Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 578)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Aj keď som asi 10 rokov prešvihol cieľovku, tak musím pred Wrightom smeknúť digitálne sombrero. Toto má energiu a nápady za celú poslednú filmovú dekádu. 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem na to šel tenkrát do kina se školou a nikomu z nás se to nelíbilo, holt Kanada. O filmu jsem předem nic nevěděl a proto pro nás pro všechny bylo velkým překvapením, jakou blbost jsme vlastně viděli. Vůbec jsem nechápal ty speciální triky, ale v kině to byla celkem zábava, takže alespoň to jsem si vcelku užíval. O to větší překvapení pro mě bylo, když jsem cca po roce zjistil, že se tento film vlastně "kritikům" líbí. Scott Pilgrim je jiný, to ano, ale stejně pořád nevim, proč to na čsfd není mezi nejhoršími filmy. No, nějaký věci prostě nikdy nepochopím. O něco později jsem se začal zajímat o Avengers a byl jsem naštvaný, že se nenatočil film Ant-man (jeden z podpůrných filmů), kterého měl točit Edgar Wright. Režisérovi a Scottovi jsem dost zazlíval, že kvůli takové blbosti se odložil film, který už dlouho očekávám. No co, pak jsem se na Pilgrima podíval ještě jednou a...už se mi to tak hrozné nezdálo, takže jsem ještě jednu hvězdičku přidal...70%...[říjen 2010_Kino Šumava_Klatovy] ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že řeknu o nějakém novodobém akčním teen filmu, že je originální... Ale on je ! :-) Tenhle má něco, co jiní nemají a to jest zvláštní, stylové provedení. Ještě jsem nic podobného neviděl a že jsem se nenudil - 80%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Film, v němž hlavní hrdina před půvabnou čínskou středoškolačkou jménem Knives (yes!!) dá přednost jakési Ramoně, která ani netuší, jakou barvu vlasů nebo jakého kluka to vlastně chce, si komentář snad ani nezaslouží... Takže jen ve zkratce - v jednotlivostech bezvadné, přehršel výborných nápadů a drobností, ve výsledku roztahaná jednohubka s nepříliš sympatickou ústřední dvojicí. Hudba, Kieran Culkin a úvodní logo Universalu na jedničku. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V jednom má kOCOUR pravdu - tohle nemohlo dopadnout lépe. Scott Pilgrim vs. the World je totiž zřejmě nejkomiksovatější (trochu divné slovo, ale co) komiksák, který na vás vychrlí tunu nápadů (veganská policie, úvodní logo Universal) a nedá vám ani na chvíli oddechnout. Očekávání se naplnila a v mých očích je to jasné jako facka - Scott porazil Kick-Asse a pro mě se tak stává zřejmě nejlepší komiksový film roku 2010. Pokud jste vyrůstali na starých video-kazetových hrách, tak se vám Scott Pilgrim nemůže nelíbit. 95 %. P. S. A Mary Elizabeth Winstead si odteď budu opravdu více všímat… je to fakt kus. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na Scotta Pilgrima som počula samé výkriky rozkoše, z článku o filme som nabrala trochu skepsy - a ukázalo sa, že bola oprávnená. Asi nie som cieľové publikum, čo už... Na "problémy s láskou" mládeže, ktorá je dospelá iba podľa dátumu narodenia, som už proste stará, a ak nepočítam originálne efekty a vizuálne spracovanie, pozerala som na to maximálne ľahostajne. Michaela Ceru mám rada, ale tiež mi začína liezť na nervy ten ťuťmácky truhlík, ktorého večne hrá. Ako píše Červenák, ani to nikam negraduje, čo je asi najväčší problém. Keď sa zoznámime s postavami a pozadím, je nastolený hlavný problém (nemastný-neslaný milostný trojuholník, magnetizujúca Ramona a jej sedem diabolských ex), a potom už len nasleduje jeden súboj za druhým. Jasné, Scott Pilgrim je momentálne revolučným spojením niekoľkých popkultúrnych žánrov, ale zoškriabte toto originálne pozlátko a zostane len otrepaná tínedžerská romantika. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to jen čím dál víc nudilo... Kdysi jsem se pokoušel Scotta Pilgrima číst, ale už předloha se mi zdála dost k ničemu a určená lidem zhruba o sto let mladším než jsem já, no a musím říct, že adaptace je v tomto ohledu velmi věrná. Nápadů tu jsou sice metráky, protože Edgar Wright je jak známo velký hračička, nicméně děj mě někdy od poloviny vlastně ani trochu nezajímal a měl jsem pocit, že mě ty laviny všech možných cool záležitostí především otupují a dusí. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když ji miluješ, není co řešit, a abys ji mohl mít, klidně se utkáš i se všemi jejími bývalými kluky, hlavně, že bude tvoje. O tohle tak nějak ve zkratce jde v tomto zfilmovaném komiksu. A já musím říct, že mě to ani příliš nebavilo. Respektive to řeknu jinak, příběh samotný byl zajímavý a bavil mě, což je i důvod, proč jsem u filmu vydržel až do konce, aniž bych se nudil. Co mě však nebavilo byl styl, kterým byl příběh zfilmován a vyprávěn, přece jen jsem nečekal, že film bude až tak moc komiksový, a že v něm budou použity komiksové prvky, čekal jsem spíše něco ve stylu filmového Spidermana, kde byste z filmu ani nepoznali, že je to natočeno podle komiksové předlohy. To je to, co mi na filmu vadilo a na co jsem si za celou dobu sledování nezvykl, ale jinak to byl fajn příběh, a obzvláště Kieran Culkin mě bavil kdykoliv se ve filmu objevil. Jeho lhostejnost, jeho bezprostřednost, kdy nikdy nic neřešil, to vše mě přimělo jeho postavu milovat. Ovšem zaujal i Michael Cera v hlavní roli a většina představitelů bývalých kluků byla také fajn, takže ve výsledku považuji film za lehce nadprůměrný, což znamená udělení třech hvězd. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

8-bitová komiksová romantická podívaná .. ehm? Tenhle nápad se musel zrodit v hlavě nějakýho šílenýho nerda po celodenním maratónu v paření fuck-mana (teda pac-mana) na herním automatu s dvoukorunou v kapse .. takže LEVEL UP pro Edgara Wrighta za to, že jsem se smíchy málem pomočil (ale vy si kdyby něco myslete, že jsem zmoknul : ) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Taková dosti zvláštní atmosféra filmu s neobvyklým příběhem. Utkat se se všemi bývalými jedné dívky ( Mary Elizabeth Winstead ) v bojových soubojích určitě není lehké. Solidní jízda plná nečekaných zvratů. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pár dnů jsem to rozdejchával, teď už jsem připraven vyplodit nějaký "rozumný" komentář. Rozhodně jsem tohle nečekal, utrpěl jsem obrovský šok, půlku filmu jsem sledoval s otevřenou pusou. Po filmu jsem se přesvědčoval, zda jsem neutrpěl újmu na zdraví. Nakonec je vše v pořádku a můžu se na to podívat znovu. Najdeme zde spousty zábavných scén, spousty akčních scén, prostě pro každého něco. Podobný film jsem ještě neviděl. 90% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

You make me swallowed my gum! Energií nabitý audovizuální nářez, na kterém je vidět každý dolar a nekonečná porce nápadů. Nápaditější film letos v kinech zřejmě nenajdete a opravdu jsem si to vychutnával a s chutí čekal, s jakou vychytávkou přijde Edgar Wright v další scéně. Otázka je, kolik z toho množství nápadů bylo již v předloze, kterou si musím co nejdříve pořídit. Ve výsledku je to ale vlastně jedno. I za to, že to dokázal převést na plátno si Wright zaslouží plné uznání zvlášť, když to celé ještě stačí doplnit řadou hlášek a popkulturních odkazů. Je vidět, že Wright opravdu miluje staré videohry a komiksy. Mix komiksů, videoher a ještě mnoho dalšího tu totiž funguje skvěle a takové vizuální pojetí se opravdu jen tak nevidí. Herci jsou také výborní od hlavního Cery až po ty nejvedlejší figurky. Jen škoda, že Kieran Culkin se v druhé půlce už moc neobjevoval, protože jeho postava si zasloužila mnohem víc prostoru. Je totiž naprosto boží!! Scott Pilgrim mi sednul přímo náramně a ještě několikrát u této filmové videohry zmáčknu restart, abych si to celé vychutnal ještě jednou. I když chápu, že tento styl rozhodně nesedne každému a pokud vám už u traileru naskočilo u hlavy velké wtf, tak se vám to zřejmě moc líbit nebude. Teď už ale musim končit a jít si zahrát starýho dobrýho Maria. 90% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I´m in lesbians with you. Sexy, hravá a neskutečně nadupaná komixová videoherní filmová konzole! Každý záběr je natřískaný nápady a každá věta skvostnou slovní hříčkou. Ani u předlohy ´sem se nebavil tak jako u filmu. Wright s Bacallem porazili všech šest "zlých" knih se vší parádou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Očekávání (téměř) naplněna. Jinak za poslední dobu rozhodně nejvýraznější film, jehož sledování v originále s perfektní znalostí angličtiny musí zajistit mnohem více běloskvoucích úsměvů, než hltavé pojídání titulků a s ním spojené zmatené mrkání po obraze. Těch hlášek, amerikanismů a new wave anglického jazyka je tam tolik, že se to prostě nedá stíhat. Budoucím dabérům nezávidím - překládat tohle rovná se sebevraždě. No a jinak? Jako komedie dobré, jako akční film mírné zklamání, a jako satira na girls & boys relationships nedocenitelné. Až to uvidím znovu, vím, že si odnesu mnohem více a upřímně se na ten moment těším. Už neplatí, že chcete-li se dostat z deprese po kopačkách, pustíte si (500) Days of Summer. Tímto filmem nastala pro všechny zhrzené lovers nová éra. Jinak zdaleka nejvíc mě ohromilo to novátorství: synonymum pro "komiksový film" JE Scott Pilgrim: šílenější ptákovinu jsem letos v kině neviděl. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nerdov zápisník popísaný do najposlednejšieho riadku. V ňom ľahko - na základe nabitej predlohy - rozpoznať súhrn oporných bodov mládežníckeho harašenia, oslnivo pretvarovaného do dráždivej, metamorfóznej väzby, ktorá priam kričí po šialenej kreatívnosti. Wright skrz zimomriavkové montáže dynamicky miesi prvky komiksového univerza a videoherných módov, ktoré sú priznane zahľadené do seba, ale takisto variované na prvotriednej úrovni. Nemá to konzistenciu, ani veľké ambície, no nechýba tomu sympaticky hipsterská výstrednosť, progresívna forma a nevídaná autorská svojráznosť. Pecka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a inovátorské. Edgara Wrighta jsem měl ovšem mnohem raději v domácím britském prostředí s duem Pegg/Frost. Z herců potěšil určitě Kieran Culkin, který prokázal nadhled a svou homo postavu si dokonale užil. Pokud jde o mé hodnocení, jsem ochoten příjmout jakýkoliv trest, je docela možné že s druhou projekcí mě film dokonale uzemní, jsem trošku konzervativní divák a ne vše jsem ve Scottu Pilgrimovi pobral. Těch nápadů zde bylo neskutečné množství a rozhodně se nabízí otázka zda byl důvod jich tolik vyplácat v tak banálním příběhu. Mírně mě svou postavou zklamal ukňouraný Michael Cera. PS: Druhá projekce dopadla lépe než prvotní a tak přihazuju hvězdičku. Scott Pilgrim je fakt úlet a záleží na náladě v jaké se na něj díváme. ()

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama