do krajiny srdeční. Hravě elektrizující a vibrující vizuální heimlich ve strhujícím komiksovo-videoherním hávu odehrávající se na několika koncertních zápasištích, protože za lásku se musí bojovat, tak proč ne rovnou hudbou. Wrightovo neotřelé salto mortale s úvodem trumfujícím Noého entrée k Enter the Void ( kdo by to byl od Scotta Pilgrima čekal ). There's nothing left to hide. You can see it in my eyes. Oh I've tried to be who I thought you wanted. BOOOM Aneb když se střetnou křehké tóny Věčného svitu neposkvrněné mysli se smrští zvanou Speed Racer. KABOoOM Následuje totální demolice duhy a z plátna prší pestrobarevné lentilky. KNOCK Rozvernost střídaná hravostí, vtipností, malostí a totální bezprostředností v neskutečné dvouhodinové jízdě, která možná místy drhne, ale momentálně si vyloženě záporné místo z prstu nevycucám - ani nechci! Horská dráha, která mně snad nikdy neomrzí. POK POK Jen toho vlezlého pocitu, že Kieran Culkin strčil Ceru do kapsy se nejspíš nezbavím. Counter spokojenosti: An Epic of Epic Epicness a totální desítka! And if it's all a lie. The truth's not far behind. We could try to live right for the moment. RAMONA Fresh Film Fest 2010 PS: dvouměsíční čekání na znovushledání se Scottem Pilgrimem bude setsakramentsky dlouhé :) LOOOoooOOOVE!!!! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„Break out the L-word.” Láska bolí... doslova. Scott Pilgrim by o tom mohl vyprávět. Já naopak mohu za sebe bez jakýchkoliv výhrad potvrdit, že takhle omamně stylizovanou šílenost a zároveň nehorázně kulervoucí nářez jsem naposledy zažil u Speed Racera sourozenců Wachowských. Vypadat takhle většina romanťáren, tak na ně lezu do kina každý den. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tolik mrtvol a ani kapka krve... Nenávidím Michaela Ceru, ten jeho tupý ksicht a debilní průpovídky mi vadí, tudíž jsem měl se SCOTTEM PILGRIMEM zásadní problém. Na druhé straně je tu ale Edgar Wright, pan hračička a zdá se i vizuální kouzelník, který tuhle neskutečnou blbost proměnil v trikové orgie plné vzpomínek na herní dny mládí. A akční scény patří ke špičce. ()

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama